maandag 4 maart 2013

Leuke ruilwaar en... verstuurde post

Mijn Ruilprojectje loopt best goed hoor en vindt ook her en der navolging, alleen maar gezellig. Kom gewoon af en toe eens kijken op de ruilpagina of er iets leuks tussen staat (nu veel hobbyboekjes en patronen). En wees niet bang voor het opsturen van je ruilwaar, alles is goed!

Ik heb weer goed geruild, kijk maar :

 
Mijn eerste ruil was de kindernaaimachine en ik kreeg van Gitte (Wollige Wolkjes) onlangs 2 lappen stof terug, een gehaakt slakje (hihi) en een zelfgemaakte kaart van de kinderen. Heel lief!

En aan Susan stuurde ik het zomerboek van Heleen van Rooyen (die nu niet meer zo heet) en zij stuurde een boek terug dat zowel voor Laura als voor Christian geschikt is. De ene kant is de survivalgids voor jongens en de andere kant... je raadt het al... voor meisjes! Er kwamen ook wat stickers mee, een gezellige kaart én een Susan-engeltje! En nog memoblaadjes en een petrolkleurig shirtje om mee te recykleren (ik zie dat dat niet op de foto staat). Wat een lieffie toch! En wat heel grappig is, Susan heeft het boek al uit en het wordt doorgegeven aan Lien :-)

Ook verstuurde ik nog een boekje aan Wilma (alias Poppedijn Willemijn, volgens mij geen blog) en wat liet zij hier bezorgen..... kijk eens naar Christian, te gek! Zo blij is ie ! En ja hij had de bal al maar dit is bal nr. 37 zo ongeveer en hij zei meteen dat hij nu met de ene Ajax voetbal gaat spelen en de ander mooi laat. Superleuk dat ze het pakket ook echt aan Christian gericht had.

Over Christian gesproken.... ik heb me heel veel zorgen gemaakt de laatste tijd, hij heeft het zó zwaar op school. Werkt knetterhard, zowel op school als thuis aan z'n huiswerk. En toen hij vrijdag z'n rapport meekreeg wilde hij het niet lezen samen met mij. Ik kan toch niks mam, iedereen zegt dat ik dom ben. Ai... dat snijdt door m'n ziel. Ik heb zijn rapport dus voorgelezen en kon het niet drooghouden en weet je waarom....  ik heb nog nooit zo een positief en mooi rapport van hem gezien. Hij heeft het hartstikke goed gedaan ! Voornamelijk Voldoende, Ruim Voldoende en Goedjes, hoeveel beter kan het nog. En toen ik hem dat vertelde, nou toen kwamen de tranen bij hem ook natuurlijk. Het gebrek aan zelfvertrouwen, daar moeten we echt aan werken, hij zei met een piepstemmetje dat hij blij was. Dat zijn wij ook en trots vooral. Hij krijgt het niet cadeau, moet er heel hard voor werken en is doodmoe aan het einde van een schooldag. Maar al dat harde werken werpt dus wel z'n vruchten af. Zelfs rekenen heeft hij een voldoende. Het gesprek hebben we volgende week, natuurlijk zit ik vol met vragen. Zo snap ik niet dat hij zijn toetsen Begrijpend Lezen ín de klas Onvoldoende maakt maar buiten de klas (dus alleen met zijn remedial teacher) scoort hij alleen maar Goed (per saldo werd dat voldoende op z'n rapport). Want zij helpt 'm echt niet met de opgaven, het is denk ik toch de drukte om hem heen die hem zo afleidt. Afijn, ik ga het volgende week allemaal horen.
Hij heeft z'n cadeau al gekregen, ik was verbaasd want hij wilde...... een boek !

En Laura heeft voor haar fantastische rapport gekozen voor een knallie gele tas van de Primark, echt fluor geel, gaaaaaaaaaf! En het leuke is.... mam... je mag 'm best lenen hoor :-)

Mijn bijdrage aan het Dream Make Share project vorige week was post aan Elize (ikhebeenbep). Ze heeft het inmiddels ontvangen. Wat is het toch leuk om iemand blij te maken !
Deze keer heb ik wel een heel creatieve brief gemaakt vind ik zelf haha, typemachine uit een Flow geknipt en daar een lang papier aan gehangen zodat het net lijkt of het uit de machine komt. Ik vind het echt de kracht van dit project dat je weer nieuwe mensen en blogs leert kennen.

Het zonnetje schijnt en hoewel het nog best fris is kom ik zo wel in een lente-mood. Ik heb ineens zin om te gaan poetsen ! Maar eigenlijk heb ik daar geen tijd voor want ik moet zo Christian wegbrengen, boodschappen doen en soep maken, vervolgens naar trainen. Afijn, weer een gevuld dagje.

xxx Syl




 

45 opmerkingen:

  1. owwwwwwwwww Ik voel het door me pc heen het verhaal van Christian, als ze zo hard werken en dan zo geen zelf vertrouwen hebben, het breekt mijn hart zeg pfff.
    en dan een boek kiezen!! En je dochter een gave tas!! Dikke knuff van mij voor allebij.
    Wat ben je heerlijk druk met al je post verzenden en ontvangen, kei leuk lieverd!!
    Je hebt zeker een hele gevulde dag!! Succes en much fun met alles wat je doet.
    Hier schijnt ook de zon maar me handen zijn net klompes ijs.....zo koud dat ik het nog vind hihih.
    Lieve groetjes van mij Hester

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. lief van je meissie! Vanmorgen stapte ik zónder handschoenen op de fiets maar echt wek kkkkkoud zeg!

      Verwijderen
  2. wat een bijzonder verhaal......hou het hier dus ook niet droog...hartstikke knap beide kids

    nerissa mijn oudste melde vorige week, mama en zijn kinderen waar de ouders van boos worden als ze een onvoldoende halen.....ik zeg ach tja lieverd......dat willen wij hier niet...je moet met je cijfer gewoon thuis kunnen komen (staat ook nog eens op een site daar niet van :-) ).....ja maar waarom worden jullie dan niet boos.....ik zeg nou wij zijn ook weleens bozig maarre niet om een cijfer....we weten dat je je best doet en meer dan je best kun je gewoon niet doen.....daar ben ik blij om mama....ja meis wij ook ♥♥♥
    ze doen beide hun best en ik ben hoe dan ook kei trots op ze...de rapporten hier moeten nog komen, die van shannon morgen en die van nerissa denk ik volgende week of daarop.......tis toch wel goed.
    leuke post enne blitzzzzzzzzzzzzzzzze tas ha ha ha......♥

    lieve groet jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ooooh neeeeeeeeeee echt niet boos worden als een kind onvoldoende haalt, zo zitten wij hier niet in elkaar hoor. Vooraf had ik al gevraagd, heb je je best gedaan? Dan heb je zowieso een cadeautje verdiend. Die ouders hebben we hier ook hoor, stel je voor dat je kind geen A-leerling is en dus niet meer de beste van de klas, vreselijk toch.

      Verwijderen
    2. nou dat moet je niet willen hoor!!! mijn neirssa doet echt wel atheneum niveau ( tl whaaaaaaa)
      en al deed ze bb of kb ook no problemo, een kind moet zich goed voelen en geen jaren lang een zware steen moeten dragen

      Verwijderen
    3. Lau doet ook TL hihi! Er was bij het 1e mentorgesprek even sprake van Havo maarre.... wij willen dat ze ook nog lekker haar ding kan doen zónder constante druk te voelen. Net zoals je zegt, ik wil een gelukkig kind! Trouwens, ik geloof dat 70% van alle schoolverlaters naar VMBO gaat hoor!

      Verwijderen
    4. zekers te weten........☺

      Verwijderen
    5. Effe wat toevoegen aan deze reacties. Nicky heeft ook vmbo-tl gedaan, had ook vmbo-tl/havo advies. Maar omdat ze op de lagere schooltoch last had van faalangst, hebben wij voor TL gekozen vooral ook omdat we toen verhuisd zijn (gaan samenwonen in een andere plaats). Ze deed het meteen goed en had veel vriendinnen en tig keer zeiden ze op school, dat ze beter naarde Havo kon. Maar ik wilde dat niet, want nu kon ze eindelijk eens voelen dat ze het goed deed en ze had ook veel steun aan haar vriendinnen. Ze is cum laude geslaagd, als beste van de hele TL afdeling met allemaal achten en een negen. Nu zit ze op mbo en doet het ook goed en we hebben nog steeds geen enkele spijt dat ze op de TL is gebleven. En ja het belangrijkste is dat ze hun best doen, alsof ze gelukkiger zouden worden als ze boven hun niveau moeten presteren. Vandaag is ze trouwens geslaagd voor haar rij examen, so happy voor haar. Ze heeft wel veel rijlessen moeten nemen (gelukkig had ze spaargeld van haar vader en van oma ervoor kunne gebruiken), maar ze heeft het in haar pocket. Zo trots op mijn meissie. Knuff!

      Verwijderen
    6. Zie je wel Susan, dat is wat ik bedoel. Het is fijn als een kind zich goed voelt, heerlijk! En wat goed dat ze is geslaagd voor haar rij examen, yeah !!

      Verwijderen
  3. BELANGRIJK BERICHT VOOR CHRISTIAN EN LAURA :
    Proficiat met jullie rapporten lievelingen!!!
    Nog meer proficiat voor het feit dat jullie hard werken en jullie uiterste best doen!
    Ik ben REUZETROTS op jullie, vanuit België!
    En Syl, ik heb het je nog al gezegd : mama's zoals jij moesten er meer zijn !
    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hahahahahaha ik zal het ze straks laten lezen, Christian is voetballen en Lau zit aan d'r huiswerk. Lief van je!

      Verwijderen
  4. Wat knap van de beide kids dat ze zulke mooie rapporten hebben! Goed dat je ze beloond hebt (al was dat tasje natuurlijk ook uit eigen belang :p, zo lief dat ze dat aanbiedt!), dat verdienen ze echt! En jij verdient als moeder minstens net zo'n mooi rapport!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mensenkinderen, die tas doet echt pijn aan m'n ogen. Ik vind 'm wel gaaf maar ik houd het maar even bij m'n neon roze colsjaal!

      Verwijderen
  5. Geef jij die kanjers van jou maar een hele dikke knuffel!!!!
    Die hebben ze dubbel en dwars verdient!!!!!!

    Krijg gewoon zelf een brokje in de keel als ik je zo over Christian lees. Hoe jammer dat van zijn zelfvertrouwen .... maar geloof me meis .... die knul gaat er helemaal komen. Je legt nu de grondslag voor later ... en reken maar van YES dat die bikkel ooit gaat inzien wat voor KANJER het is!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh meis, we zaten echt met z'n tweetjes heel hard te huilen hier en al snikkende zei Chris dat ie zó blij was dat ik 'm zo goed geholpen was, nou ik zat echt wel mee te snikken. En het luchtte gigantisch op, ik merk dat de spanning me soms gewoon teveel word. Dan vind ik het ook heel lekker om met een haakwerkje of leuke post bezig te zijn, voor de afleiding zodat ik niet kan lopen malen. Er zijn zúlke verkeerde signalen afgegeven op school, en waarom... niets nodig dus! Ik denk ook wel dat Chris er gaat komen, juist omdat ie er zo voor moet vechten. xxx

      Verwijderen
  6. Nou helemaal super die rapporten van de kids,
    jhee en ik moest gewoon een traan wegpinken bij je verhaal van Christian, wat een prestatie...super om dubbeltrots op te zijn. Ze hebben de cadeaus dubbel en dwars verdient...
    Nou en je ruilen gaat je ook goed af zie ik leuk, ik zal weer eens een kijkje gaan nemen.

    Lieve groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Succes voor je zoon, tas van dochter is superrrr en je ruilproject vind ik ook erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Kijk regelmatig bij je ruil project, heerlijk dat je een poets aanval weet te onderdrukken elke dag een beetje kom je er ook
    Fijne dag nog
    Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat is ook zo, ik ga morgen eerst maar eens beginnen met de ramen aan de binnenkant, allemachtig !

      Verwijderen
  9. Ik vond die brief super leuk zo! Dat ideetje ga ik zeker ook een keertje gebruiken! Ben erg blij met je post!

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens mij heb ik dit uit een oude flow gehaald of de happinez weet ik ff niet meer, maar je kunt natuurlijk ook een plaatje v/h net plukken :-)

      Verwijderen
  10. Net als velen zit ook ik met een brok in de keel. Het doet je zo'n pijn als een kind zich zo voelt. Kinderen moeten onbezorgd en blij zijn. Gelukkig heeft ie de liefste mama die hij zich maar kan wensen !! Een dikke knuffel voor jou

    Liefs, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Weet je wat het is, er wordt zó een enorme druk op hem gelegd vanuit school en constant bezorgen ze hem (en dus ook ons) het gevoel dat hij heeeeeeeel erg achter loopt.... wat dus helemaal niet zo is ! Ik heb er echt buikpijn van gehad, slapeloze nachten. Dus ik heb wel wat te bespreken volgende week op school.

      Verwijderen
  11. oh, wat zielig voor je zoon, maar hij heeft dan idd wel een heel erg goed rapport. Hopelijk kunnen jullie er samen toch goed aan werken aan zijn zelfvertrouwen!!
    Fijne ruilen en posten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij is erg onzeker, komt grotendeels voort uit z'n gehoorprobleem en toch ook een beetje beschermde opvoeding waarbij ook ík moet leren los te laten.

      Verwijderen
  12. Wat leuk dat je bij me op bezoek kwam :)
    Lekker vrolijk blog heb je...love it!

    Hihi, lekker knallend tasje hoor.. Fijn dat je'm mag lenen ;)
    Enneh, zou creatieve therapie om meer zelfvertrouwen te krijgen iets voor je zoon zijn? Dat is een wat speelsere vorm van therapie, wat beter bij kinderen past. Moeilijk hoor, veel sterkte!!!

    Liefs, Miek

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha ja, ik kwam graag buurten hoor :-)
      Christian heeft een sova-training gehad (sociale vaardigheden) maar hij kwam in een groep terecht met heel veel stuiterende kinderen. Op zich heeft hij veel aan die training gehad maar ik denk wel dat een creatieve therapie misschien beter is. Dank je voor de tip, ik ga me er eens in verdiepen.

      Verwijderen
  13. Super zo'n goed rapport! Wat een schat van een jongen.,

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahahahaha wil je 'm een weekje lenen?
      Hij is lief hoor maar toch ook een behoorlijke puber van 9 zo af en toe!

      Verwijderen
  14. Ach wat rot om je zoon zo verdrietig te zien. Dat hij zo laag over zichzelf denkt, terwijl hij juist trots mag zijn! Hopelijk ziet hij dat zelf ook gauw genoeg in. Mijn dochter heeft ook wat extra lesjes zelfvertrouwen gekregen, ze pikte het snel op!
    Ja.... leuk, ik mag het zomerboek hebben!! :):) Blijblij!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het leek erg goed te gaan naar de sovatraining, hij stond rechtop, hij mocht er zijn. Maar als hij dan constant negatieve feedback op school krijgt dan blijft er van het opgebouwde vertrouwen weinig over.

      Verwijderen
  15. Heerlijk dat beide kids een goed rapport hebben!! Vervelend dat Christian zich er zo druk over gemaakt had en dat terwijl hij zo hard zijn best doet en dus ook hartstikke trots mag zijn op het resultaat!
    Wat een heerlijke post heb je weer gehad en wat een tof idee met de typemachine!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hoor constant van juf dat Christian het allemaal zo moeilijk vindt, tja... dus ik verwachtte echt geen goed rapport. Best een beetje raar!

      Verwijderen
  16. O, Syl wat een heerlijk nieuws over Christian,echt super nu zal hopelijk zijn zelfvertrouwen wel een boost gehad hebben. En natuurlijk ook super van Laura en wat een gave tas en lief dat jij die mag lenen ;-) Leuk je post en Elize ken ik persoonlijk, grappig, hé de wereld is klein, liefs Linda.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Meid, hij loopt sinds vrijdag te strálen echt. En constant vragen... ben je trots op me? Natuurlijk! En dan vraag ik.... ben je trots op jezelf? Want je hebt het zélf gedaan! Gats, ik heb weer tranen in m'n ogen, het doet wat met me dat gesol met m'n kind. Ik moet maar even een pittig gesprek voeren.
      Wat grappig dat jij Elize persoonlijk kent! Ik kwam bij haar terecht via dat postproject, hartstikke leuk!

      Verwijderen
  17. mor zie Syl, die Christian van jouw doet het super goe!!!
    dikke hip hip hoera zenne!!!
    liefs, mimi xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oh slik nu komt dat verhaal wel heel even anders binnen, nu ik het helemaal lees, pff slik snotter...wat geweldig mooi voor hem dat hij zo'n mooi rapport heeft en natuurlijk ook voor Laura!

    Misschien is het een goed idee om 's morgens licht om zichzelf heen te zetten/denken zodat hij minder last heeft van al die indrukken/energieën op school. http://anangeleachday.blogspot.nl/2012/12/dag-359-zorg-goed-voor-jezelf.html
    In die blogpost staan diverse tips ;).

    En fijn dat je happy bent met je leuke ruilwaar, heel veel recykleer plezier voor jou en leesplezier voor de kids. En al je andere ruilwaar ;). En je dms post is ook weer super. Knuff!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ach dat jochie toch!
    Tis een topper!!!!!!
    En wauwie gave tas!!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. geweldige kids en een geweldige verwenmoeder voor iedereen!

    groetjes saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een leuk idee dat ruilen! Altijd fijn als het met de kids goed gaat op school!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. De zin voor poetsen is al veel waard hé :-) Een blogbericht met een lach en een traan. Zo fijn dat hij (en Laura) zo'n goede rapporten hebben, zo jammer dat hij zo weinig zelfvertrouwen heeft, mede door school. Ik blijf met mijn 2 duimen omhoog voor Christian, want ondanks alles doet hij het toch geweldig goed met zo'n rapport. Ja die Dream Make Share... ik ben mijn eerste enveloppe ook aan het vullen, het is aanstekelijk :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is nog bij zin gebleven, nog niks gedaan haha! Ssssslecht, maar er moet wel iets gebeuren vandaag. Weet je wat het is, als school constant maar loopt te zaniken, tja... dan ga je het toch geloven dat het echt niet goed gaat. Ik ben gewoon boos dat ze hem een verkeerd zelfbeeld geven. Ah ben je ook in het DMS gestapt, gezellig! We komen elkaar vást tegen!

      Verwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...