maandag 19 september 2011

Bandito en Hoofdpijn

Wat is de Farbenmix Bandito toch een leuk model en een heerlijk patroon om mee te werken!

Deze heb ik afgelopen weekend voor Laura gemaakt van een bijzondere Polytex jersey tricot met gezichten en een mooie zwarte tricot van Nooteboom, de voering van de capuchon is een dunne gestreepte tricot van Nooteboom. De streeptricot had ik voor een shirt bedacht maar daarvoor vind ik deze stof echt te dun en glad. Beter als voering dus! Alle stoffen komen hier vandaan en had ik dit voorjaar al gekocht, ik wist toen nog niet wat ik ervan zou gaan maken. De boordstof, rits en het zwarte biais-band kocht ik op de markt.Zowel van de gezichtenstof als van de zwarte stof had ik maar een halve meter, het was dus een beetje passen en meten. Omdat ik de bijzondere stof zo leuk vind, vond ik het zonde om daar nog zakken op te maken. Die zakken heb ik dus weggelaten. De mouwen heb ik in 3-en geknipt met een zwarte baan in het midden. Ook heb ik nu wél de korte versie (volgens het patroon) gemaakt, pittig hoor! Deze keer heb ik de voorpanden afgewerkt met biaisband, staat een stuk netter. Weer een lekker vestje erbij. Laura is er ontzettend blij mee.

Ik heb niet veel achter de naaimachine kunnen zitten omdat ik een paar weken geleden een hersenschudding heb opgelopen. Puin ruimen onder Christian z'n hoogslaper.... die toch net iets lager was dan ik dacht. Advies van de huisarts was rust houden, nog meer rust, lawaai en licht vermijden etc. Dat valt nog helemaal niet mee als je een paar kinderen hebt kan ik je zeggen. Inmiddels gaat het gelukkig weer wat beter, bij vlagen nog vreselijke hoofdpijn. En tot overmaat van ramp begin ik ook verkouden te worden. Ik ben aan de beurt denk ik.

De Mariluz waar ik een week of 3 geleden mee ben begonnen is nu zo goed als klaar, ik moet er alleen nog knopen opzetten en knoopsgaten maken. Ik heb geprobeerd knopen te vinden op de markt maar A) ik kon niet echt mooie vinden en B) veeeeeeeel te duur. Een euro per knoop gaat me echt te ver als ik 10-12 knopen nodig heb. Ik heb dus op Marktplaats gesnuffeld en 3 x 50 knopen besteld á 1,75…. betere prijs. Nu hoop ik maar dat ze goed zijn. Tot nu toe ben ik supertrots op deze jas, hij past Laura perfect en staat super…. zelfs zonder knopen… De foto volgt als de jas helemaal klaar is en ik hoop dat ik mijn moppie zo ver krijg even te poseren, altijd leuker dan een pop.

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk vest heb je gemaakt! Ik zie dit patroon heel vaak voorbij komen, mischien moet ik het ook eens gaan proberen.

  SUcces met je hoofdpijn, en ik ben benieuwd naar de jas van je dochter!

  Groetjes mama C

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moest wel lachen om je reactie op mijn blog om een bandito te maken :-)
  Helaas wordt dat hem niet. Hem mijzelf verplicht om stoffen en patronen te gebruiken die ik in een redelijke sortering hier heb liggen.
  Maar wie weet, zwicht ik nog eens bij een 3 voor 2 actie of zo.

  ps. hoe is het met je hoofd?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Mama C, hihi..... en dat vest is zoooooo leuk!
  Maar ik moet me ook steeds inhouden om nieuwe stoffen te kopen. Eerst moet die jas af maar ik heb die knopen nog steeds niet binnen grrrr. Ik heb een ABC103 bijna klaar in een gebreid stofje. Ik heb het patroon uitgetekend van ABC 128 (broek)waar ik overigens nog wel een stevige jersey voor nodig heb (tips?) en dán ga ik een FM Norderney voor mezelf maken, tuniek + knoopvest. Ik zit dus ook vol met plannen. Oja en zoonlief wenst een Michaal Jackson jasje uuuuh... nou even zoeken nog.
  Met m'n hoofd gaat het wel beter maar houdt niet over, komt ook omdat ik ontzettend verkouden ben. Het zal wel weer overgaan voordat ik een jongetje ben.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...