woensdag 1 mei 2013

Koninginnedag

Wát een fijne dag gisteren. Een heel bijzondere koninginnedag was het, dat kunnen we wel zeggen. Vanaf nu hebben we een koning en samen met zijn mooie koningin zal hij het goed gaan doen, daar ben ik van overtuigd.Ik heb genoten van het hele gebeuren, ik had niet gedacht dat ik er emotioneel van zou worden maar dat gebeurde toch. Ik zag een zenuwachtige koning, zijn trotse bloedmooie vrouw en lieve prinsesjes die gelukkig af en toe ook onbevangen mogen zijn. Bovendien zag ik een voormalige koningin die tranen in haar ogen had om de mooie woorden van haar oudste zoon. Wat zou er door haar heen zijn gegaan. En 's avonds zag ik een heel ontspannen koning die met zijn spontane actie liet zien dat hij het op zijn eigen manier gaat doen, dichtbij zijn volk. Het is fijn dat dat kan in Nederland. Ik hoorde een koningslied dat aardig klonk maar Ali B verwoordde in zijn rap nog mooier hoe wij ons voelen met een koning aan het hoofd.

Ik was tamelijk vroeg opgestaan gisteren en om 8.45 uur liep ik al met Laura richting Koog aan de Zaan waar altijd een gezellige vrijmarkt is. Niet te groot, voornamelijk kinderen en een enkele handelaar daartussen (die we overslaan ha!). We hebben heerlijk gesnuffeld en kwamen natuurlijk niet met lege handen thuis. We waren mooi op tijd voor het officiële gedeelte, we hebben dus niets gemist.

Dit is de route erheen (deze foto heb ik eerder deze week al gemaakt), je ziet dat de bloesem alweer van de bomen af dwarrelt.

 
Voor Christian vond ik 2 boeken
 
Mijn ogen scanden de kleedjes en vonden verder dit :
Ik vond fijne oude boekjes (waar ik NIET in ga knippen) ...
               
 
Ik nam wederom een Barbapapa mee (ga ik wél inknippen... tenzij iemand nu roept, neeeee die wil ik die wil ik, dan ruil ik 'm)
 
Ik vond nog wat leesvoer voor mezelf, op dit moment gun ik mezelf de tijd niet om te lezen maar in de zomervakantie maak ik dat altijd goed. 
 
oef.... onweerstaanbaar toch, voor 50 cent mocht deze geweldige prentenlotto mee (is goedkoper dan mijn goedkoopste kringloop)
 
Enne.. sorry....die magneet werkt blijkbaar ook op de vrijmarkt...
 
En zo stond Christian ineens voor de deur, hij was geschminkt door z'n vriendje.
Ik schmink hem nooit omdat hij daar allergisch voor is. Ik heb hem even zo rond laten lopen, want het staat zo feestelijk maar hij kwam zichzelf snel melden omdat zijn gezicht begon te prikken. Ik heb het er snel af gepoetst voordat z'n huid kapot zou zijn.
 
 Een fijne dag vandaag !
** Syl **
 
 
 
 

52 opmerkingen:

  1. Ik las je blogbericht, werd te ongeduldig en ging toch maar eerst foto's kijken.. Scrollen naar beneden en jawel hoor! Daar waren ze! De foto's van de gescoorde memoriespellen en al het andere moois! Ik snap heel goed dat je deze niet kon laten liggen, net als ik de mijne niet kon laten liggen! Heb je weer goed gedaan!

    Enne, ik heb ook enorm genoten van al het moois op de tv! Wat zagen ze er prachtig uit hè! De koning, de koningin en de prinsesjes! Van dat emotionele had ik niet zo'n last, maar heb wel enorm zitten genieten! Paps, mams, oom en tante waren daarentegen wel wat ontroerd! We hebben maar bedacht dat je dat vanzelf krijgt als je wat ouder wordt ;) Hihi!!! Je snapt wel dat het een grapje is hè!

    Fijne, zonnige dag vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk inderdaad dat het komt als je wat ouder wordt ja... en bedankt hè haha!

      Verwijderen
  2. Je hebt een goede dag gehad Ie/lees ik. En het snoetje van je zoon ziet er wel heel blij en koninginnendaggerug ( voor in de nieuwe van Dale) uit. Veel plezi met je nieuwe schatten.
    Liefs, Melanie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. jemig je hebt veel!! goed geslaagd zeg!!!
    foto van christian is leuk.....die heb je en hup sminck eraf

    liefs jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De Griezels is een erg leuk boek! Je hebt mooie dingen gevonden en lekker veel leesvoer ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jààààà, die Màxima daar kan je al eens mee naar buiten komen zeg! Wat een vrouw...mannekes toch..en zo ongedwongen en naturel ze allebei overkomen,daar kunnen die stijve harken van ons belgisch koningshuis nog wat van leren. J.e.z.u.s....toen 1 van hun dochters geboren was zei prins Filip "het is een vrouwtje..."
    Woe hahahahahhaha....spreken nog niet eens goed nederlands...altijd van dat waals nederlands...
    Schande!
    Ik word gewoon fan van Oranje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja jullie prins, daar wordt niemand blij van hahaha. Het is een vrouwtje, dat bedenk je niet.
      Wordt jij maar fan van Maxima !

      Verwijderen
    2. Ik ook!!wat een stuk spontaner en wat een feest!!wij hebben ook mee genoten!!

      Verwijderen
  6. Reacties
    1. het is best ernstig, manlief vraagt zich hardop af wat ik met al die troep moet maar het eet geen brood hè. Ik word er gewoon blij van.

      Verwijderen
  7. wat een fijne dag was het he? Heb er ook van genoten. En wat een mooie spullen heb je gevonden, een rijkdom!
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heerlijke spullen hoor, jammer dat je knul reageert op die rommel, ik had er ook bij die er niet tegen konden, maar dat het een geweldige dag was is zeker ik heb ook genoten!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Whaha, jij bent een ware memory verzamelaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een heerlijkheid! Ik heb ook genoten, hoewel ik niets gevonden heb om mee te nemen. Niet dat er nog plaats is in het huis om het kwijt te kunnen... Dus dat maakt dan ook niets uit. Liefs MiM

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een heeeeeeeeeeeerlijke vondsten meis! Niks leukers dan dat struinen op die vrijmarkt en lekker snuffelen op jacht naar de schat hihihihi

    (viel hier tegen maar dat kwam door het doorgaan na de nachtdienst .... ik zag niet zo veel meer door de slaap hihihihihi)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik loop nooit tegen zulke leuke koopjes aan. Maar jij bent goed geslaagd op de vrijmarkt. Lieve groet Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een superbuit, Roald Dahl is altijd goed! En verder heb je ook erg leuke dingen op de kop getikt. Jammer dat het zo lastig was om op m'n blog te reageren, maar bedankt voor je doorzettingsvermogen ;-) Geen idee waar het aan ligt, heb geen instellingen veranderd ofzo, ik hou het even in de gaten....bedankt voor de melding iig. Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik kom er net achter dat ik de Griezels al een keer voor 'm gekocht heb bij de kringloop, ach ja 50 cent, ik verkoop of ruil het wel weer een keer.
      Wat je blog betreft, ik heb nog geprobeerd of het wel ging als ik via google chrome binnenkwam, ook niet, ik moet jouw reactieveld openen in een nieuw venster. Hij geeft iets aan dat de eigenaar van de site geen toestemming geeft een venster te openen. Ik heb net weer gekeken, nu werkt het wel gewoon dus misschien was het gewoon een hikje van blogger ofzo.

      Verwijderen
    2. Ok, dank je....soms zijn er van die dingetjes..

      Verwijderen
  14. klinkt gezellig! ik vond ali b ook goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een mooie vondsten heb je gescoord.
    Het was een geweldige dag gisteren. We hebben het ook nog eens met het weer getroffen, beter kon niet.
    Lieve groet,
    Henny

    BeantwoordenVerwijderen
  16. owowow je hebt weer flink ingeslagen zie ik.
    Leuk dat je voor Christian boeken hebt gekocht van Roald Dahl, ben ik een groot fan van !

    liefs, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik ook! Maar die ene bleek ik dus al eens voor hem gekocht te hebben hahahaha een hebberd ben ik.

      Verwijderen
  17. Nou jullie hebben er in ieder geval van genoten gister. Onze boom staat ook bijna in bloei. Dan zal ik er even een post aan wijden, vind dat zo prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. oh lekker geschilderd mét tv aan; ik geloof ook wel in hun oprechtheid; we moeten het gewoon maar zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Leuke dag gehad, met weer leuke vangsten! Gefeliciteerd met jullie nieuwe koningspaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Het was zeker een bijzondere dag met een mooi nieuw Koningspaar. Ik hoop dat Beatrix nu lekker meer tijd voor zichzelf krijgt en nog heel wat jaartjes mag genieten op Drakensteijn. Wat een leuke spulletjes heb je gescoord op de vrijmarkt. Ik ben ook goed geslaagd bij de vrijmarkt bij ons in de buurt (en dat is best een grote, zonder handelaren) Daarna genoten van een toffe band en nog een beetje geholpen met de drukte van zo'n dag (in een café). Het was een lange maar zeer geslaagde dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ha die Syl en weer een memory-spel werkelijk het is gewoon niet te geloven en verder ook toppie geslaagd zeg!!Wat straalt Christian op de foto, jammer van de schmink maar gelukkig heb je de foto nog ;-)))

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Zelfs ik, vanuit ons Belgenlandje, werd er emotioneel van :-) Fijne dag gehad, gegarandeerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Leuk die oudeboekjes en dat memory spel, jeugdsentiment, speelde ik vroeger altijd!! Leuke spulletjes gevonden hoor. Liefs Pascale

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Vooral de prentenlotto is top. Je zal flink gezeuld hebben....
    De Juffrouw

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Nouuu dat is toevallig! Ik was vandaag in een winkel waar ze heel veel barbapapaspullen verkochten en ik moest meteen een jou denken en dan lees ik nu je blog en wat zie ik: een barbapapaboek!
    Je hebt lekker goed ingeslagen! Volgens mij heb ik die prentenlotto ook. Die van jou ziet er alleen wel wat mooier uit!
    Ik ben aangeslagen door jou memory virus. Ik kan ook geen een memory (en zwarte pietenspellen <3) meer laten staan in de kringloop. Grappig eigenlijk, eerst keek ik totaal niet naar die spelletjes om, maar sinds ik jou volg wel!

    Groetjes Leonie

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Mooie spullen heb je weer weten te scoren! Het is even zoeken, maar er zit eigenlijk altijd wel iets leuks tussen op de vrijmarkt.
    Ik zal mijn buit deze week ook nog even laten zien :)

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Toen ik de titel van je blogje zag, dacht ik al: hoeveel spelletjes zou ze gescoord hebben op de vrijmarkt? En ja hoor.... ;-)
    Die prentenlotto heb ik trouwens ook, maar niet van de vrijmarkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Haha, weer memorykaartjes :)
    Ook ik ging even naar de vrijmarkt, kocht houten puzzels en een sprookjesboek. De vrijmarkt hoort voor mij echt bij koninginnedag...hopelijk straks ook bij koningdag ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik moet je eerlijk zeggen dat ik nog nóóit een memory ben tegengekomen op de vrijmarkt en nu heb ik er zelfs een aantal laten staan (wat ik dan weer knap vind van mezelf). Houten puzzels heb ik ook niet gezien, wel jammer want ik vind het zo leuk daar magneetjes van te maken.

      Verwijderen
  29. Wat heb je weer een hoop moois meegenomen zeg! Dat was een zeer geslaagd dagje ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Ohhhh nee, ho stop NEEEEHHH niet die schaar.....!!! Ben ik nog op tijd??? Mogen wij barbapapa adopteren? Dan sturen we je er iets moois voor terug :)

    Xxx Rosalie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor je bent op tijd haha (ik dacht aan jou ja).
      mail je adres even op sylstil@planet.nl dan komt het goed :-)

      Verwijderen
  31. Oh lieverd ik zag je blogpost al gisterenmorgen maar moest hoognodig nog creatief zijn in de keuken voor tante Jannie's komst. Nu zit ik in de tuin uit te puffen van mijn tuinwerkzaamheden, manlief ook nog even aan het werk gezet :p.
    Ja ook ik werd sentimenteel van de ceremonie, van die bloedmooie maxima, die prins die koning was geworden en 33 jaar geleden denkelijk net zoals z'n dochter naast een ontroerde oma zat. Ook die uitspatting 's avonds vond ik geweldig, yess dat is onze nieuwe koning en wat ben ik trots op hem. Vroeger ooit gedroomd van een leven aan z'n zij....hééllllllll lang geleden whahahha...Maxima doet het uitstekend. Ik vertoef met plezier aan mijn man's zij hihihi. Dikke knuff!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh ja in de kringloop in Kerkrade hebben tante Jannie en ik nog wat memoryspellen enzo laten liggen voor je óf voor Lien als die eens die kant op komt hihihi. Ik scoorde een zwarte piet spel dat we vroeger hadden, happy dat hij incompleet was zodat ik er creatief mee kon zijn. Maar bij thuiskomst bleek gewoon een paartje te missen en blijkt het jeugdsentiment de overhand te hebben whahahha.

      Verwijderen
    2. Kerkrade hahahahahaha maar uh dank je hihi oh een een zwarte pietspel, ik heb er nu een paar en vind ze zooooooooooooo leuk !

      Verwijderen
  32. Haha, de memory achtervolgt jou gewoon.
    Leuke aankopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. wat een geweldige aankopen zeg!!! je hebt weer een mooie hoop schatten bijeen!

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Een mooie dag geweest dus, met een mooie winst!

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Wat een mazzel weer... geweldige boekjes ook! En een superleuke foto van je stoere vent! Heerlijk zo'n dag, hè? Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Heerlijk die vrijmarkten, je snapt niet dat sommige mensen zulke leuke spullen wegdoen toch ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Wat een leuke dingen weer allemaal. Je magneet heeft goed gewerkt hahaha. Groetjes Laura

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...