woensdag 22 mei 2013

Toerist in eigen dorp

Ondanks het druilweer zijn we er op 2e Pinksterdag even op uit geweest. We hoefden niet ver want hier om de hoek, op de Zaanse Schans, was van alles te beleven.
 
Er was een streekproductenmarkt. Een markt met een kraam of 5... tja... daar had ik me toch wel meer van voorgesteld. En er waren soldaten uit de 80-jarige oorlog te zien die hun kanonnen lieten bulderen. En dat vond vooral de kleine man hier in huis natuurlijk geweldig !
En natuurlijk.... molens ! De eerste fabrieken in de Zaanstreek. Op de Zaanse schans staat een aantal nog werkende molens. Ze persen olie (De Zoeker en De Bonte Hen), zagen  hout ( De gekroonde Poelenburg en Het Jonge Schaap), malen verfstoffen (De Kat).
 
We zijn niet alle molens ingeweest (er moest veelal betaald worden om binnen te komen, had ik geen zin in) maar wel hebben we bekeken Molen De Huisman, een specerijenmolen en dat ruikt ook erg lekker binnen. Voor de kinderen (en ook voor de grote kinderen hihi) waren er een soort snuifdozen en dan moest je raden wat erin zat, kruidnagel, anijs, peper, noem maar op.


Even met z'n drieën op de kiek gevangen♥

en dit kan ik dan niet laten hoor, ik heb 'm geadopteerd.... kwam 'm ook steeds weer tegen...
gelijk m'n snailmail gepost :-)

Het Bakkerijmuseum In de gecroonde Duyvekater rook ook al zo lekker, 3x raden waarnaar...
Verder is er de museumwinkel van Albert Heijn, dat is écht leuk om te zien.

 
We hebben er gewoon een beetje rondgelopen en vooral ook mensen bekeken, dat is toch zo leuk al die springende Japanners en Chinezen en ook veel Russen.

Hé daar is ie weer!
 
We hebben gedaan wat álle toeristen doen hahahaha!
 
Kijk, dát valt mij dan weer op hè, zo een detail.
 
De familie kijkt hoe je van een stuk hout een klomp maakt...
ik had maar even plaats gemaakt voor een Chinees die z'n camera zo ongeveer op m'n hoofd had gezet. Ik kreeg wel een enorme glimlach en een buiging toen ik op m'n beste Chinees zei dat hij wel even op mijn plek mocht (ik bedoel.... ik weet wel hoe je een klomp maakt).
Sssssenk Joeeee zei hij ook nog hahahahaha, ach zo maak je wat mee.
Het toeristje kijken, dat is eigenlijk nog veel leuker, heel veel Japannertjes, Chineesjes, groooote Russen... die gaan daar allemaal klompen passen en kopen houten tulpen en Delfts blauw (jaja typisch Zaans ahum),
 
Een geslaagde middag was het, waarbij de pijn in m'n rug nog wel te doen was.
 
Vanmorgen stond ik op en... ik kreeg een kramp bovenin m'n rug dat naar m'n borst schoot. Ik durf te stellen dat ik nog nooit zó een pijn heb gehad. Een bevalling is er niks bij, serieus.
Ik stond te brullen als een klein kind. Niet goed hè.
Huisarts gebeld en daar kan ik dus potdomme pas vanmiddag terecht, helemaal volgeboekt. Op mijn vraag hoe dat kan als je om 8 uur belt (je kunt pas vanaf 8 uur bellen voor een afspraak) wist de stagiaire geen antwoord te geven. Dat kind kan er ook niets aan doen. Ik zit dus pijn te verbijten tot vanmiddag 14.10 als ik terecht kan. Wel pijnstiller ingenomen maar dat helpt dus niet. Zo om de 5 minuten schiet er weer zo een aanval in en schiet ik zelf dus alle kanten op en geef ik een gil. Ik heb vanmorgen Christian naar school gebracht, krijg ik midden in de klas wéér zo een scheut, juf komt naar me toe en vroeg of het wel ging en hopla.... daar kwamen de tranen die ik stond te verbijten, lekker midden in de klas. Hij gaat fijn. Kun je dus ook weer aan allerlei moeders uit gaan leggen wat er is. Het ergste vind ik nog dat Christian meteen van slag was, kreeg wel 100 kussen van 'm, agossie. Ik zou gaan luizen plukken vanmorgen, dat heb ik maar even overgeslagen.
 
Maarre... verder gaat het wel hoor pffff hoeveel erger kan het nog.
Ik probeer wat afleiding te vinden door te bloggen, maar ik heb er een uur over gedaan om dit bericht te typen geloof ik.
 
*** Syl ***
 
 
 
 
 
 

50 opmerkingen:

  1. Ik had natuurlijk al een voorproefje van een paar foto's gehad op Facebook, maar er zitten leuke plaatjes tussen! Lijkt mij zeker leuk om daar eens een dagje rond te neuzen! Mocht ik weer eens in de buurt zijn, zal ik het zeker niet vergeten!

    Enne, beterschap hè! Lekker rustig aan doen vandaag. Ben benieuwd naar wat de huisarts te zeggen heeft... Dikke knuffel!

    Liefs, Vera

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het dagje uit ziet er echt heerlijk uit! Leuk dat jullie zo van jullie eigen plekkie kunnen genieten. Maar wat een naar verhaal dat je zo'n pijn hebt! Als het écht niet gaat moet je gewoon naar de spoedeisende hulp gaan hoor. Naar je lichaam luisteren is erg belangrijk! Ik hoop dat de dokter je verder kan helpen. Een warme knuffel en veel sterkte gewenst: 'Komt wel goed, schatje' :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie omgeving bij jullie :):) mooie foto's gemaakt! Sterkte met je rug, bah wat vervelend :(:( Straks maar een goede pijnstiller van de dokter en idd belachelijk dat je pas vanmiddag terecht kunt :(:( Beterschap ik hoop voor je dat het snel beter wordt, X

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heeeeeeeee moppie pas jij een beetje op!!!!
    Die krampen en pijnscheuten das niet goed hoor!!!!!
    Is toch van de zotte dat het effies duurt eer je terecht kunt!!!!! Zou niet moeten mogen grrrrrrrrr

    PS ik vind "hem" die je geadopteerd hebt wel heeeeel schattig hihihihihi

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ah wat vervelend zeg! (zachtjes uitgedrukt).
    Denk de stagiaire de ernst van je klachten niet goed ingeschat heeft, anders had ze je toch wel eerder een plekje kunnen geven? Zo gaat het hier tenminste wel altijd.
    Nog 2 uur meid, zet 'm op!!

    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtig, lekker met je gezinnetje op stap in eigen dorp. Wij wonen op Urk, dus ook altijd wat te beleven. Groetjes Alie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. O wat vervelend. Sterkte en volhouden hoor! En wat leuk is het om toerist in eigen dorp te zijn!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Klompen, molens en hollanse maatjes ( of voor sommigen meisjes :)), daarom houden wij van Holland. Ik krijg zin om de grens over te steken door je mooie plaatjes :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vergeet nog even te melden dat ik je veel beterschap wens en hoop dat ze je snel kunnen helpen.

      Verwijderen
  9. Wat een gezellige foto's :-) Mooie omgeving!
    Maar ik schrik wel van je pijnklachten!!
    Ik hoop dat je snel geholpen wordt, veel sterkte.
    Liefs, Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Sterkte hoor! En ondanks de pijn heb je toch weer een leuk blog geschreven! Ik zou 'hem' ook adopteren...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ach ja, altijd leuk even naar de Zaanse schans. Bij wonen ook niet ver en zijn er een paar keer geweest. Het Verkade museum wat daar zit is ook erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Nou dat klinkt heel heftig ...
    Heel veel beterschap en succes bij de dokter vanmiddag ...

    Groetssssssss Gerd@ ...

    ps die Zaanse Schans lijkt me zeer de moeite waard ...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een gezellig daagje uit,haha die foto in die grote klompen,echt leuk,ahhh kusje erop,ik vind het zo rot voor je de pijn,in je rug is zo vreselijk,hopelijk krijg je vanmiddag er wat beters voor en je kun de pijn beter verdragen,liefs van mij,Musje,x

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuk dat jij er ook was, ik zal ook snel foto's plaatsen.
    Doe voor nu maar rustig aan ik hoop dat de dokter je snel kan vertellen wat het is en je kan helpen.
    Beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoop dat je snel weet wat het is...en wat er aan gedaan kan worden.
    Gaan julie de volgende keer naar Volendam, en dan in kostuum?
    Sterkte,
    groetjes,
    Letty

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heel veel sterkte en beterschap, het is niet fijn zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Je eigen omgeving eens door de ogen van een toerist bekijken is echt leuk, zeker als je er normaal gesproken vaak langs komt. En aan de foto's te zien hebben jullie veel lol gehad. Ik hoop dat de dokter iets aan die ellende kan doen, want dit klinkt niet echt fijn. Heel veel sterkte en beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oef wat zei de huisarts??

    En wat een heerlijk gezin heb je, erg leuke foto's en die geadopteerde chinees is ook een schatteke hahaha
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. warschijnlijk is er een rib aan de achterkant iets verschoven en dat druk nu tegen een zenuw. Pijnstilling + verwijzing naar manuele therapeut. Nou, van mij mogen ze kraken, trekken, wrijven, als het maar weg gaat.

      Verwijderen
    2. ik kan niet meer typen ook zie ik pfffff

      Verwijderen
  19. Die rug klinkt niet goed! Succes met de pijn en bij de dokter.
    Leuk om Nederland eens op een toeristen manier te bekijken. Ik besefte me een poosje geleden dat de gemiddelde toerist misschien wel meer heeft gezien van Nederland dan ik ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Je bericht begon leuk...eindigde met het minder leuke bericht dat je zo'n pijn in je rug hebt.

    Hopelijk kun je snel terecht bij de manueel therapeut. Sterkte!

    Lieve groet, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  21. zo een leuke dag en dan schiet er zo een pijn in je rug. Opletten Syl met geknelde zenuw!!Als die pijn zo fel is ga dan meteen naar de spoedafdeling. Hopelijk ben je snel en goed geholpen meid!!X

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Pas op he, een rib verschoven? Hmm als het gebroken is - kan zo maar gebeuren weet ik uit ervaring helaas - kun je er beter niet iemand aan laten zitten :( Ik zat ook al bijna bij de fysio toen ik hoorde dat het gebroken was. Dat ging dus niet door. Wel kon ze me bewegingsadvies geven. Let eens op of je die scheuten ook krijgt als je je ribbenkast heel goed recht en "stijf" houdt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik vind het ook raar, rib verschoven, hoe dan? Volgens h.a. kan dat. Ik zit de hele tijd al stijf rechtop en dan heb ik het ook :-(

      Verwijderen
  23. Hé gats wat vervelend voor je! Beterschap!!!

    Liefs,
    Rosalie

    P.s. hele leuke foto trouwens van je manlief en kindjes :) En dat toeristje spelen daar bij jullie in de buurt lijkt me wel leuk, die gaat op het lijstje met to-do's voor de zomer erbij ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. http://www.zaanseschans.nl/
      is leuk hoor, wel echte Hollandse kneuterigheid :-) maar ik hou daarvan hihi

      Verwijderen
    2. oh en het Verkademuseum (zit daar ook), is ook de moeite waard (heb ik van horen zeggen want daar ben ik ook nog nooit geweest haha, staat op mijn lijstje voor een regenachtige dag - die krijgen we vast nog)

      Verwijderen
  24. Geweldig hoe jij daar woont. En veel beterschap verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Oooo meissie wat naar een verschoven rib, lees ik hier boven, hopelijk werkt de pijnstilling snel, heel veel sterkte en rustig aan, hoor Syl!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. net m'n eerste pijnstiller genomen, morgen peut bellen en dan is het over... toch? Komt wel goed hoor, al moet ik kruipen maandag ha!

      Verwijderen
  26. Zo te zien moeten we binnenkort ook eens jullie kant op, ziet er leuk daar op de Zaanse schans. Ben er nog nooit geweest (sorry...) En zo te lezen zit je met behoorlijk wat pijn, Beterschap ermee hoor! Hopelijk kan de therapeut je er snel mee helpen. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik woon al 20 jaar in Zaandam en ben alleen nog maar lángs ren bij de schans geweest, nog nooit erop want blijkbaar doe je dat niet als je om de hoek woont. Maar het is erg leuk, lekker Hollandse kneuterigheid.

      Verwijderen
  27. Wat een fijn verslag , heerlijk!
    Wat woon je toch in een bijzondere omgeving, zalig!

    Heel veel sterkte met je rug.. xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat is het mooi daar bij jou in de buurt!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Toerist in eigen land altijd leuk! Sterkte met de pijn, wat ontzettend vervelend zeg. Pascale x

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Leuk de Zaanse Schans, daar zijn wij vorig jaar geweest...voor ons uit en voor jou een thuiswedstrijd:-). Leuk al die foto's en die gekke Japanner met zijn witte jasje...hihihi mensen kijken is vaak nog het leukst! Balen van je rug zeg, klinkt echt niet fijn...hoop dat het meevalt en ome dok wat voor je kon betekenen! Sterkte meis!! Grtzz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oww...lees nu net hierboven dat je een verschoven rib hebt! Jemig hoe kom je daar nou zomaar aan (ja...hoe kom je er af wil je liever weten:-) Hou je taai!!

      Verwijderen
  31. Rib verschoven, oei!! Dat klinkt niet goed. Hopelijk slaap je een beetje vannacht..
    Maar je foto's zijn heel leuk! Beetje uit de richting, maar zo te zien echt wel de moeite waard!
    Groetjes, Maaike (frisse rommel)

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Jammer dat het weer tegenviel maar zo te zien hebben jullie een fijne dag gehad. Hopelijk gaat het met de pijn ondertussen beter.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Lekker, zo'n dagje uit. Jullie hebben er een vrolijke dag van gemaakt, te zien aan de foto's :)
    Voor nu beterschap toegewenst. Hoe komt iemand in vredesnaam aan een verschoven rib?? Ik hoop dat je snel weer de oude bent.

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Rib verschoven? Ik dach iets van blindendarm of zo.... Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Heh wat rot, ik hoop dat het inmiddels al wat beter gaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  36. he dat klinkt nu absoluut niet fijne zeg :-(, sterkte ermee en ik hoop dat ze kunnen vinden wat het is

    je foto's zijn enorm leuk

    liefs jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Wat is Nederland toch mooi he. Zelfs als de zon niet schijnt :) Wij gedragen ons ook regelmatig als toerist als we bij mijn moeder op Texel op bezoek gaan. We kennen het allemaal al wel maar soms is het ook gewoon leuk! Je hebt wel een leuke Japanner / Koreaan geadopteerd hoor (sorry, ik vind het lastig om ze uit elkaar te houden haha)

    Wat vreselijk dat ze zo'n last van je rug hebt! Een verschoven rib dus... hoe kan dat in vredesnaam. Maar aan de andere kant: Op de een of andere manier zorg ik er steeds voor dat de ene helft van mijn bekken gedraaid wordt. Doe ik ook niets speciaals voor haha (is overigens ook wel vervelend soms maar lang leve de fysio!)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Japanner/Koreaan/Chinees... ik heb werkelijk géén idee, denk toch Chinees vraag me niet waarom. Overigens sprak de klompenmaker vloeiend Chinees hilarisch!!
      Ja verschoven rib, ik weet 't ook niet hoor. Ik heb ook een keer een zwevende rib gehad die was gestopt met zweven, die was vastgeprikt ergens stom ding. Oh dat bekken, knap van ons toch hè!

      Verwijderen
  38. Ziet er erg gezellig uit op de Zaanse Schans.
    Heb ook nog getwijfeld even heen te gaan (voor de markt...) Blij dat ik daarvoor dus niet heen gegaan ben.
    Toch leuk dat ik door jouw foto's toch nog een beetje van het spektakel heb kunnen genieten!
    Sterkte met je rug!

    Liefs, Deborah

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Ha,ha....ik zie het ja!Je Chineesje...leuk verhaal en mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...