vrijdag 1 november 2013

Rokje in wording

Aangestoken door het kekke-rokjes virus heb ik gisteren een patroontje uitgetekend uit een oude Knip.

Bij gebrek aan patroonpapier heb ik inpakpapier gebruikt. Inmiddels heb ik m'n rol patroonpapier ook weer gevonden boven (zucht).
Dit is het patroon dat ik heb uitgeknipt,ik heb voor het beeld alle panden aan elkaar geplakt zodat ik kan zien of de wikkel voldoende is. En dat is zo lijkt me.
Er moet nog wel een flink stuk van het patroon af voor een heel kort rokje dat je over je (strakke) broek heen draagt. Tot waar mijn vinger zit zo ongeveer. Maar nu twijfel ik toch. Zal ik éérst een lang model maken of toch gelijk de korte ?
Inmiddels heb ik wel het patroon al in verschillende banen geknipt, zodat ik ook verschillende stofjes kan gebruiken voor een bont geheel.
Maar welke stofjes zal ik nou doen?





Bij de kringloop vond ik onlangs deze stoffen, werd ik toch wel weer heel blij van!

 


Het rokjes verhaal wordt vervolgd, ik ga eerst nog even naar m'n stoffen staren...

xxx





30 opmerkingen:

  1. Oh heerlijk om zo bezig te zijn. Korte variant is volgens mij superleuk! Mooi dat zwart-witte stofje! Fijn weekend en ik ben reuzenieuwsgierig naar het eindresultaat.

    Liefs,
    Rosalie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bezig bijtje, wat maak je weer allemaal voor leuks? Fijne stofjes ook. Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tja, je kunt kort heel goed hebben maar vraag jezelf eerst af doe ik het ook aan zo ja, dan kort scheelt weer in de stof ;)

    Fijn weekend en veel succes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het is voor over een broek hè, ik ga natuurlijk niet in m'n blote gat lopen. Ik heb de beslissing al genomen. Het wordt een korte :-)

      Verwijderen
  4. Niet te lang staren dan gebeurt er niks ,,,ha ha .ik zou voor de iets langere variant gaan leuk met een marjo of dikke panty maar ja ok ben ff ietsie ouder he .....ha ha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oeps, ik heb geknipt.... het wordt er zo eentje als Esther aan had.... over een broek dus hè. En zoveel ouder dan ik ben jij nou ook weer niet!

      Verwijderen
  5. O...spannend de 'Stil Zaandam' is in de maak...ja pfff stofjes of kleurtjes kiezen da's lastig hé...daar doe ik ook altijd het langst over geloof ik...hahaha
    Ben heeeeel benieuwd!! xx..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een superleuke stofjes allemaal!
    Ik zou voor de iets lange variant gaan, die kun je later altijd nog iets korter maken als het niet naar je zin is.

    laat je ook een foto zien als het klaar is?

    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. gewoon lekker kort lekker stoer over je tregging! Wauw mooie stofjes, staarze en suc6
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben wel heel erg benieuwd naar het eindresultaat en hoe herkenbaar: het staren naar stoffen. Staar je er niet naar, dan zitten ze nog wel in je hoofd en maak je alle mogelijke combinatie's.... En dan toch maak je uiteindelijk de keus en het zal vast leuk worden!! gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ja lief ... tis lastig welk stofje..... je weet gewoon niet wat te kiezen hahaha...... maar jij maakt wel de goede keuze i know....

    liefs jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. jaaaa kort! Minder stof nodig en kan je er dus 2 maken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Succes met het in elkaar zetten! Ik ben benieuwd hoe het rokje wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. ow, die roze!! superleuk! ik heb een lange en die vind ik ook al best kort. :) daar draag ik dan geen tregging maar ga in m'n blote gat / panty. ;) maar ik zag datje voor de korte gaat, ben heel benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh wow die Syl gaat als een trein. Dat doe ik je niet na, zegt Suusje een beetje jaloers als ze je papieren rokje ziet.
    Als ik nu heeeeel lief kijk zou ik dan zomaar van jou een lang papieren rokje mogen krijgen? Dan kan ik het voor mijn dikke kont maken :). En ga dan zekers wat moois als bedankje terug sturen :D. Knuff!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ga ik voor je doen hoor mop, ik kijk straks even tot welke maat het loopt. De band maak ik wel een beetje anders dan dit patroon aangeeft denk ik. Straks ga ik m'n naaimachine tevoorschijn halen, want ik heb alles aan elkaar gespeld nu.

      Verwijderen
  14. Je rokjesverhaal wordt gevolgd op de voet, ik wil het zien als het klaar is! De papieren versie ziet er al goed uit, nu nog de stoffen versie. Ik durf hier niet aan te beginnen (te dikke billen haha) maar jij bent nog lekker slank!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. doe jij maar staren... ik staar ook naar de twee na laatste foto.. prachtige lap, dat zou een heel mooi rokje worden !

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Leuk klusje! Mooie stofjes!

    Groeten Maaike

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Owwwwwwwwwww.... de stofjes zijn leuk! Het rokje gaat vast mega leuk worden! Ben heel erg benieuwd van welk stofje je het rokje gaat maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oooo een korte..... nou ben heel benieuwd maar gaat jou vast lukken met al die mooie stofjes, succes meissie!!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Niet te lang dan he?!(dat staren....)want ik ben wel heel benieuwd hoor!

    lieve groetjes en een heel fijn weekend!
    Angeline

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Oh ik benieuwd! Ik zou voor het langer modelletje gaan, kan je er ook nog een dikke panty onder dragen, lijkt mee ook leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. En ben je er al uit welke stoffen het worden? Ohhh zo cool dat je er echt aan bezig bent, ben zooooo nieuwsgierig nu!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...