dinsdag 19 november 2013

Christmas Ornaments Swap....w.i.p

Nadat ik me had aangemeld voor de Christmas Ornaments Swap kwam dus de grote vraag.... wát ga ik maken? Mijn Pinterestborden werden gevuld. Er werd gewikt en gewogen want dit meisje heeft het best druk en het moest dus wel iets zijn wat binnen de mogelijkheden lag. En uiteindelijk haakte ik rondjes... best veel rondjes ook inmiddels.

Deze rondjes blijven geen rondjes.... wordt vervolgd dus :-)

Vorige week liep ik bij de Blokker binnen en dan kan ik het niet laten hè....



3 100-grams bollen voor 5 euro
veel verschillende kleurtjes ook
Ik pikte deze eruit voor een.... ja wat.... voor een sjaal?

Ik moet van mezelf ook op zoek naar dikke acryl/wol voor het maken van kussenhoezen.
Gisteren ben ik op jacht geweest naar nieuwe kussens voor op de bank. Ik word namelijk zwaar depressief van wat er nu op ligt (taupe en crème).
Kwantum, Praxis etc... allemaal net niet. De Loods 5 nog even ingelopen, dat is een outlet hè maar man man man wat een belachelijke prijzen daar. Ik ga er altijd alleen naar binnen voor inspiratie. Helemaal sinds ik kandelaars had gezien die ik geweldig vond en die ik dus later voor de helft (serieus!) tegenkwam bij Kwantum. Tssssss. Afijn, ik dwaal af, kussens dus. Ik zag bij Loods 5 echt dé kussens.... zo mooi van kleur, prijskaartje: 89 euro (per kussen dus). In geen 89 jaar. Andere kussens die ik mooi vond waren 39 euro, grof gebreide voorkant, stofje aan achterkant, stelde niet eens zoveel voor. Dus dat kan ik zelf ook.
Maar wáár koop ik dikke wol (voor pen 10 zo ongeveer). Iemand een tip?
Ik ga dan voor ecru (om m'n man koest te houden) én een toffe kleur ernaast, petrol of turquoise zoiets.

Voor nu... fijne dag !

x Syl

38 opmerkingen:

  1. Ik heb laatst bij de Zeeman ook die echte grove wol gekocht. Maar ik weet wel dat je bij www.wolmarkt.nl gigantisch veel hebt en niet eens zo duur geloof ik. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij de Zeeman hebben ze het niet meer, ik heb nog wel de paarse en roze gekocht voor sjaals maar die kleuren zie ik niet zitten op m'n bank. Ik kijk even bij de wolmarkt, thanks.

      Verwijderen
  2. Ja Loods 5...mijn vriendin heeft er laatst een heel mooi vloerkleed gekocht,maar inderdaad duur...wel allemaal mijn smaak wat ze daar hebben.Ben er nog nooit geweest,heb alleen hun catalogus bij mijn zus ingekeken,de prijzen gaan werkelijk nergens over....Bij de Wibra hebben ze momenteel hele dikke acryl die metr naald 10 gehaakt of wat dan ook kan worden....kleuren waren oker,dat blauwgroene wat je nu zoveel ziet,grijs,rood,oudrose....succes en ik ben zeer benieuwd naar je eindresultaat van je kussen strakkies en van je swap! ;-)

    lieve groetjes
    Angeline

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oooooh Syl moet naar de Wieb, ik geloof dat ik weet wat je bedoelt ! Tja Loods 5 zit hier vlakbij dus, en inmiddels is het echt enorm groot geworden. Leuk om doorheen te lopen... en niks te kopen haha!

      Verwijderen
  3. Ik zag bij de Hema vandeweek ook grote knotten wol liggen maar ik vond ze stikduur (€ 9.99) wel voor heel dikke pennen geschikt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat klopt, ik heb daar vorig jaar een neon roze col van gemaakt. 9,99 is altijd nog goedkoper dan de kussenhoezen bij de Loods 5 hahaha! Hier bij de Hema hebben ze die dikke wol trouwens niet meer,ik zal eens online kijken. Dank je wel.

      Verwijderen
  4. Hahaha, ik wist niet dat ecru koesthoudende eigenschappen heeft, LOL !
    Succes met de kussens!
    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heeft de wolman op de woensdag markt in Wormerveer niets? Niet dat ik hem echt goedkoop vind :) Hij heeft ook een website.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. goede wol is per definitie duur haha! De wolman... ik ga eens kijken of ik die site kan vinden, dank je wel!

      Verwijderen
  6. Hey syl, ik heb mijn kussendilemma anders opgelost...heb je het gezien op mijn blog.....badmatje van ikea omgetoverd tot heel tof turquoise kussen! Ook niet zo heel duur dus...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ooooooooooh nee nog niet gezien, maar dat is een TOP-idee !!! moet ik wel alleen maar badmatjes kopen bij Ikea hè en niets meer haha

      Verwijderen
  7. Oh ja ik ben ook aan het dubben voor de kerst swap...haha...lig gevloerd door m'n rug, dus ga ook maar beginnen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk! Ik doe ook mee aan de Chrismas Ornament Swap (maar niet met een haakwerkje, haha)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik was eerst wat anders van plan, maar werd me te ingewikkeld, dit gaat ook leuk worden

      Verwijderen
  9. Lieve Syl, niet dippen !! Loods 5 = leuk voor inspiratie en meer niet. Zelf heb ik hoofdkussens van Leen Bakker a 5,-- per stuk. Wij houden van grote dikke kussens op de bank, en daaromheen heb ik van katoen de blokken hoezen gehaakt, gisteren trouwens gewassen. Duurt lang voordat het droog is dat heb je met katoen. zo kan jij toch in jou stijl hoezen maken om hoofdkussens of andere binnenkussens ? ik vind het wel handig, heb er twee witte slopen van de Wibra omgedaan daarna de gehaakte hoezen. ! Misschien hebben ze bij de Wibra wel leuk dik haakgaren ! suc6

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik heb al grote dikke kussens op de bank liggen, daar ga ik gewoon een hoes omheen maken, het komt wel goed, alleen even de juiste wol vinden :-)

      Verwijderen
  10. Een kussen is ook veel leuker als je het zelf maakt,jammer van een man die niet van kleur houd,en als je zegt dat je er in de winter zo vrolijk van wordt? Tegen de zomer is hij dan misschien een beetje aan kleur gewend, gewoon doen jo

    BeantwoordenVerwijderen
  11. heerlijke kleuren heb je weer weten te bemachtigen ♥ en ben benieuwd naar je swap

    liefs jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik ben wel benieuwd wat die rondjes gaan worden, ik heb wel een beetje een idee (ook wat gezien op Pinterest), maar ik wacht af.
    De Action heeft ook heel dikke acryl. Zeeman ook, maar ik las in Zaandam niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het wordt niet die kerstboom :-) Die ga ik overigens wel maken, maar is ook best groot als hanger hè. Ow de Action hier was ik ook al geweest, niks nada noppes

      Verwijderen
  13. Action inderdaad, Zeeman heeft wel dikke maar niet in de rustgevende kleur die jij zoekt ;-)
    Anders die van de Wibra en dan met dubbele draad werken?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een prachtige kleuren!
    Ik heb ze vanmiddag ook in mijn handen gehad, maar ik kon heel moeilijk de verleiding weerstaan.
    Maar ik had pas bolletjes gekocht bij de Kruidvat.
    Succes met wat je maken gaat!
    Groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heb gister met hele dikke garen bij de Wibra in mn handen gestaan (niet gekocht) .... heel mooi en zeker kussenwaardig!!!!!!

    Ben benieuwd naar je swap .....

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Haha!! Tja, die prijzen, dat is echt niet leuk meer.
    Wibra inderdaad! Alleen ga ik dan twijfelen over de kwaliteit van de wol.. Maarre, succes ermee! En we mogen ongetwijfeld meegenieten van het eindresultaat!
    Groetjes, Maaike (frisse rommel)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Big bravo van schachenmayr is echt super fijn garen om mee te werken. Kost ongeveer 6 euro per bol maar is wel van goede kwaliteit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Gisteren gekocht bij de Wibra, mooi van kleur en kwaliteit.
    Snel morgen naar de Wibra zou ik zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. de hema had nu dikkere wol, de action en ook zag ik bij de wibra dikkere nu
    gr sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Volgens mij ga jij er wel uitkomen met je wol, als ik alle tips hierboven lees... Ben heel benieuwd naar de uiteindelijke kussens. Succes met de swap! Gek hè, normaal rolt er van alles uit je handen en nu moet je toch even nadenken. Zelf ook al wat aan het uitproberen geweest. Je hebt overigens prachtige kleurtjes gekocht. Lekker fleurig, dan mag die bank best gewoon mooi een crème kussen krijgen... gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Leuk, die wol. Ga straks even kijken. En trouwens ook alle woltips die ik hier lees.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. lekker bezig dus... mooie wol ook, en wat heb je me verwend!
    Van de week eens een creatief blogje mee maken , word vervolgd.. xxx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het is je van harte gegund meissie, maak jij maar mooie dingen!

      Verwijderen
  23. Hey lieverd ik kon het niet laten om even bij mijn Zaans blogdinnetjes op bezoek te komen. Ik ben gisteren eens met postzegels aan de slag gegaan. Er zijn al wat leuke ornamenten aan het ontstaan...wilde eerst wat met stof maken en vond dit een beetje te min, maar mijn vader (postzegel gek) zei dat het wel iets heel unieks heeft en daar heeft hij natuurlijk harstikke gelijk in hihihi.
    Nu bezig aan een geheim recykleer projectje wat ik vrijdag pas kan gaan delen. Maar ik heb goede hoop dat hij heel cute wordt...mmm of is het een zij... Dikke knuffels en ben benieuwd wat het gaat worden...kerststerretje denk ik zelf, maar sneeuwvlokjes zouden het ook zomaar kunnen gaan worden ;). Succes met je woljacht voor de kussens, ik heb al jarennnnn dezelfde hihihi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. nee geen kerststerretjes of vlokjes hihi, het is bijna klaar :-)
      Ben benieuwd naar jouw geheime missie!

      Verwijderen
  24. Ziet er erg leuk uit!! Ik heb ook al wat patronen klaar liggen die ik nog moet gaan maken! En mooie kleur bollen heb je gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ondertussen heb ik al gelezen dat je mooie dikke wol gevonden hebt en al aardig aan de slag bent gegaan. Ik ben blij dat je dus niet meer depressief moet zijn van je kussens! en ben benieuwd naar je rondjes!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...