donderdag 12 april 2012

Kringloopschatten No. 21


Hallo allemaal,

Mag ik jullie bedanken voor jullie lieve en begripvolle reacties op mijn vorige post over Christian...
echt ontzettend fijn dat jullie meeleven en meedénken.

Vanmorgen ging het weer helemaal mis met 'm. Manlief brengt 'm op donderdag lopend naar school (ik moet vroeg op m'n werk zijn op donderdag); hij heeft de hele weg lopen huilen.
Eenmaal op school ging het eigenlijk wel, de remedial teacher heeft even met 'm gepraat en volgens juf (een andere juf dan waar ik het over had) ging het vandaag goed, ze heeft niets aan 'm gemerkt.

Ik heb 'm gisteren aangemeld voor een sova-training (sociale vaardigheden) maar de wachtlijsten zijn lang. Er wordt contact met me opgenomen voor een gesprek.
De juf van vandaag vroeg zich af of Christian soms in een groeispurt zit. Volgens haar zijn er kinderen die zich tijdens een groeispurt meer bewust zijn van veranderingen in het lichaam, soms ook pijn hebben. Dat staat natuurlijk los van het gepest worden maar inderdaad zit Christian wel in een groeispurt, van broek 128 in één keer naar 140 in in paar maanden tijd. Ik vond het een aparte opmerking maar zij wil in ieder geval ook zoeken naar een oplossing. Dat pesten vind overigens bijna altijd plaats wanneer de ándere juf les geeft. Ik vind het maar moeilijke materie hoor!

Hij loopt nu door het huis te zingen trouwens.... snappen we het nog ?!

Hier zijn weer een paar Kringloop Schatjes die ik in de afgelopen weken heb gevonden.

gezellig blikje
mooie gebaksbordjes
lieve kop- en schoteltjes

retro lappen, deze blauwe is een laken, heerlijk veel stof om mee te fröbelen dus

en  kussenslopen

Natuurlijk is dit nog lang niet alles, volgende keer weer meer!

By the way... de rok voor Laura is af.... model wil niet showen. Vest voor Christian moet nog 2 steekjes, de rits leidt een eigen leven lijkt wel, de jas voor Laura die vorig jaar in de hoek was beland heeft de naaimachine weer gezien maar m'n eerste knoopsgat is te klein grrrrrr maar ik hoop dat ik dat kan oplossen nog. De jas gaat nog passen. En het kussensloopje vordert ook nog niet echt. Ik ben wel weer aan het haken geslagen, is goed tegen de stress merk ik. Wordt allemaal nog vervolgd dus!

16 opmerkingen:

 1. oh wat lastig, als je kind niet goed in zijn vel zit. Ik leef met je mee. Volg je moedergevoel, dat is mijn enige tip. Twijfel nooit aan jezelf. Heb ik ooit een keer gedaan, en oh wat een spijt! Mijn jongste kwam met een dubbele longontsteking in het ziekenhuis. En eigenlijk wist ik al die tijd dat het niet goed zat, maar liet me leiden door wat anderen zeiden. En dacht daarna, mijn gevoel zei me al die tijd wat anders. Ons moedergevoel Syl!
  xo
  Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh help, nou ik begrijp dat je spijt had dat je niet op je gevoel bent afgegaan. Meestal is je eerste gevoel wel goed hè.

   Verwijderen
 2. Mooi schatten! Ik mag morgen weer even kringlopen (-: succes met je zoon op school. Het is zo belangrijk dat ze lekker in hun vel zitten en dat de school goed meewerkt. Ik hoop dat het snel goed komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, meid wat wordt er toch vaak een aanslag op ons moederhart gedaan, sterkte hoor! En dat blauwe laken wat leuk ik had hem vroeget thuis in het bruin en mijn zusje in het groen, jeugdsentiment ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oooh maar dan is het dus echt hartstikke oud !!
   hahahahaha grapje hoor :-)

   Verwijderen
 4. Argh, zo moeilijk als je je kind niet goed begrijpt en al helemaal als er een leerkracht is die niet eens je kind wíl proberen te begrijpen. Gelukkig wil de andere juf het wel.
  En als je eenmaal denkt dat je weet hoe je kind op bepaalde situaties reageert, blijkt dat toch weer anders te zijn.
  Heel veel sterkte, ik voel met jullie mee.
  Succes met alle naai en haak-werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He zo'n mannetje toch. Niks aan als het niet lekker loopt! Zo lastig om er grip op te krijgen soms! Sterkte ermee!
  Leuke kringloopschatten hoor! Daar kun je dan wel weer blij van worden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja precies, ik heb dat ook gewoon ff nodig, dat kringlopen...

   Verwijderen
 6. Dat een groeispurt zoveel invloed kan hebben, behalve op je portemonnee voor een nieuwe garderobe. Hm... wel typisch dat bij de ene juf er geen problemen zijn, dan is er toch iets wat bij de ander totaal anders werkt... Wel jammer, want Christian kan aan zichzelf werken, maar niet aan de juf sleutelen voor verbeteringen... Hopelijk overleggen de juffen samen ook... misschien gaat er bij die ander dan een lichtje aan...

  Wat een snoezige bloemetjes servies heb je gekocht. Ik geniet elke dag op mijn werk van mijn servies dat ik heb gevonden bij de Kringloop. Al die vrolijke kleurtjes... vandaag thee gedronken uit een verschillend setje, schotel van het een, kop van het ander... zó vrolijk gezicht, hahaha.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat vervelend voor je kereltje en frustrerend ook voor jou. Ik kan me erg goed voorstellen hoe je met je handen in het haar zit als er een leerkracht is die schijnbaar niet genoeg haar best doet om echt te zien hoe een kind in elkaar zit en wat er speelt. Gelukkig dat hij vandaag weer lekker vrolijk was. Ik hoop dat er snel verbetering in de situatie zit! Je kringloopschatten zijn weer leuk!

  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo herkenbaar al die 'liggende' klusjes, ik ben ook aan het haken voor mijn rust, je moet iets ;)

  Liefs,
  Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een geweldige kringloop hebben jullie... Tjonge, je hebt er prachtige dingen weg gehaald hoor, ben bijna jaloers...
  Wat betreft je vorige bericht; er is al veel gezegd, maar ik wil toch nog benadrukken dat je in gesprek moet gaan met school en moet proberen vol te houden. Iedere school moet een pestprotocol hebben en daar naar handelen. Gewoon naar vragen, en als je bij de juf geen gehoor krijgt, dan heeft iedere school ook een intern begeleider die belast is met de zorg. Of je klopt bij de directeur aan. Er zal vast wel een wisselwerking zijn, maar het moet wel uitgezocht en aangepakt worden!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Syl-Thuis voelt je zoon zich het meest thuis-of course-vandaar dat vrolijk zingen. Je wilt niets anders dan sturen en helpen maar bent afhankelijk van anderen die nou net les geven aan jouw kind. Het zegt zeker iets over DIE juf. Hierin schiet zij tekort-dat zegt wat over haar onvermogen.Ik zou blijven praten!!! Veel sterkte-boeiend om te volgen. En wat voor een kringloopwinkel ken JIJ-heb ik nog nooit gezien bij ons-gave kopjes. Geniet ervan-alvast een mooi weekend-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat is het toch moeilijk voor een moeder (en vader)
  als je het beste wilt voor je kind en je weet niet
  hoe of je weet niet of je het goed doet.
  Mooi dat je geniet van kleine dingen en blij kan worden
  van bijvoorbeeld mooie kringloopvondsten, dat is waardevol.
  Srerkte hoor, met jullie mannetje, ook al kost het veel energie, hij komt er wel...

  lieve groet, Maartje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik kan je alleen heel veel sterkte toewensen met je zoon en samen met jou hopen dat het ooit allemaal goed komt ... alleen zit je er ondertussen wel mee ... en is het verdomd moeilijk en hard en zwaar !!!
  Een kind zien lijden is erg, als het om je eigen "zorgenkind" gaat is de pijn bij momenten ondraaglijk ....
  hou moed en veel sterkte !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik word altijd zo nijdig als ik hoor dat juffen pesten afdoen met nietszeggende woorden. Moet je als juf toch ook door merg en been gaan.....

  Sterkte ermee!

  Enne, die blauwe stof heb ik in het bruin. 8 meter of zo voor een paar euro.... Dat zijn de fijne vondsten!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...