Verzoeknummer ... hier dan de recepten die het heel goed deden op het buffet :-)
Gevuld Turks Brood
Nodig :
Rucola erover en gemalen peper er overheen.
En dan... smullen maar!
Aan 1 zijde met mengsel bestrijken. Beleggen met rosbief en sla. Tortilla's oprollen. Ik heb ze 's ochtends klaar gemaakt en in huishoudfolie in de koelkast bewaard. Gewoon stukken van snijden en serveren. Ik maakte deze ook met kipfilet en het kan ook met ham.
Tortillawraps met zalm
Nodig :
Besmeren met kruidenkaas.
Plakjes komkommer erop.
Oprollen en in folie tot gebruik in de koelkast zetten.
Dit is ook lekker als borrelhapje.
Salade Pollo Tonnato
Nodig voor een flinke schaal:
Voor de tonijnsaus de tonijn laten uitlekken en fijnprakken. Ik wilde het nog wat fijner dus ik gebruikte de staafmixer. Mengen met citroensap, mayonaise, crème fraîche, peper en zout.
Bereiden vlak voor het eten:
Kipfilet dakpansgewijs op platte schaal leggen. Tonijnsaus in het midden en een beetje over de kipfilet verdelen. Garneren met kappertjes.
Eet smakelijk :-)
Gevuld Turks Brood
Nodig :
- 1 groot Turks brood (Turkse bakker of Albert Heijn). Bij AH hier waren ze op dus ik kocht Turkse afbakbroden bij de Aldi (ik nam er 2). Uit 1 groot brood haal je minstens 10-12 grote punten. Uit het Aldi brood haalde ik 8 flinke punten per brood.
- kruidenkaas
- mayonaise / halvanaise
- ontbijtspek - Ik heb de spek 's ochtends al uitgebakken, een beetje laten afkoelen en in de koelkast gezet.
- kiprollade (ik gebruikte gekruide plakjes kipfilet van de Aldi, mjam)
- rucola
- verse peper
Snijdt het brood open.
Je bestrijkt 1 kant dik met kruidenkaas, de andere met mayonaise..
Je belegt met uitgebakken spek en kiprollade. Rucola erover en gemalen peper er overheen.
Helften op elkaar inpakken in aluminiumfolie en dan een kwartier in oven van ca. 200 graden (ook al zegt de verpakking van het afbakbrood wat anders, moet echt een kwartier).
***
Kip salade
Nodig :
- Zakje gemengde sla
- 4 a 5 ons kipfilet
- blik perziken
- 3 eieren
- mayonaise (of een slanke variant)
- bieslook
- kerriepoeder
Kook de kip in blokjes gaar in bouillon (ik gebruikte groentebouillon).
Kook de eieren.
Laat beide afkoelen.
Vang wat perziksap op, meng met flink wat mayo tot saus met kerriepoeder en
fijngeknipte bieslook.
Doe de sla in een kom, kip erover, met perzik in plakjes en plakjes ei.
Dan saus erover en klaar.
Van deze salade heb ik alles van tevoren gemaakt, 's avonds heb ik alles bij elkaar in een schaal gedaan. Ontzettend lekker fris deze salade!
***
Met dank aan mijn lieve vriendin Rita voor deze lekkere recepten.
Ik maakte ook nog wraps.
Tortillawraps met rosbief en zure room
Nodig :- 1 theelepel mosterd
- 1 bekertje crème fraîche
- 2 wraptortilla's
- 6 plakjes rosbief (of ham of plakjes kipfilet naturel)
- 1/2 zakje sla melange
Aan 1 zijde met mengsel bestrijken. Beleggen met rosbief en sla. Tortilla's oprollen. Ik heb ze 's ochtends klaar gemaakt en in huishoudfolie in de koelkast bewaard. Gewoon stukken van snijden en serveren. Ik maakte deze ook met kipfilet en het kan ook met ham.
Tortillawraps met zalm
Nodig :
- wraptortilla's
- pakje gerookte zalm
- kruidenkaas
- komkommer
Besmeren met kruidenkaas.
Plakjes komkommer erop.
Oprollen en in folie tot gebruik in de koelkast zetten.
Dit is ook lekker als borrelhapje.
Salade Pollo Tonnato
Nodig voor een flinke schaal:
- 3 pakjes met plakjes kipfilet naturel (ik kocht ze bij de Aldi)
- 1 groot blik tonijn naturel
- 2 theel. citroensap
- 4 eetl. mayonaise/halvanaise
- 2 eetl. crème fraîche
- peper, zout,
- 2 eetl. kappertjes
- 1 zakje gemengde sla
Voor de tonijnsaus de tonijn laten uitlekken en fijnprakken. Ik wilde het nog wat fijner dus ik gebruikte de staafmixer. Mengen met citroensap, mayonaise, crème fraîche, peper en zout.
Bereiden vlak voor het eten:
Kipfilet dakpansgewijs op platte schaal leggen. Tonijnsaus in het midden en een beetje over de kipfilet verdelen. Garneren met kappertjes.
Eet smakelijk :-)
Zo dat zijn lekkere recepten,wel een werk zeg haha,ik kom het liever ergens opeten haha,nee hoor grapje,fijne zondag nog,lieve groet Musje.
BeantwoordenVerwijderenHet is helemaal niet veel werk juist :-)
VerwijderenDat ziet er allemaal erg lekker uit zeg!
BeantwoordenVerwijderenDank je wel voor de recepten!
Fijne zondag!
Lekker lekker, dankjewel!
BeantwoordenVerwijderenHmmm... lekker! Ik krijger al honger van...
BeantwoordenVerwijderenBedankt om de receptjes te dele, komt altijd van pas!
Super dank je Syl!
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het delen van deze recepten.
BeantwoordenVerwijderenLiefs, Melanie
Die ga ik zeker binnenkort gebruiken! Dank je wel..het klinkt heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenOh heerlijk! Dankjewel voor het delen!
BeantwoordenVerwijderenHet water loopt me in de mond als ik jouw recepten lees. Ik ga ze zeker een keer uitproberen
BeantwoordenVerwijderenKlinkt lekker allemaal.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Saskia
Oeh hier krijg ik dus echt trek van... Dank voor de recepten!! :-))
BeantwoordenVerwijderenJammmie!
BeantwoordenVerwijderenLieve Sil,
BeantwoordenVerwijderenMeisje wat ziet het er allemaal lekker
smakelijk uit zeg...
En wat ben je toch een lieve meid, dat
je al deze recepten met ons wil delen..
Super hoor, en bedankt!
Liefs,
Marijke
www.marijkevanooijen.blogspot.com
Wat een heerlijkheden allemaal. En dat je dat allemaal hebt gemaakt met die zieke rug... Ben je weer een beetje bijgekomen van alle drukte? Het is in ieder geval wel nagenieten met een blije dochter :)
BeantwoordenVerwijderenlieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn
Super dank je wel! Ik ga hier echt van smullen! Eerst uitproberen..en dan allemaal lekker op een volgende verjaardag!
BeantwoordenVerwijderenHet water loopt me in de mond bij het lezen van al dat lekkers! Hmm! Bedankt voor de tips!
BeantwoordenVerwijderenJUMMMMMMIE :-)
BeantwoordenVerwijderenzeg het is nu 10 uur 's avonds en jouw recepten hier zijn nu heel gevaarlijk! Ik krijg er honger van!
BeantwoordenVerwijderenmjammie!!!
BeantwoordenVerwijderenZo dat ziet er lekker uit!!!'
BeantwoordenVerwijderenWat leuk dat je de recepten met ons deelt, die ga ik bewaren :-) Bedankt!
BeantwoordenVerwijderenZooo, 5 berichtjes achter elkaar gelezen :-) Ik had het al op je facebook gezegd, maar toch nog een hele dikke proficiat aan je kleine grote meid! En ik heb meteen je berichtje van een jaartje geleden nog eens gelezen, wat een klein hummeltje was ze als ze geboren was! En nu zo'n flinke meid! Ik ben blij dat je het er goed vanaf hebt gebracht, ondanks die lastige rib van jou! En nu ben ik heel benieuwd hoe je dag met Linda was. Ik hoop dat jij (en jullie beiden) er enorm van genoten hebben!! Laat dat verslagje maar komen, ik ben bijgelezen :-) x
BeantwoordenVerwijderenOhja, en bedankt voor de receptjes, ik schuif ze even door naar mijn kok ;-)
VerwijderenNjam... 't Water loopt me in de mond! Ai
BeantwoordenVerwijderenHaha ik heb je buffetje weer gekopieerd voor vanavond!!
BeantwoordenVerwijderen