woensdag 11 april 2012

Fleur en Kleur op Woensdag

 



Voor Christian is het rekenen iedere keer een gevecht. We oefenen en oefenen maar hij vindt het ontzettend lastig. We hebben wel al flink vooruitgang geboekt maar het blijft moeilijk. Ik moet 3x per week thuis een speciaal programma met Christian doen, dat is heel intensief. Inmiddels is hij zover dat hij ook wat moeilijkere sommen op groep 4 niveau kan oplossen (bijv. 52 + 22), het gaat alleen niet snel.

In groep 4 moet er een tafeldiploma worden gehaald De tafels 1 t/m 5 en 10 moeten onder de knie worden gekregen. De tafels van 1, 5 en 10 zijn niet zo een probleem maar de tafels van 3 en 4 zijn natuurlijk lastiger. Tafels opnoemen gaat ook nog wel maar door elkaar.... tja dan moet je automatiseren en dát kan mijn knul dus niet.

Bij de Kruidvat vond ik vorig jaar dit vrolijke hulpmiddel om de tafels te oefenen.
Kunnen we het weer in een soort van spelvorm gieten en maken we het misschien weer wat interessanter.

Het gaat op dit moment niet zo lekker met hem. Hij heeft veel buikpijn, wil niet naar school, vraagt 
's ochtends wélke juf hij heeft, wil ineens niet meer gymmen, werd vorige week en de week ervoor heftig gepest. Wordt uitgescholden voor 'dove' en 'je bent het domste en doofste jongetje van de klas'. Hij heeft het goed opgelost door direct naar de juf toe te gaan maar de juf..... doet er niets mee. En dat heb ik haar gezegd ook. Het is namelijk gemakkelijker om mijn knul overal de schuld van te geven maar dit keer komt ze daar niet mee weg. Want als Christian die pestkoppen een klap had verkocht had ik bij de directrice mogen komen zoals eerder is gebeurd. Mijn kind wordt gepest, getreiterd, reageert daarop en hij krijgt vervolgens de schuld want hij heeft een conflict uitgelokt. Tja... zo lust ik er nog wel één.  Afijn, hij heeft nu laten zien dat hij het ook op een andere manier kan oplossen maar zijn frustratie uit zich nu dus in lichamelijke klachten en dat maakt mij heel verdrietig.

Vanmiddag ga ik 'helpen' bij de gymles, met het opruimen van de spullen. Juf weet van niets maar ik ga mijn gezicht daar even laten zien en vervolgens een pittig gesprek met haar voeren. Mama is boos !

Met uitzondering van de plaatjes was dit eigenlijk niet echt een Fleurig en Kleurig bericht haha !

Ik ga maar snel bij haar kijken naar vrolijke post.

x Syl

Fleur en Kleur op Woensdag is een initiatief van Een Sneller Kloppend Hart.








22 opmerkingen:

  1. Dit is zoooo beroerd! Ik spreek uit ervaring! Scholen die niet meewerken met dit soort pesterijen kunnen veel schade aanrichtten.
    Kijk eens of er bij jullie in de buurt het Marietje Kessel project wordt aangeboden of Rots en water project. Deze worden op scholen aangeboden en zijn bekend in het hele land. Na dit project op school kende ik mijn jongste dochter niet meer terug. Google er even op want het is een lang verhaal. Misschien kun je als ouder de info op school doorgeven en staan ze er voor open. Mijn oudste geeft deze projecten op scholen zij doet de opleiding Cios sport en bewegen en daar is het vaak een onderdeel van.
    Sterkte meid
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je voor je lieve berichtje. Bij ons op school hebben ze : Vreedzame School. Hoe ga je op een vreedzame manier met elkaar om. Geef elkaar een Opsteker... en geen Afbreker. Dat soort.
      Nou.... een lachertje dus.
      We laten Christian wel binnenkort een SOVA-training volgen. Ik had juf wel de tip gegeven dat de rest van de klas misschien ook eens zo een training moet volgen :-)

      Verwijderen
  2. verschrikkelijk, ook hier in de Antwerpse Kempen hoor k zulke dingen die op school gebeuren, ook hier laat het de juf in kwestie gewoon koud, de directie heeft de "ouders" geadviseerd dit zelf op te lossen, manmanman!!! stiekem hou k mijn hart ook vast voor onze knul, hij is eigenlijk heel zacht van karakter, wat mama super vind, maar k vraag mij dan dikwijls af of hij geen problemen gaat ondervinden met de rest van de maatschappij ... soms hoor k van hem ook al verhalen dat hij gepest werd, & dat raakt de mama! momenteel denk k (ingefluisterd door mijn omgeving) "iedereen wordt wel s gepest" ... maar k ben op mijn hoede! maar als uw kind al lichaamlijke klachten hierdoor krijgt, moet er toch dringend "iets" gebeuren!!! veel sterkte!!! liefs, mimi xxx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Moeilijk hè, het raakt je moederhart zo en inmiddels zie ik achter iedere boom een vijand. Zo wil ik niet in het leven staan.
      Iedereen wordt wel eens gepest ja, dat is waar, het is de kunst om daar weerstand tegen te bieden.

      Verwijderen
    2. een "echte kunst" ja!
      & inderdaad, niet alleen je zoon op cursus (waarom dit al zou moeten eigenlijk!) & maar die pesters moeten aangepakt worden!!!

      Verwijderen
  3. Vreselijk als zoiets gebeurt ... als je kind net even iets anders is dan ? ? tja dan wat eigenlijk ... ik snap je helemaal heel veel succes met het gesprek met de juf ...

    Groetsssssssssss Gerd@

    BeantwoordenVerwijderen
  4. :( Ik hoop dat het snel wordt opgelost voor je zoon en dat ie niet met tegenzin naar school gaat... school hoort leuk te zijn!
    Sterkte ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. O jee, wat een narigheid. En het ergste is dat het een persoon nog heel lang kan achtervolgen. Gelukkig niet altijd: mijn zoon weet er ook alles van hoe het is om gepest te worden, maar hij heeft echt geleerd om van zich af te bijten en nu gaat het best goed (over het algemeen) Er is dus nog hoop voor je zoon, ook al zal je een berg geduld moeten hebben. Heel veel sterkte daar!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een heftig verhaal! Je gunt je kind zo graag een onbezorgde en gezellige schooltijd, maar dat lukt bij jullie momenteel niet. Sterkte met alles en geef de moed niet op.

    Groeten, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Verdikke Syl, wat vervelend dat een school pesten niet op de juiste manier aanpakt en je voelt als ouder vaak zo'n onmacht. En hoe moet je zoon zich dan wel niet voelen, ik hoop dat er oplossingen komen voor jullie, sterkte meis!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je bent een lieverd Sil, dank je wel voor je oppepper. We proberen hem ook wat sterker in z'n schoenen te krijgen, wat meer zelfvertrouwen te geven. Maar de wachtlijsten voor SOVA-trainingen zijn lang... er zijn veel kinderen met problemen dus.
    Zal ik jou een geheimpje vertellen: ik stotterde vroeger ook...
    Dat rekenen zal ook wel een keer lukken inderdaad. Mijn dochter vindt rekenen ook lastig, zag ook laat het licht. Inmiddels haalt ze gewoon voldoendes voor rekenen en mag ze naar het VMBO-T, helemaal trots zijn we op haar!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh wat verdrietig is dit,Ook Sam werd een paar jaar geleden behoorlijk gepest Door 1 jongetje (die is inmiddels van school)En dan zat ie hier aan tafel te huilen zonder geluid
    Heartbreaking, Dus pittige gesprekken met school herken ik heel goed!!!!
    Zet hem op meissie!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat verdrietig en wat een ellende :( wat shit is dat. Hoop dat ze het op de juiste manier gaan aanpakken, want wat ze nu doen is natuurlijk helemaal prut!

    Ook ik zou een duidelijk en pittig gesprek aan gaan, succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hè verdikke, dat is rot! Ga maar es even verhaal halen, want dit is toch niet normaal dat juf er niets aan doet. Nu is je zoon zo ver dat ie naar juf gaat en dan doet ze er ook nog niets mee, dat kan toch niet! Zo. Zet 'm op hè!(ps ik stotterde vroeger ook, nu praktisch niet meer, maar ik houd er wel rekening mee hoe ik mijn woorden uitspreek)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Misschien niet zo fleurig maar je hebt wel effe je hart gelucht. Ook belangrijk. Ik hoop dat je een goed gesprek hebt gehad met de juf! Groetjes, Pascale

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Zo'n post hoort er op z'n tijd ook bij, het leven is nou eenmaal niet altijd rozegeur en maneschijn. En als het je kind betreft ben je als moeder gewoon een leeuwin!
    Wat verschrikkelijk voor je zoontje om dit mee te moeten maken. En wat ik bijna nog erger vind is een juf die er totaal niet mee om kan/wil gaan.
    Succes bij de gym!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mijn maag krimpt ineen. Wat is het toch vreselijk en hartverscheurend als kinderen worden gepest. Heel goed van je dat je gaat STAAN voor je zoon en eens een serieus gesprek gaat voeren want dit moet niet kunnen. Heel veel sterkte en succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. ach meid, mijn hart breekt als ik zo iets lees ... zelf ben ik als kind ook jaren gepest geweest ... ik haatte school, haatte turnen, ging met lood in mijn schoenen naar school en had ook vaak buikpijn, paniekaanvallen ... Ik vind het vreselijk dat zo iets moet gebeuren.

    Ik weet niet hoe oud je zoon juist is maar zoek eens naar een assertiviteitscursus voor kinderen of jongeren ... bij mij is dat de 'redding' geweest, ik leerde omgaan met het pesten en leerde positief naar mezelf kijken. Misschien helpt het hem ook ... want als je met een juf/school zit die er niets aan doet dan loop je gewoon vast.

    Ik wens zowel jou als je zoon veel sterkte ... en laat je niet doen hé ... ik snap niet dat scholen tegenwoordig nog zo t.o.v. pesten staan en dat mag je ze gerust laten weten!

    Veel sterkte en een dikke knuffel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hoort het vaak ja, dat kids gepest worden. Hij heeft er eigenlijk nooit last van gehad maar nu zijn het steeds dezelfde kinderen.
      Hij is 8, zit in groep 4. Heeft groep 3 2x gedaan, heeft dus wel iets achterstand ook door z'n gehoorprobleem.
      Gesprek met juf heeft niets opgeleverd. Ik heb 'm inmiddels wel ingeschreven voor een sociale vaardigheidstraining. Het is zo een lekker joch maar zó onzeker ook.
      Het gaat wel goedkomen hoor, daar ben ik van overtuigd. Kost alleen heel veel energie van ons allemaal.
      Dank je wel meis!

      Verwijderen
  16. Oh bah wat een narigheid. Het kan een kind zooo kapot maken en het is zo gemeen. Ik begrijp de juf niet. Wat vreselijk dat zij je zoon niet helpt.
    Ik wens jullie heel veel sterkte. Goed dat je laat merken dat je het hier niet mee eens bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Oh bah, wat akelig. Het is al vervelend genoeg dat hij zo hard moet werken om al die sommen in zijn hoofd te krijgen. Zo stom dat de juf hem negeert... zo dom, want je zoon krijgt nu niet het idee waar hij nu goed aan doet en voelt zich alleen maar beroerd...

    Ik hoop dat het gesprek de juf wakker schut!!

    Veel sterkte en een dikke knuf, Collie

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi,
    Lees dit nu pas. Wat vreselijk! En wat vervelend dat je bij die juf tegen een muur aanloopt.
    Zou het helpen om met de directie van de school te gaan praten? En om de school eens om de oren te slaan met het pestprotocol dat er volgens mij zou moeten zijn?
    Ik weet als juf dat het moeilijk is om met pesten te dealen in een groep, maar er niets aan WILLEN doen gaat toch echt te ver.
    Heel veel sterkte. Vooral ook voor je zoon. Ik hoop dat een training (zoals bijv. Kanjertraining) hem gaat helpen om assertiever en sterker te worden.
    Groetjes, Ria.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...