donderdag 24 oktober 2013

Utrechtse Avonturen

Het was leuk in Utrecht ! Natuurlijk was het leuk !

Normaal gesproken zouden we met de trein gaan, maar nu met z'n viertjes was het met de auto voordeliger.

Afijn op het parkeerterrein van de Jaarbeurs hebben we de mannen even lekker geknuffeld en veel plezier gewenst en ik zag aan het koppie van Christian dat hij best heel zenuwachtig was.

Laura en ik zijn richting station gelopen en als je door het station loopt, kom je uit in Hoog Catharijne.
Is best een leuk winkelcentrum trouwens, maar zeker als het mooi weer is moet je toch echt naar de binnenstad van Utrecht. Dat deden we, maar eerst traditiegetrouw een mega zak snoep geschept bij de Jamin (die 's avonds al op was haha!). En de 1e Blokker bezocht, zonder succes, geen wol.

We zijn niet al te vroeg vertrokken dus tegen de tijd dat we ter hoogte van de Dom waren, knorden onze magen. We waren een terrasje van plan, maar we waren natuurlijk niet de enigen. Het werd dus een baguette met kaas bij de Hema die we hebben gedeeld, groot genoeg. We vonden een bankje en daar hebben we even heerlijk gezeten.
Manlief stuurde nog een berichtje dat Christian in huilen was uitgebarsten, het was zó druk. En daar kan hij niet goed tegen. Hij is ook altijd bang dat mensen iets van hem willen, dat hij iets moét doen op zo een evenement. Maar manlief heeft 'm op het hart gedrukt dat er helemaal niets hoeft wat hij niet wil. En toen... brak de zon weer door op z'n gezichtje. Het is een soort last die hij met zich meedraagt de hele tijd. Maar ik vind het dan wél stoer dat hij zelf aangaf dat hij heel graag naar Legoworld wilde.
 
hier nog een beetje tussen huilen en lachen in...

maar hier toch echt met een big smile
want het was gááf !
En hij heeft zelfs nog een hooglader bestuurd, dat mocht vanaf 10 jaar.
Helemaal trots was hij, dat hij dat durfde. 

Intussen waren de dames natuurlijk druk aan de shop, kledingzaakjes in en ook er weer uit. Want er was niets waarvan wij echt blij werden. Waar we wél heel blij van werden is de Flying Tiger. Volgens mij is het onmogelijk daar naar binnen te gaan en met lege handen eruit te lopen. Mij is het niet gelukt...
labels, mooi papier, enveloppen (ik koos de groene) en dat motiefje rechtsonder is een A4 notebook dat Laura van me kreeg.
ik nam een heleboel kaarten mee, zucht... zulke leukies... voor de prijs hoef je het niet te laten want je betaalt 1 euro voor 2 stuks :-)

Buiten de vogel enveloppen nam ik ook nog effen paarse mee (A5), een heleboel gezellige clips, het notebook van Laura nog een keer + opbergdoosje dat ze ook van me mocht meenemen.
Ik kocht ook nog een paars vilten mand en een washandje in de vorm van een ijsje. Dit hebben we vast gekocht als verjaardagscadeautje voor Laura d'r vriendinnetje. Oh en ik kocht ook nog schoonmaakdoekjes met snorren erop (kerstpresentje voor manlief alvast, die heeft wat met schoonmaakdoekjes haha).
Ik had daar nog wel 30 dingen willen kopen, tjonge wat een leuke winkel. Om hebberig van te worden.

Na Bijenkorf en C&A weer een Blokker gevonden waar ik ineens geen korting kreeg op de bollen (overigens ook niet de kleur die ik nog zocht). De mevrouw achter de kassa snauwde me toe dat het niet bestaat dat die bollen bij andere Blokker winkels goedkoper zijn want dat het overal zó in de kassa staat.  Ze ging bijna flippen toen ik zei dat ik de bollen dan niet wilde want dan moest ze alles weer handmatig verwijderen..... ik heb haar een prettige dag gewenst en ben weggelopen, haar zuchtend achterlatend. 

Wij richting Dille en Kamille en zowaar... ik heb daar niets gekocht, knap hè (eigenlijk is het gewoon best duur daar). We liepen al een beetje te 'stressen' want we wisten dat René en Christian wel een beetje klaar waren, die waren inmiddels bij de laatste etappe: de Intertoys winkel...
Dus hop weer richting Hoog Catharijne, nog snel de Miss Etam ingedoken, leuk paars watervalshirt gekocht en toen weer richting de Jaarbeurs gelopen. Alwaar onze mannen heerlijk buiten in het zonnetje zaten. Christian was zó blij, hij heeft een mooie doos van lego technic gekregen (graafmachine) en die klep stond niet stil, hij was zó onder de indruk van wat hij had gezien.
We hebben de dag afgesloten met een diner bij de McDonalds, waarvan ik deze keer wél de kortingsbonnen bij me had. 

Gisteren heb ik veel lekkerder gegeten, ik wilde dolgraag mijn man eens kennis laten maken met sushi.
En waar kun je dat beter doen dan bij Mr. Miyagi in Purmerend. Daar ben ik al vaker geweest, zó verschrikkelijk lekker. Buiten sushi en sashimi hebben ze ook vleesgerechtjes zoals een soort ossehaaspuntjes en nog andere dingen. Ik maakte me er dus ook niet druk om of René het lekker zou vinden.
Sterker... hij vond het héérlijk ! Ik heb wel gemerkt dat hij inderdaad meer van het vlees is maar ook van tonijn en panga en garnalen en dat soort dingen.
Mijn favorietjes wat sushi betreft zijn de California met avocado, komkommer en krab en de sushi met paling, die is wat zoet. Ow om te watertanden. Maar ik heb ook gefrituurde garnalen en gefrituurde groenten gegeten en zoveel meer. Ik vind het leuk om steeds wat anders te proberen. 
En dat kan ook, want het concept bij dit restaurant is 'all you can eat'. Doordeweeks is het 23,50 voor volwassenen (kinderen tot 12 jaar 12,50) en dan mag je dus 5 rondes 5 gerechtjes uitkiezen. Per ronde mag je dus 5 gerechten bestellen. Ik kan zeggen, dat is echt veel te veel. Ik begin altijd met 4, dan 3 of 4. De derde ronde zit je al redelijk vol, maar okee dan bestel je nog wat. En de 4e ronde is bij ons dan al het ijs haha! Je krijgt écht heel veel. Wij bestellen altijd het e.e.a. (en met wij bedoel ik dan m'n zusje Jolanda en moi) en dan proeven we van elkaar. Heel gezellig is dat.
Ik heb me er ook verbaasd over de hoeveelheden die Laura en Christian hebben weggewerkt, zo zeg !! 
Kipgerechtjes, garnalen, röstirondjes, biefstuk, Christian heeft zelfs nog inktvis gegeten.
Zo trots als je dan kunt zijn op je kinderen, omdat ze álles proberen! 
Je moet er wél even de tijd voor nemen, alles wordt vers bereid en aangezien je steeds opnieuw bestelt, moet je ook even wachten. Ik vind dat niet erg, wel prettig juist dat je niet alles achter elkaar krijgt.
Ik kan niet wachten tot ik weer mag !

xxx

Update wolletjes : vanmorgen lagen er ineens weer bolletjes hier bij de Blokker, ook de kleur die ik nog zocht (en gewoon 2 voor 1,39)  Ik ben voorzien dus. Dank jullie wel voor het aanbod voor me te gaan kijken maar dat hoeft dus niet meer :-)









42 opmerkingen:

  1. Zo te lezen hebben jullie heerlijk genoten, mooi zo!!! En wat een leuke dingen heb je gekocht, Flying Tiger nog nooit van gehoord. En dan die paperclips, gaaf zeg. Toevallig heb ik net een blogje klaar staan over paperclips maar dan andere ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van de flying tiger en sushi word ik ook heel blij :) Fijn dat jullie een leuke dag hebben gehad.

    Liefs,
    Rosalie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke dag zo voor allemaal! Ik vind dat van Christian zo herkenbaar... Zo'n mannetje hebben wij hier ook :-).
    Ik moet geloof ik ook maar weer eens naar de vliegende tijger zo te zien! Groetjes, Mirjam.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Soms wel lastig hè, als onze mannetjes zich zo voelen. Maar ze overwinnen zichzelf toch iedere keer weer.

      Verwijderen
    2. Ja, dat zijn echt super momenten als dat lukt!
      Dan ben ik even extra trots...:-)

      Verwijderen
  4. Een heerlijke dag dus meis! Ik had ook niet anders verwacht!
    Gelukkig dat ook Christian snel zijn draai weer vond. Die vliegende tijger ken ik alleen maar van horen zeggen (net zo als de Primark die nu overal opduikelt behalve in Amsterdam hahahaha) .... wie weet ooit ;-)

    Ben vandaag wel weer voor het eerst in eeuwen weer effies wezen kringlopen .... en vond wat voor jou maar dat zie je zondag hihihi

    Dikke knuf

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De Waterleidingduinen liggen niet ver van Haarlem volgens mij, waar óók een Primark zit, ik voel een complete dag weg aankomen hahahaha! Oh en mens maak me gek. Ik heb voor jou ook nog het e.e.a. liggen maar mogen we dat wel meenemen dan? Was toch verboden...

      Verwijderen
    2. Ik krijg dit echt niet in een vloppie hoor hihihihi ....

      Verwijderen
    3. wat ik hier heb ook niet hahahahaha en daarom ligt het er nog steeds :-)

      Verwijderen
    4. jemig ik zei primark, ik bedoelde natuurlijk Tiger

      Verwijderen
    5. Hihihi .... ik neem het toch mee hoor zondag .... ben graag tegendraads (en een auto tot mn beschikking dus niks nie sjouwen hahaha)

      Verwijderen
  5. Klinkt echt als een heerlijk dagja, op de stress van je zoon en de chagrijnige blokker-dame na. Gelukkig heb je nog meer bolletjes kunnen scoren tegen toch nog de gereduceerde prijs! Utrecht is een leuke stad, heb er even gestudeerd en bedenk me nu dat het al weet veeeeeel te lang geleden is dat ik daar eens geschopt heb, hihi. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Utrecht is echt leuk, zoveel sfeer. Amsterdam is natuurlijk ook geweldig (moet ik zeggen als geboren Amsterdamse), maar Alkmaar ook en en en... ik moet eens wat nieuwe winkelsteden gaan bezoeken denk ik.

      Verwijderen
  6. Utrecht is zeker een leuke stad. De Flying Tiger een leuke winkel. En sushi zijn heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wij hadden niets meer bij de Blokker, had nog voor je gekeken toen ik moest werken dinsdag.. Enne, dat is dan gewoon een stom mens achter de kassa bij de Blokker, hahaa! Alles staat altijd in het systeem, met kortingen enzo, dus dikke onzin!

    Nog even lekker van na genieten!!! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jaaa Flying Tiger is te gaaf word ik ook altijd enorm hebberig van als ik eens per jaar in Utrecht ben haha En wat ontzettend dapper van Christian om toch door te zetten zeg.....Zal eerlijk bekennen dat er even een traantje van ontroering naar beneden biggelde bij het zien van zijn 2e foto!
    Waterval shirt uuuuuh foto!
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. agossie, niet huilen hihi. Waervalshirt had ik een foto van het net van geplukt maar dat werd nogal wazig. Staat op de site van Miss Etam... maar je wilt 'm aan zien natuurlijk... voor zondag te fris denk ik ;-)

      Verwijderen
  9. Zooo dat klinkt goed!
    Ik heb in Utrecht op school gezeten is hiervandaan maar een 1/2 uurtje met de trein en is zeker een gezellige stad...ja en die Tigershop...yummmm!!
    Fijn dat jullie allemaal zo genoten hebben, dat blijde koppie van Christian spreekt boekdelen!!
    Sushi is aan mij niet zo besteed...ben ook meer van de vlees:-), maar zoals jij het verteld zou ik het nog bijna lekker gaan vinden...hahaha.
    Jullie kunnen in ieder geval terugkijken op een hele gelaagde dag! xxx..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. er zit er ook eentje in Haarlem, ook maar eens heen hahaha!

      Verwijderen
  10. Oh zo sneu voor Christiaan dat hij zo overvallen werd door alle drukte. Maar gelukkig heeft hij toch kunnen genieten. Weer iets overwonnen! En jullie dames lekker geshopt, gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuke winkel he Flying Tiger. Die kersekaart is erg mooi, en die paperclips zijn ook tof. Wat een vreselijk mens daar bij die Blokker, je vraagt je bijna af of ze met plezier werkt he? Leuk dat je zoon het naar zijn zin heeft gehad, weer een overwinning voor hem en goed voor zijn zelfvertrouwen. Pascale X

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Geef jij je zoon eens een dikke Belgische knuffel van mij.

    Katrien x

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heerlijk om te lezen dat jullie zo'n geweldige dag hadden. En, jeetje..... van een schatten heb je mee naar huis genomen! Om jaloers op te worden :)

    En oh, je zoon.. wat heerlijk dat hij toch ook van zijn dagje uit heeft kunnen genieten! Hopen dat hij dit kan vasthouden?

    En *proest*, die "dame" bij De Blokker? Ik had geloof ik net zo gereageerd als jij :)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een geweldige dag en letterlijk voor ieder wat wils!! Heerlijk! En ik ben nu nog steeds niet aan die sushi geraakt :-) x

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ohhh wat klinkt dat allemaal goed!En Utrecht?!?!?Is erg leuk en gezellig!!! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. oo wat een heerlijk dagje zo te lezen. Super. En geweldig leuke aankopen ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ziet eruit als een heerlijke dag voor jullie allemaal!! Flying Tiger ken ik (helaas) niet (misschien maar goed ook hihi), maar wat heb je daar een leuke spulletjes gescoord!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oh, wat ontzettend stoer dat zoonlief toch over de Legobeurs ging, zonder ouders. Wat moet dat een ervaring geweest zijn voor hem, daar kan hij nog lang op teren! Enneh, leuke hebbedingen gescoord zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. nou.... hub was er wel bij hoor, het kan ook te gek hahaha!

      Verwijderen
  19. Wat super stoer van Christian zeg! Wat hebben jullie een heerlijke dag gehad! Leuke dingen gescoord en lekker gegeten nou wat wil een mens meer? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een heerlijk verhaal. Leuk dat Christian Lego World tóch fijn vond. En verwend worden met Lego Technic is al stoer natuurlijk! Wat een leuke winkel Flying Tiger, die ga ik eens opzoeken in Utrecht! Dank voor de tip. En sushi/allyoucaneat, dat kan in Nieuwegein ook en súper lekker. Misschien kunnen we daar een keertje samen gaan eten? Zou gezellig zijn.
    x Emilie

    BeantwoordenVerwijderen
  21. klinkt gezellig en lekker :-) en ja die kids gaan steeds meer eten hoor, ze groeien niet omdat ze eten maar eten omdat ze groeien !
    leuke spulletjes heb je weer gekocht !!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Jullie hebben het weer leuk gehad daar allemaal! En hele toffe dingen gekocht, ik ben eigenlijk wel jaloers :(.
    Gelukkig heb je de wol teruggevonden bij Blokker :)
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Klinkt als een heerlijke dag! FT is gaaf he, te jammer dat hij hier ook niet echt in de buurt zit, van de andere kant maar beter ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat hebben jullie het heerlijk gehad zeg!
    Wij zijn ook dol op sushi, zelfs onze kleine man!
    Fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Volgens mij heb jij erg veel geluk bij de Blokker want bij mij in het dorp zijn ze ook gewoon voor de volle prijs, dus niets 2 voor 1,39.
    En de winkeljuf keek mij erg moeilijk aan toen ik zei dat een mede-blogster dit wel zo had gekocht. Fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Klinkt als een hele gezellige dag! fijn:) En ik ben ook dol op sushi, heeeeeerlijk! Geniet van de zondag:)

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...