dinsdag 5 februari 2013

RecyKleren, jeansperikelen

Je hebt.... een spijkerbroek van zoonlief met een scheur zo groot als... nou ja... groot!
Ik hád die broek al een keer voorzien van een lapje achter een klein gaatje, maar ja... tegen zoveel geweld van voetbalslidings (denk ik toch) kan zo een broek niet op. Aangezien dit een van de weinige broeken is die nog goed zitten bij Christian (want man man man wat groeit dat ineens) heb ik de grijze cellen toch maar weer laten werken. In die zákken vol met kleding die te klein, stuk, vies of weet ik veel wat is vond ik nog een ándere spijkerbroek van het mannetje.

Ik bedacht dit :

Ik plakte naaide er een achterzak op. Ik wurmde de pijp zover onder de naaimachine dat ik in ieder geval een paar stukken machinaal kon vastzetten maar de rest moest toch echt op het handje. Valt niet mee dat dikke jeans naaien, maar het zit vast nu. Normaal gesproken zou je een broekspijp nog aan 1 kant kunnen loshalen zodat het wél helemaal onder de machine kan maar a) vind ik dat nogal een gedoe en b) dat ging niet bij deze broek vanwege die gekke deelnaden en daar valt die zak dus weer precies overheen.
 
Christian doet het er maar weer even mee. Ik heb nu ook nog een broek liggen waar ik al een keer een drukknoop heb ingeslagen maar 1 deel is eraf. Moet ik ook weer wat op verzinnen, want beweeglijke ventjes en drukknopen gaan waarschijnlijk niet goed samen. Ik heb natuurlijk tig van die spijkerbroeken knopen liggen maar dan weer niet de apparatuur om dát erin te slaan. Heb een poging gedaan gisteren maar dat werd niet echt wat. Die cellen werken nog even door dus.
 
Voor nu, fijne dag !
 
Syl
 
 

29 opmerkingen:

 1. Goeie oplossing! Heb je een prym tang? Daarmee kan je van die schuifknopen aanzetten. Superhandig bij kleine mannetjes. Anders even bij de fourniturenkraam op de markt vragen? Die zijn vaak heel behulpzaam.
  Groet Judith

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja ik heb wel en prym tang. oh ja schuifknoop is natuurlijk nóg veel beter !!! Ik dacht use what you have hahahaha maar ik heb nu 3 x een knoop erin geslagen, bleef niet lekker zitten. Schuifknoop, op zeker een beter idee!

   Verwijderen
 2. Wat een creatieve oplossing! Gelukkig hebben mijn zoons de leeftijd van 'elke week een kapotte broek' gehad. Hoewel, gezien hun studentenbudget ben ik nog wel eens bezig met het inzetten van een stuk in een doorgesleten broek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. maar dat is dan ook weer hartstikke hip, zo hangen ze ook in de winkels haha!

   Verwijderen
 3. Heb je heel goed bekeken!
  Het ziet er zelfs keitof uit.
  Nog een fijne dag,
  liefs Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. poeeeeeh wat een werk ! spijkerstof is echt een drama vind ik je hebt het goed opgelost !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heee...goed idee! Dat kan ik hier misschien ook nog weleens toepassen....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou die grijze cellen werken nog best zie ik. Goed opgelost! X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit probleem heb je perfect (en vooral heel STOER!!!) opgelost, dan komt het met het andere probleem ook wel goed ;-) Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha...ik heb nog een schoolfoto waar ik ook de kontzak van m´n broek op m´n knie heb...Dat moet ergens in 1983 ofzo geweest zijn. Moest er gelijk aan denken toen ik je foto´s zag. Ik vond het toen heel stoer en wilde dus met juist die broek op de foto :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik had áppels op m'n knieën, of peren, helluppie

   Verwijderen
 9. Leuke oplossing, wat een colle en stoere broek is dat nu geworden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ooo wat een goed plan zeg! Die ga ik zeker onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Niks mis met jouw grijze cellen en het ziet er ook nog eens cool uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind hem super geworden hoor!!
  Mankeert niks aan jou celletjes hihih.
  Lieve groetjes Hester

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat heb je weer netjse opgelost, kan er weer even tegen!
  Tineke
  bollies53,blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goed opgelost! leuk ook zo'n zak op zijn knie!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Blêgh...dat zijn absoluut géén leuke naaiklusjes (blijven hier soms zooo lang liggen dat de kleding al niet eens meer past..hahaha), maar je hebt het toch maar mooi gedaan én goed opgelost zo! Ik zeg, eer van je werk! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zijn werkelijk vreselijke klussen maar ik moest iedere ochtend een broek uit de was vissen bij gebrek aan een schone (hij maakt zich redelijk snel vuil... en dat mag ook). Ik heb mezelf er echt toe moeten zetten.

   Verwijderen
 16. Goed plan, ziet er hartstikke hip uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. naah!!! geweldig toch dit ik hou dr van hoor

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jaja, jongens en broeken heel houden, dat gaat niet samen. Maar je hebt het weer creatief opgelost. Op naar het volgende gat. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een goede oplossing! Die ga ik zeker onthouden.
  Mijn zoon is 5 jaar en zijn broeken zien ook zo af.
  Momenteel los ik het nog op met er van voor of langs binnen zo'n lap op te strijken, maar dat is inderdaad maar goed voor een paar extra draagdagen ;-)
  Ze blijven precies wel lang in die periode zitten dat ze broeken slijten gelijk zot, dat beloofd want er is nog een jongetje op komst :-p
  Groetjes Frullemieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja dat deed ik ook, een lap er aan de binnenkant op (en dan wel wat steekjes eromheen), bleef toch nooit echt lekker zitten.
   Oelala nog een klein ventje, nóg meer gaatjes in broeken yeah !

   Verwijderen
 20. Wat een goede oplossing! En het ziet er ook nog eens leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Vet hip! Of is dat niet cool meer?

  Wel handig trouwens, om extra zand in mee te nemen, zo'n extra zak op je knieën.Of was jij zo slim om de bovenkant lekker dicht te maken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. vet hip=cool haha. Oh en de bovenkant van die zak is NIET dicht. Dus Christian had al zoiets van ooooooh daar kan ik steentjes instoppen. NEEEEEEEEEH!! Ik heb een poging gewaagd met die bovenkant maar de naald (jeansnaald!) zei krak. nou... we gaan het wel zien.

   Verwijderen
 22. Dat heb je inderdaad ook goed opgelost. Ik zag het niet zitten om door 2 lagen jeans te naaien, en ik heb gewoon geen poging gedaan om eht onder mijn machine te krijgen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...