zondag 26 mei 2013

Recepten

Verzoeknummer ... hier dan de recepten die het heel goed deden op het buffet :-)

Gevuld Turks Brood

Nodig :
  • 1 groot Turks brood (Turkse bakker of Albert Heijn). Bij AH hier waren ze op dus ik kocht Turkse afbakbroden bij de Aldi (ik nam er 2). Uit 1 groot brood haal je minstens 10-12 grote punten. Uit het Aldi brood haalde ik 8 flinke punten per brood. 
  • kruidenkaas
  • mayonaise / halvanaise
  • ontbijtspek - Ik heb de spek 's ochtends al uitgebakken, een beetje laten afkoelen en in de koelkast gezet.
  • kiprollade (ik gebruikte gekruide plakjes kipfilet van de Aldi, mjam)
  • rucola
  • verse peper
Snijdt het brood open.
Je bestrijkt 1 kant dik met kruidenkaas, de andere met mayonaise..
Je belegt met uitgebakken spek en kiprollade.
Rucola erover en gemalen peper er overheen.

Helften op elkaar inpakken in aluminiumfolie en dan een kwartier in oven van ca. 200 graden (ook al zegt de verpakking van het afbakbrood wat anders, moet echt een kwartier).
 
En dan... smullen maar!


***
Kip salade

Nodig :
  • Zakje gemengde sla
  • 4 a 5 ons kipfilet
  • blik perziken
  • 3 eieren
  • mayonaise (of een slanke variant)
  • bieslook
  • kerriepoeder
Kook de kip in blokjes gaar in bouillon (ik gebruikte groentebouillon).
Kook de eieren.
Laat beide afkoelen.
Vang wat perziksap op, meng met flink wat mayo tot saus met kerriepoeder en fijngeknipte bieslook.
Doe de sla in een kom, kip erover, met perzik in plakjes en plakjes ei.
Dan saus erover en klaar.
 
Van deze salade heb ik alles van tevoren gemaakt, 's avonds heb ik alles bij elkaar in een schaal gedaan. Ontzettend lekker fris deze salade!
 
***

Met dank aan mijn lieve vriendin Rita voor deze lekkere recepten.
 
Ik maakte ook nog wraps.
 
Tortillawraps met rosbief en zure room

Nodig :
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 2 wraptortilla's
  • 6 plakjes rosbief (of ham of plakjes kipfilet naturel)
  • 1/2 zakje sla melange
Mosterd en  crème fraîche door elkaar mengen. Tortilla's volgens verpakking verwarmen.
Aan 1 zijde met mengsel bestrijken. Beleggen met rosbief en sla. Tortilla's oprollen. Ik heb ze 's ochtends klaar gemaakt en in huishoudfolie in de koelkast bewaard. Gewoon stukken van snijden en serveren. Ik maakte deze ook met kipfilet en het kan ook met ham.

Tortillawraps met zalm

Nodig :
  • wraptortilla's
  • pakje gerookte zalm
  • kruidenkaas
  • komkommer
Tortilla's verwarmen (daar worden ze ook wat rolbaarder van).
Besmeren met kruidenkaas.
Plakjes komkommer erop.
Oprollen en in folie tot gebruik in de koelkast zetten.
Dit is ook lekker als borrelhapje.

Salade Pollo Tonnato

Nodig voor een flinke schaal:
  • 3 pakjes met plakjes kipfilet naturel (ik kocht ze bij de Aldi)
  • 1 groot blik tonijn naturel
  • 2 theel. citroensap
  • 4 eetl. mayonaise/halvanaise
  • 2 eetl. crème fraîche
  • peper, zout,
  • 2 eetl. kappertjes
  • 1 zakje gemengde sla
's Ochtends voorbereiden:
Voor de tonijnsaus de tonijn laten uitlekken en fijnprakken. Ik wilde het nog wat fijner dus ik gebruikte de staafmixer. Mengen met citroensap, mayonaise, crème fraîche, peper en zout.
Bereiden vlak voor het eten:
Kipfilet dakpansgewijs op platte schaal leggen. Tonijnsaus in het midden en een beetje over de kipfilet verdelen. Garneren met kappertjes.

Eet smakelijk :-)

28 opmerkingen:

  1. Zo dat zijn lekkere recepten,wel een werk zeg haha,ik kom het liever ergens opeten haha,nee hoor grapje,fijne zondag nog,lieve groet Musje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er allemaal erg lekker uit zeg!
    Dank je wel voor de recepten!
    Fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmmm... lekker! Ik krijger al honger van...
    Bedankt om de receptjes te dele, komt altijd van pas!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bedankt voor het delen van deze recepten.
    Liefs, Melanie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die ga ik zeker binnenkort gebruiken! Dank je wel..het klinkt heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh heerlijk! Dankjewel voor het delen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het water loopt me in de mond als ik jouw recepten lees. Ik ga ze zeker een keer uitproberen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Klinkt lekker allemaal.
    Groetjes Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oeh hier krijg ik dus echt trek van... Dank voor de recepten!! :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lieve Sil,

    Meisje wat ziet het er allemaal lekker
    smakelijk uit zeg...
    En wat ben je toch een lieve meid, dat
    je al deze recepten met ons wil delen..
    Super hoor, en bedankt!

    Liefs,
    Marijke
    www.marijkevanooijen.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een heerlijkheden allemaal. En dat je dat allemaal hebt gemaakt met die zieke rug... Ben je weer een beetje bijgekomen van alle drukte? Het is in ieder geval wel nagenieten met een blije dochter :)

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Super dank je wel! Ik ga hier echt van smullen! Eerst uitproberen..en dan allemaal lekker op een volgende verjaardag!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het water loopt me in de mond bij het lezen van al dat lekkers! Hmm! Bedankt voor de tips!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. zeg het is nu 10 uur 's avonds en jouw recepten hier zijn nu heel gevaarlijk! Ik krijg er honger van!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wanneer kan ik RESERVEREN??? Zo Syl-je bent druk geweest. Klinkt zalig-fijn dat er is genoten. Fijne start van de week en beterschap of succes-xxx-Sil

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat leuk dat je de recepten met ons deelt, die ga ik bewaren :-) Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Zooo, 5 berichtjes achter elkaar gelezen :-) Ik had het al op je facebook gezegd, maar toch nog een hele dikke proficiat aan je kleine grote meid! En ik heb meteen je berichtje van een jaartje geleden nog eens gelezen, wat een klein hummeltje was ze als ze geboren was! En nu zo'n flinke meid! Ik ben blij dat je het er goed vanaf hebt gebracht, ondanks die lastige rib van jou! En nu ben ik heel benieuwd hoe je dag met Linda was. Ik hoop dat jij (en jullie beiden) er enorm van genoten hebben!! Laat dat verslagje maar komen, ik ben bijgelezen :-) x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ohja, en bedankt voor de receptjes, ik schuif ze even door naar mijn kok ;-)

      Verwijderen
  18. Njam... 't Water loopt me in de mond! Ai

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Haha ik heb je buffetje weer gekopieerd voor vanavond!!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. DreamHost is ultimately the best web-hosting company with plans for any hosting needs.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...