donderdag 13 september 2012

Je hebt van die dagen...

Je hebt van die dagen.... dat je van voren niet weet dat je van achteren leeft.
Gisteren had ik zo een dag.
Christian was natuurlijk in de zomervakantie jarig geweest en omdat ik het nooit leuk vind een verjaardag ver van tevoren te vieren op school werd dat dus gisteren. De traktaties had ik redelijk eenvoudig gelaten, een ijsbakje met allemaal geweldig gezellige spekjes erin, vlaggetje erop, folie erom en tadaaaaa klaar. En natuurlijk ben ik totaal vergeten een foto te maken :-(
Afijn, mannetje was trots want hij was toch weer een beetje jarig.
Bij school is het een giga puinhoop, de gemeente heeft bedacht dat het een goed plan was om op de eerste schooldag de complete bestrating (lees: parkeerterrein) te vernieuwen. Het is dus een grote mierenhoop van auto's, fietsen en voetgangers. Normaal gesproken ga ik altijd op de fiets (tenzij het hoost of spekglad is), maar nu dus met de auto vanwege de traktatiemand, schooltas én gymtas, het is nogal een gesjouw. Ik had beter helemaal kunnen gaan lopen want m'n auto stond 10 straten verderop. Blijven lachen.

Kereltje weer opgehaald, broodjes al gesmeerd en meegenomen want.... we moesten naar een kennismakingsgesprek voor de SOVA-training (sociale vaardigheden) van Christian. Hij was zoooooooooooooo nerveus, had al aangegeven dat hij écht niet ging en werd heel boos op mij omdat ik hem dwong iets te doen wat hij niet wilde. Maar ja..... daarom moet hij ook naar die training. Hij is zo onzeker dat het hem dwars zit, bang voor onbekende plekken, onverwachte situaties, bang dat kinderen hem uitschelden en pesten (wat dus af en toe gebeurt). Hij moet gewoon wat zekerder van zichzelf worden, hij mag er zijn, ook mét gehoorapparaat!
Ik heb 'm uitgelegd dat ik ook best een beetje zenuwachtig was omdat ik die mevrouw ook niet kende. Wat mam.... heb jij dat ook? Natuurlijk is het spannend maar we gaan er gewoon heen en dan valt het vast mee.
Wat was ik blij met die geweldige mevrouw van de GGD ! Toen we binnenkwamen was direct het ijs gebroken, heeeeeee wie ben jij nou? vroeg ze. En Christian schoot in de lach, zo mooi als dat gaat.
Tijdens het gesprek zei hij ineens dat hij niet meer zenuwachtig was.
Ik ben zo trots op hem. Hij heeft helemaal zélf aan die mevrouw verteld wat hij moeilijk vindt, hoe hij reageert als iemand hem pest of schopt (soms wordt hij zelf heel boos en soms kruipt hij weg). En zij heeft hem verteld dat ze hem gaat helpen om anders te gaan reageren zodat kinderen het helemaal niet meer leuk vinden om hem te pesten. Dat vind ik fijn, zei hij.
Ik zat hem met verwondering te bekijken, wat een topper.
We zijn er nog niet, er zal nog heel wat moeten gebeuren maar ik heb er vertrouwen in dat hij sterker uit deze training komt.

Toen weer naar huis, heeeeeeeeeeel even gezeten en nog wat gepraat met Christian. Vervolgens vast het eten klaar gemaakt (spaghetti) en toen hopla naar voetbaltraining. Laura belde me daar nog op in redelijke paniek. Ik schrok er een beetje van maar wat was nou het geval... ze was nét thuis van school (half 5) en had bérgen huiswerk meegekregen voor de volgende dag én ze moest naar dansen. Mam wat moet ik nou doen? Mijn moppie moet duidelijk nog wennen aan deze nieuwe situatie.
Ik heb haar gerustgesteld en gezegd dat ze lekker naar dansen moest gaan en dat we samen na het eten naar haar huiswerk gingen kijken. Dat viel natuurlijk alles mee, voor 2 vakken huiswerk en het was echt nog niet veel.

Toen ik thuiskwam van voetballen vond ik een heerlijke binnenkomer, een envelopje voor mij ! Ik ben gek op post en zeker op leuke post. Van de envelop kreeg ik al een glimlach op m'n gezicht vanwege het rare maar toch ook mooie gedicht wat erop stond maar van de inhoud werd ik helemaal blij : 5 neonkleurige gehaakte hartjes (tof!), 3 hele lieve labeltjes met vogel stempeltje, een stoere applicatie en een regenboogapplicatie (gaan we weer wat leuks mee doen) en een zelfgemaakte kaart met een soort Ken erop, hilarisch. Heb ik zomaar gekregen van Bieneke (Bien Maakt), hoe lief is dat ?! Dank je wel meis, superleuk !


xxx Syl

20 opmerkingen:

  1. Poeh wat een dag!! Maar wel goed afgelopen allemaal. :-) Super van Christian zeg, en wat fijn dat er mensen als die GGD-mevrouw zijn.... waren er daar maar veel meer van! Ach en die arme Laura, tja, echt wennen. Ik herinner het me nog van mezelf, eerste proefwerk op de middelbare school: ik was totaal in paniek en ervan overtuigd dat ik een vette onvoldoende had gehaald en zou blijven zitten en dat het allemaal nooit echt nooit meer goed zou komen.... en toen bleek ik een 9 te hebben. ;-)
    Sterkte met alles en vooral: op naar een rustige dag zonder poespas! X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Syl, alles wat ik hier 'tussen de regels door' lees bewijst dat jij een Hele Goede Mama bent !
    Liefs, CarlaK

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat knap van Christian! Dat moet dan toch wel helemaal goed komen? En wat heb je een leuke post gekregen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat knap van je manneke!!...hij komt er wel
    jammer dat kinderen die zo lief zijn altijd het mikpunt zijn van :-(
    ben ook mega veel gepest vroeger en heb er nu nog last van...de pesters daarentegen weten vaak niet meer wat ze hebben gedaan(zeggen ze)
    lieve groet jenneke
    http://creaties-jenneke.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat mooi dat zo een therapeut gelijk het ijs kan breken he ... daar heb je wat aan ... veel succes ermee ...
    En wat leuk onverwachtse post ... heel verrassend ...

    Fijne dag ... groetsss Gerd@

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat goed van Christian!
    Mijn jongste heeft ook een SOVA-training gehad toen hij op de basisischool zat en ik geloof echt dat het hem enorm heeft geholpen. Ook Christian gaat er echt wel komen, hij heeft al menig keer laten zien dat hij een stoere kerel is en al heel wat overwonnen heeft; het gaat helemaal goed komen!
    En Laura, die is vast sneller gewend dan je lief is; nog even en je kind is zo enorm veranderd...
    Wat leuk zulke onverwachte post!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Aaah wat goed van Christian! En ja, soms moet je ze ook laten weten dat je zelf ook niet alles weet en zenuwachtig kan zijn :)
    Leuke post van Bien!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een kanjer die Christiaan!
    Hij komt er wel meis. Misschien is de weg soms wat hobbelig maar het gaat hem/jullie zeker lukken!

    Voor Laura is het duidelijk nog eventjes haar draai zien te vinden. Is ook allmaal niet niks zo een hele verandering. En je zult zien .... kleine meisjes worden opeens heel snel groot. We zien het hier al gebeuren bij Leon zijn zoon, ook een brugpieper ;-)

    Lekker vewend met fantastische post. Dat kon je wel effies gebruiken na zo een dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Tja, meis je hebt van die dagen maar gelukkig kwam alles weer op z'n pootjes terecht. Jou kinderen komen er echt wel,hoor met zo'n prima mamma als jij bent!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Och Syl, ik had gisternamiddag ook zo'n moment...ik was zo bekaf...rennen, hier , daarheen, en weer daar, dan een puberdochter die wel heel erg mijn keel uithing...ik werd zo kwaad...ik wil helemaal geen stresskip-moeder zijn op woendag. Pfffff....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik voel mezelf af en toe ook een gestresste muts, ooooooooh wat heb ik dan een hekel aan mezelf maar soms kunnen de kids echt zo irritant zijn en als ik moe ben kan ik daar dus niet tegen. Het helpt ook niet dat ik niet werk, ik moét snel iets vinden voor het tegenwicht denk ik pffffff

      Verwijderen
  11. Nou ik had de post dus niet beter kunnen timen :-)
    Gaat goed komen met het mannetje!!! Doe je goed zo!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dank je wel meis, het is zoals je zegt. Ik moet het loslaten wat Laura betreft. Zij (en ook ik) moet echt leren dat ze zelf keuzes moet maken. Zoveel huiswerk heeft ze nu nog niet, gaat wel meer worden denk ik. VMBO-TL doet ze.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh lieverd ik lig hier met tranen in mijn ogen (ja ben al langer wakker, maar een van onze logees lag nog lekker te slapen, mmm kon ik dat maar zeggen ;)), zie het zo voor me. Maar wat heeft die stoere kerel die zijn onzekerheid ook durfde te laten zien (dat maakt hem weer extra stoer :)) het goed gedaan!
    Ik laat het even hierbij en ga toch maar eens kijken of ze stiekem toch wakker is. Knuff!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ja, soms heb je van die dagen, ik schreef er zelf ook al over.
    Gelukkig liep de dag bij jou heel goed af.
    En die 'Ken', is dat niet Ard Schenk?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Oef, diep ademhalen en doorgaan. Valt niet altijd mee, lieverd. Fijn presentje op je mat, dat dan weer wel. Liefs MiM

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Goh meid, jou flinke mannetje komt er wel!!
    Zo'n leuke post helpt dan wel weer even relativeren tijdens "zo'n dag". Gelukkig zijn niet alle dagen zo hectisch hé

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...