donderdag 2 februari 2012

Beugelbekkie en Kringloopschatten No. 14

Sinds vandaag is het officieel : Laura heeft/is een beugelbekkie !
Afgelopen dinsdag zijn er elastiekjes tussen de kiezen gezet om ruimte te creëren voor de ringen die om de kiezen moeten.
Vanmorgen moest ze terug voor die ringen. Omdat ik moest werken is manlief mee geweest.
Word ik gebeld op m'n werk, de ortho had gezegd dat ze gaatjes had in allebei haar boven (melk)kiezen waar die ringen om moesten. Ze kon gelukkig vanmiddag nog terecht bij onze eigen tandarts.
Zij is daar direct vanuit school heengegaan, ik kwam iets later want ik moest natuurlijk Christian nog ophalen.
En onze tandarts......... constateerde dat ze gék waren daar bij de ortho, niks geen gaatjes ! Op de ene kies zat een donker plekje dat er al 3 jaar zat volgens de foto's en onze tandarts was dan ook echt niet van plan in goede kiezen te gaan boren. Jaaaaa hooooooor ! Ik heb gevraagd of hij zelf even contact wil opnemen om e.e.a. uit te leggen want we moeten dinsdag dus wéér naar de ortho. Alsof we niks beters te doen hebben grrrrr.
Maar ze heeft dus wel al ringen om haar onderkiezen en daar zit nu een lipbumper op geklikt. Je ziet er niet echt wat van gelukkig. Die lipbumper zorgt ervoor dat haar onderlip niet tegen de ondertanden duwt.
Ik mag natuurlijk geen foto schieten van m'n meisje, maar dat snappen jullie natuurlijk wel !

Dan maar een foto van nog een paar kringloopschatjes !


Macramé..... knopen dus ! En er staat me toch een leuks in !
Ik kan me van de lagere school nog herinneren dat ik een fles heb versierd en dat de handwerkjuf mij een dikke pluim gaf omdat het zo mooi geworden was. Grappig dat dat soort dingen je bij blijven.Dit is toch geweldig ! Maar dat ga ik echt niet kunnen hoor....


Dit is tenminste geen model met maat 34, een gewone Hollandse dame dus.

Deze vleermuis vind ik echt helemaal geweldig, ik kreeg al een bestelling van Christian.
Maarre... misschien toch eerst maar eens om een fles oefenen...
Toch weer een heerlijk boekje om door te bladeren en inspiratie op te doen (voor maar 50 ct).

Verder vond ik nog een mapje met muziekpapier, veel bladen erin, ook 50 ct.
Zal van pas komen bij het maken van kaarten misschien... afijn ... voor ik het wist lag het in mijn mandje.Omdat ik vooruit heb gewerkt vanmiddag op m'n werk en de notulen al klaar heb, hoef ik daar morgen niet veel meer aan te doen. Er staat dus een bezoekje gepland aan... De Kringloop, heerlijk !!

Tot snel weer !

x Syl
19 opmerkingen:

 1. Jullie zijn ook echt van het kastje naar de muur gestuurd. Eventjes doorbijten en dan kan ze gaan pronken met een super mooi gebit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zo is het (maar het zal best wel even duren voordat het helemaal klaar is)

   Verwijderen
 2. Wat een goed idee van dat muziekpapier!
  Je boek vind ik ook wel een goede aankoop, ziet er erg leuk uit. Die uil kun je vast ook wel maken mbv het boek, je moet er wel de tijd voor nemen (lees: hebben).
  Orthodontisten... breek me de mond niet open!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vooral met die laatste opmerking maak je me aan het lachen, ik krijg opeens weer beelden van mijn eigen ortho heeeeeeeeel lang gelee, zo een enge man !

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lipbumper (reden voor het verwijderen van mijn 1e berichtje ... spel ik het dit woord nog verkeerd ook *bloos*) wat een grappig woord eigenlijk hihihi!
  Maar wat een gedoe zeg .... wel gaatje/geen gaatje grrrr!

  Die macrame uil .... WOW schitterend. Ik liet de vleermuis aan mijn (v)echtgenoot zien .... is ie dus helemaal weg van :-)

  Lekker dat je vooruit hebt kunnen werken joh!!!! Veel plezier morgen bij de Kringloop (je mag inmiddels wel vaste klanten korting krijgen hihihihihi HEERLIJK HOOR!!!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. lip bumper.... toen daar over gesproken werd dacht ik... what's that ! Even google de google en voila fotootje, valt erg mee gelukkig. Ze krijgt volgende week dus ook nog een buitenboord ding, 't arme kind... maar alles voor een goed doel.
   Ha die vleermuis, ik vind 'm ook super !
   Ja die kringloop, soms delen ze nog kortingsbonnen uit ook. Sta je met een volle mand bij de kassa waar je 6 euro voor moet betalen, krijg je ook nog 20% korting.... tis toch om je rot te schamen hihi

   Verwijderen
 5. wat een gedoe ... gelukkig heb jij veel geduld :o)

  je kringloopschatten zijn trouwens geweldig, ik kijk er steeds met plezier naar! Ben benieuwd wat je morgen weer gaat vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahahahahaha ik en geduld...... geloof niet dat dat samen gaat.....

   Verwijderen
 6. Oh-ik zie een hele gave voorkant van een macramé-boekje. Mooie prinses en ridder. Jeugdsentiment. Ik herinner me een leuke plantenhanger.(ahum) Het zou nu niet passen in mijn interieur. Mooie avond en alvast een leuk weekend-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ha ja die plantenhangers hadden mijn ouders ook vroeger. Tis nu weer helemaal hip al dat handwerk dus wie weet.

   Verwijderen
 7. Wat vervelend dat jullie eerst weer naar de tandarts moesten en dat er vervolgens niets aan de hand was.

  Je kringloopschatjes zijn weer leuk en wie weet wat je morgen weer gaat vinden!

  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow, leuk boekje heb je gescoord. Ik heb vroeger op school ook gemacrameed (of zo iets hihi). Vond ik altijd erg leuk.
  Ik kan me over orthodontisten nog heugen dat ik altijd ronde stikkertjes kreeg in bepaalde kleurtjes, na elke controlebeurt. Die stikkertjes plakte je dan in een boekje en al die stikkertjes samen maakten dan een figuurtje. Was altijd een leuke afleiding ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh een beugel!!!! Nee, tuurlijk wil ze niet op de foto, duh.... ;-)
  Leuk macramé, ik heb op de basisschool ooit nog wel eens een halsbandje voor onze poedel gemaakt....
  Grappig dat jouw zoon zijn tanden ook maar laat bungelen, mijn dochter ook! Tot ze er vanzelf gewoon uitvallen. En zelfs dan veroorzaakt dat paniek. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ook paniek en brullen, hoewel bij de laatste.. was ie verbaasd.... huh m'n tand is eruit en dié zat helemaal nog niet zo los. Snappen we 'm nog.....
   De allereerste tand van Laura ging eruit toen ze 7 was.... achter in de auto ergens in Frankrijk. We botsten bijna tegen een boom, zo hard begon ze te gillen. Ik moest eerst een half uur bijkomen zeg...

   Verwijderen
 10. Ja,beugels houd maar op, ik was blij toen die van mij er eindelijk af waren. En macramé, leuk was ik best goed in, in een ver verleden hi,hi!!En volgens mij heb jij de halve kringloop al op gekocht maar wel superleuke spulletjes allemaal ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ook hoor, ik heb 6 jaar (bluuuuh!) een beugel gehad, wel met een tussenpoos van 1,5 jaar niks omdat de boel nog moest doorkomen. Dus toen ik 18 was, was ik klaar. Ik hoop dat het bij Laura wat sneller gaat.

   Verwijderen
 11. Wat ben je toch een goede schatzoeker!
  En je dochter: ach ja, bij tandartsen en orthodontisten ben je echt aan de goden overgeleverd, want zelf weet je het allemaal niet. :-(
  Groetjes, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat heb ik de dag nadat ik een beugel kreeg toch hoofdpijn gehad. Maarja , er waren toen zoveel beugelbekkies in mijn klas dat het niet opviel dat er weer een bij was.

  Groetjes Franca.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...