maandag 24 september 2012

RecyKleren voor m'n knulT-shirts van Christian + een afgedankt matraskussen van Laura worden samen .....
 
een lekker relaxkussen voor op de kamer van Christian !
 
Christian is er zooooooo blij mee, en dat is belangrijk natuurlijk. Nu heb ik zelf ook iets van mijn eigen kleren mam ! Hij had zelfs gezien dat ik een paar onderbroekjes in dit kussen heb verwerkt ;-)
Ik heb eerst de lapjes van verschillende afmetingen met de naden naar buiten aan elkaar gestikt tot 2 vierkante lappen. De naden heb ik ingeknipt voor een nóg stoerder effect. Dan de 2 lappen op elkaar en stikken maar, stuk openlaten om kussen in te stoppen en dan met de hand het gat dichten. Klaar ! Een beauty is het niet, maar het is gewoon een grappig idee dat het écht alleen maar zijn kleding is die in dit kussen is verwerkt.
 
Christian is het hele weekend niet zichzelf geweest, ik kon het buitenspelen niet tegenhouden (geen wild geren gelukkig), maar hij heeft me een aantal keren om een sinasprilletje gevraagd.
Vanmorgen heb ik 'm wel naar school gebracht, ben benieuwd hoe het gaat, ik verwacht wel een telefoontje eigenlijk. De directrice vertelde me vanmorgen dat er een pittig gesprek was gevoerd.
Maar van die ouders heb ik nog altijd niets gehoord, vind ik toch wel een beetje apart.
 
xxx
 
 

21 opmerkingen:

 1. Mooi troostkussen. Ik vind het juist superstoer zo.
  Gelukkig dat de school het incident wel aangepakt heeft. En de ouders van tegenwoordig.... ja, wat zal ik daar nog over zeggen als ex-juf?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk stoer kussen voor je ventje!
  Wij hebben ook met onze vent zo'n "akkefietje" gehad op school, een klasgenoot gooide een steen op zijn neus....
  Bloedneus, pijn, van school ophalen, huisarts; ik verwachtte ook een telefoontje van die ouders maar heb er nooit meer wat van gehoord! Zo moeilijk is het toch niet om even "sorry" te zeggen en te vragen hoe het gaat?
  Hopelijk bellen ze je nog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. leuk hè die 'akkefietjes'... vorig jaar was Christian ook slachtoffer van een knul die bovenop 'm was gesprongen en net zo lang op z'n neus ging timmeren totdat het bloed eruit spoot, heel fijn dat soort dingen. Ben wel blij dat school het nu in ieder geval wél oppakt maar ik ontplofte ook zo een beetje haha, zijn ze van geschrokken denk ik ;-)
   Ik verwacht niets van die ouders hoor, die zijn er ook nooit, werken allebei fulltime, kind is vaak alleen... tja, beetje aandacht tekort denk ik dan.

   Verwijderen
  2. Eigenlijk sneu he? Als je kind zoiets doet bij een
   ander heb je wel een probleem zou ik zo denken...

   Verwijderen
  3. ik heb eens bij de directrice moeten komen omdat Christian (die zeer slechthorend is) nogal hard tegen een meisje hard gepraat, die was daardoor van slag.... huh? Zelfs toen heb ik me verontschuldigd terwijl mijn kind daar toch echt niets aan kan doen).

   Verwijderen
 3. wat een gaaf kussen zeg, wat kun jij dat mooi zeg, en ik heb pas iets gelezen dat je manneke zo gepest wordt, mijn haren gaan er van overeind....ik kan dr heel niet tegen, en dat die ouders niets laten horen vind ik helemaal schaamteloos, daarom een grote knuf voor jou manneke
  lieve groet jenneke
  http://creaties-jenneke.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Allereerst, wat een gaaf kussen, supermooi gemaakt.
  Zó knap dat het een vierkant kussen is geworden van al die rekbare stofjes ;-)
  Wat erg eigenlijk dat ouders van zo'n knul daar zo makkelijk mee omgaan...eigenlijk best triest voor zo'n kind als je ouders zulke normen en waarden hebben...
  Voor Christian is het echt rot, hopelijk voelt hij zich snel weer de oude.

  Lieve groet, enne je lappies zijn onderweg hoor! xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jaaaaaa ik kreeg een berichtje van die gekke oude koffer ;-)
   Dit kussen was niet echt vierkant, eerst maar al die lappies gestikt en zo geknipt dat het dan toch vierkant werd, ach dit hoeft niet zo netjes toch. Christian blijft vanmiddag thuis, hij heeft barstende hoofdpijn. Blijkt dat ie mee-gegymd heeft !! En ik heb vanmorgen heeeeeeel duidelijk tegen juf gezegd dat ie NIET mocht gymmen, zucht... tot overmaat van ramp heeft ie ook nog een pittenkussen tegen z'n hoofd gekregen!! (spelen ze tikkertje mee ofzo), hij gaat fijn !!

   Verwijderen
 5. oh, dat gaat lekker op die school zeg. Ongelofelijk. Zowieso dat ouders je niet eens even aanspreken, en zelf of hun zoon sorry zeggen. En dan ook nog een juf die gewoon je kind mee laat gymmen. Brrrr. Succes ermee!

  Maareh... het kussen is geweldig geworden. Superstoer. DIe onthoud ik even voor mijn zoontje. Hij vind het ook zo geweldig als ik iets voor hem maak. Als hij dan ook nog z'n eigen kleren er in herkent. Top idee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met juf ben ik nog niet klaar nee, zo dom.
   Meestal maak ik voor Laura kleding van t-shirts... óók de t-shirts van Christian moeten er aan geloven dan, maar daar was ie het dus niet mee eens haha.

   Verwijderen
 6. Goed van je dat je hem een kussen hebt gemaakt van allemaal kleding van hemzelf. Kan hij lekker van genieten en trots aan zijn vrienden laten zien. You go MoM!!
  Ennuh succes met het schoolverhaal. Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. STOER!!!!En hoe is het met jouw hoofd?(boekensteun....)X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. uuuuh mijn hoofd bonkt ook... maar je weet hoe dat gaat.... dat vergeet je dan maar even

   Verwijderen
 8. Wat heb je dat leuk aangepakt, een grote lekker knusse troost voor Christian!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat is een goed idee! ik heb shirts van mijn zoon waar hij geen afstand van kan doen. Een kussenhoes is een goed alternatief. Liefs MiM en bedankt voor de tip

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super cool dat kussen!!!
  En wat vervelend van school!!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...