maandag 5 september 2011

Back to School

Vandaag zijn de scholen hier weer begonnen, dat betekende vanmorgen 2 ietwat gespannen kinderen. Christian gaat naar groep 4 en dus ook naar een nieuwe juf. De beide jaren in groep 3 had hij dezelfde juffen, toch weer even wennen nu. En Laura had ook wat kriebels vanwege de nieuwe meester die ze nog niet goed kent. Het laatste jaar voor haar op de lagere school! Kleine meisjes worden groot...

Hoewel nu het zonnetje weer z'n gezicht laat zien, goot het hier vanmorgen, triest hoor! Dat was tijdens onze vakantie in Frankrijk wel anders. Hoewel.... de eerste dag was zo :
We stonden hier bij het meer op de camping Parc de Fierbois (Loire). Op het bord stond iets vaags over laboratorium onderzoeken. In Nederland hadden wij al gezien dat er blauwalg in het meer zit. Helaas pindakaas.... er mocht dus niet gezwommen worden, zo jammer !


Na deze eerste verregende zondag knapte het weer heeeeeeeel snel op en liepen de temperaturen op tot 36 graden! Dat hebben we in al die jaren dat we in de Loirestreek komen nog niet meegemaakt. het is een dag of 3 snikheet geweest, op het onaangename af. Een frisse duik in het zwembad was met recht fris te noemen, het zwembad water was ijs- maar dan ook ijskoud, gevaarlijk koud. Binnen 10 minuten had Christian paarse lippen en een paarse kin. Hoe bestaat het dat een 4 sterren (inmiddels 5 sterren.... tijdens onze vakantie nog een ster erbij) camping voorbij gaat aan de wensen van haar gasten. Het zwembad moet verwarmd worden door de zon was het antwoord.... maar als het water iedere dag ververst wordt, wordt er ook niets opgewarmd..... ik zal wel blond zijn. Afijn, koud water .... de kids hebben toch veel gezwommen, schatten opduiken, met de bal gooien, in beweging blijven!

Na deze heel warme dagen liet de thermometer rond de 26 graden zien, veeeeeeeel beter.
We hebben veel gezien, mooie kastelen, leuke marktjes, dorpen en stadjes. En natuurlijk hebben we ook genoten van lekker eten, een glaasje wijn op z'n tijd en bovenal hebben we heerlijk uitgerust en genoten van elkaar.Ik heb veel foto's gemaakt van verstilde hoekjes en heb geprobeerd daar op fotomontage.nl een collage van te maken. Maar hij weigert op te slaan, fout in de server, zo irritant. Wie heeft een tip voor een goed programma om collages te maken?
Die foto's houden jullie tegoed.

4 opmerkingen:

 1. Hallo Sylvia,
  Dank je voor je reactie op mijn blog. Ik klikte meteen even door naar jouw blog, en hé, ik 'ken' jou! Heb al verschillende keren kleertjes uit je webwinkel gekocht voor mijn meiden. Leuk dat je ook blogt, wist ik niet!
  Groetjes, Sacha (maarnietvangrijs)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooh echt Sacha...... jaaaaaa jou ken ik wel hoor. Grappig inderdaad !!
  Ik blog nog niet zo lang zoals je ziet, maar het is best een beetje verslavend hè?!
  Hoe kom jij nou terecht in de blog-wereld?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil je allereerst even bedanken voor je complimenten tav mijn blog en foto's , altijd leuk om te horen ....

  Jullie vakantie klinkt als goed geslaagd op die hele warme dagen na, jammer van dat koude water , vind dat ook onbegrijpelijk .

  Ik heb wel eens gehoord dat je via picasa mooie collages kunt maken maar het het zelf nog nooit gedaan, ik werk meestal met 'picnic' als ik bijvoorbeeld een collage wil maken voor boven aan mijn blog .

  nou fijne avond nog , hartelijke groet Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel Gea, en je hebt inderdaad een prachtig blog en een hele leuke site waar ik de kriebels van krijg hihi. Misschien moet ik mezelf toch stiekem maar eens verwennen ;-)
  Onze vakantie was echt super, zo mooi daar !
  Ik kreeg idd ook de tipvan picasa en ben al aan het stoeien geweest maar echt simpel vind ik het nog niet. Misschien picnic eens proberen dan. Van die losse foto's steeds word ik ook niet blij.
  Leuk dat je nu ook mijn blog volgt, je bent de 10e :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...