dinsdag 28 mei 2013

2 dames in Zaandam

Nou ja.... dames ;-)

Gisteren was de dag waar Linda en ik allebei naar uitgekeken hadden.
's Ochtends vroeg ben ik eerst nog naar de manueel therapeut geweest. Ik kwam terug met het gevoel alsof er een tractor over me heen was gereden. Allemachtig wat een geweld, maar het moet gezegd... m'n rug voelt bont en blauw aan maar wel soepeler. Het kraken lukte niet omdat ik tegenwerkte. Ik vind het nogal moeilijk om me te ontspannen als er iemand van 80 kilo met haar complete gewicht probeert die rug goed te zetten zegmaar. Vrijdag mag ik weer, oef.

Linda heeft vóórdat ze mijn huis heeft bereikt éérst nog de hele binnenstad van Zaandam gezien maar gelukkig heeft ze het uiteindelijk wel gevonden.
Het is best wel grappig om elkaar in het écht te zien als je eerst 2 jaar alleen maar met elkaar hebt geblogd en gemaild. Je krijgt een beeld bij de ander en dat beeld... klopte helemaal :-)

Linda had een prachtige glazen stolp voor me meegenomen, waar ik zó blij mee ben !
 
 
Linda mocht dít uitpakken, en wat er in zat kun je bij Linda zien.

Na een lekker bakkie thee en een kennismaking met manlief zijn we richting de Noppes gereden.De rode loper lag er niet, dat viel wel een beetje tegen.
Linda vond een mooi blikje en ik graaide er ook eentje mee hihi. Hét doel was natuurlijk om spellen te vinden, véél spellen. En hoe het kan... er lag niet zoveel (en ik ben toch echt al een poosje niet binnen geweest). Maar.... de mandjes bleven evengoed niet leeg.



Voor Laura vond ik een boek om manga meisjes te leren tekenen. Dat stond ook op haar verjaardagslijstje. Ze wilde het gaan kopen met de gekregen centjes. Maar als je het dan tegenkomt bij de kringloop.... tja dan gaat het voor een habbekrats natuurlijk wel in het mandje.

   
  
       
En deze boekjes nam ik mee vanwege de mooie illustraties, kan ik fijn de schaar op loslaten.
 
Het boek 'Koken met Linda' hebben we toch maar laten liggen. Waarmee we niet willen zeggen dat vegetarisch niet lekker is. Maar we kunnen natuurlijk beiden al fantástisch koken (ahum).
 
We hebben toch wel bijna 2 uur in de Noppes rond gehangen. Time flies when you're having fun zullen we maar zeggen. Het is toch heeeeeeeerlijk om te snuffelen. Als je met z'n tweetjes bent kijk je toch net weer op een andere manier. Je kijkt door elkaars ogen als het ware. In ons geval wel handig want Lin heeft een brilletje voor dichtbij en ik voor veraf. Als we dit nou maar vaak genoeg herhalen hebben we straks allebei geen bril meer nodig.
 
Vlakbij de Noppes vinden we Het Goed en ook daar zijn we even binnen geweest. Het Goed is een heel andere winkel dan de Noppes, toch veel meer gericht op winst (veel duurder dus ook). Spellen vonden we hier ook niet maar ik vond nog wel een leuk boekje.
Als geboren Amsterdamse vond ik dit wel grappig. Ik heb manlief beloofd er niet in te knippen.
 
Én ik vond dit, ow zo leuk !
3 geweldige retro prenten/schilderijtjes. Ik ga even bedenken waar ik ze ga ophangen.
 
Na ons kringloop avontuur was het tijd voor de inwendige mens dus hopla naar Zaandam City gereden en de Hema onveilig gemaakt. De Hema is hier helemaal verbouwd en heeft een gloednieuw groot restaurant boven. Mjammie ! Tijdens het eten lekker gekeuveld over van alles en nog wat en ook even uitgerust.
 
Ik had aan Linda verteld dat ik laatst zoveel leuke knutselspulletjes had gekocht bij een goedkope winkel op de gracht. Afijn, wij zoeken.... gewoon wég ! Maar dat kan bij dat soort vliegende winkels. Zo zijn ze er en zo zit er een merkschoenen-outlet in ! Nou, we waren best een beetje teleurgesteld. Dus toen gingen we maar naar de Pipoos... en opeens... tadaaaaaaaaa SoLow !
Waren we er gewoon voorbij gelopen, pffffffffft dat kwam denk ik omdat we nogal afgeleid waren door een mevrouw die ons tegemoet kwam in een jurkje dat niets aan de fantasie overliet zegmaar. We keken elkaar aan en zeiden... die navel! Je zag door de jurk heen gewoon de contouren van de navel, zó raar! Ieder z'n ding maar het was genoeg om ons voorbij die superleuke winkel te laten lopen haha. Toch naar binnen dus en jaaaaaaaaaaaaaa Lin heeft daar magneetjes gekocht, en lintjes en nog zoveel meer en ik nam ook nog wat lintjes mee en wat dingetjes om mee te sturen met snail mail.
Daarna tóch naar de Pipoos want Linda wilde graag ook zo een hoekpons. Missie geslaagd !
 
Moe maar blij weer terug naar huis :-) 

Toen Linda weer naar huis ging heb ik "stiekem" het blikje én een kleine memory die ik vond bij de Noppes in haar tas gestopt en haar ook nog verrast met een échte ouderwetse memory die ik op Koninginnedag had gevonden en apart had gehouden voor haar. Lin blij! En ik ook, want het was echt super gezellig!

Ik vergeet bijna dat Linda ook voor de kids een cadeautje had meegenomen, zo lief! Toen Christian uit school kwam kon Linda het hem zelf nog geven. En wat is het dan ineens een verlegen mannetje hahahaha maar hij was héél blij met z'n Donald Duck en voetbal dvd!
 
Laura was pas laat uit school en was blij verrast :
met jas nog aan werd er een lipgloss getest, mmmmmmmmmmmmm lekker smaakje! Aardbei!
En ook kreeg ze nog een gloss in meloensmaak, een flitsende nagellak en een deo die ze zodanig onder haar armen spoot dat de huiskamer ook was voorzien van een luchtverfrisser.
 
Lieve Linda, het was een heeeeeeeeeeeeerlijke dag ! Over niet al te lange tijd gaan we op herhaling.... in Alkmaar of Heerhugowaard.
 
Voor de oplettende kijker... geen foto's van Linda en mij.... dat komt omdat mijn fototoestel op tafel lag en die van Lin in haar tas zat en omdat we het véél te druk hadden om foto's te maken, daarom.

***
 




 
 

42 opmerkingen:

  1. Wat een goed gevulde dag seg. En leuke boekjes en kaarten. En fijn die ontmoeting met Linda, de blogster. Het is toch altijd een beetje afwachten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke genietdag!
    Heb lekker meegenoten met je gezellige verslag ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou dat klinkt als een superdag,wat heb je leuke dingetjes gevonden,de bloemenboekjes echt super,fijne dag,lieve groet Musje.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dadt klinkt als een super leuke dag!!
    Ik weet ook neit of ik mij zou durven ontspannen als er iemand op je ligt om je rug te laten kraken... ze weten uiteraard wel waarmee ze bezig zijn, maar toch... het idee alleen al...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat klinkt als een hele gezellige dag! Leuke spulletjes heb je weer gevonden!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een gezellige dag is dat geweest! Leuk dat jullie toch wel goed geslaagd zijn :-) Enne... dat boekje met die Amsterdamse wijsheden... die heb ik ook in mijn handen gehad bij Het Goed! Hoe grappig is dat. Ik liet hem aan Vriendlief zien omdat hij geboren Amsterdammer is. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. whaaaaaaaaaaaaa hilarisch, ik nam 'm mee hoor :-) omdat ik weet dat René dat soort dingen heel leuk vindt (heeft ie ook eens wat hè)

      Verwijderen
  7. Hoi Sylvia, via Linda's verslag ook even naar jou doorgeklikt! :)
    Ik heb je naam al zo vaak langs zien komen maar ik was nog steeds niet bij je 'op bezoek' geweest, hihi. Dus nu eindelijk! En meteen volger geworden van je mooie blog!!

    Liefs, Daphne

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuke dag zeg. Ik heb allebei de verslagen gelezen en wat lijken ze op elkaar zeg ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. En ik maar scrollen achter die foto :-) Maar dat het een fijne dag was, daar hebben we die foto niet voor nodig, dat lezen we zo wel! Super dat het zo goed meegevallen is. Ja door dat bloggen leer je elkaar toch echt wel kennen hé, zooooo leuk!!! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Gezellig, ik heb net het verslag bij Linda gelezen! Super zo'n dagje!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Haha! Herkenbaar, dat je als je gezellig weg bent zomaar aan dingen voorbij loopt (afgeleid!)... Wat een leuke dag, zeg. Groetjes Riri

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Goed geslaagd, ondanks dat er geen spellen waren! Heerlijk genoten met zijn tweeën zo te lezen!

    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Jullie hebben duidelijk een keitoffe dag beleefd! Heerlijk als je een blogster waar je regelmatig mee correspondeert in het echt ontmoet, heb ik ook al een paar keer gedaan. En het valt ook nooit tegen omdat die mensen allemaal dezelfde interesses hebben als jij :)
    Groetjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat gezellig zag bij linda ook al zo n gezelligheid

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Zo leuk zo'n ontmoeting leuk dat het dan ook zo klikt... de spulletjes zijn echt heel leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Leuk ! klinkt heeeeeeeel gezellig :-) xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Oh dat klinkt als een heel gezellige dag. Voor herhaling vatbaar dus!!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. dat klinkt als een heerlijke dag!!
    En die schilderijtjes....wauw!!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Geweldig, ik zie jullie al helemaal voor me samen!
    Gewoon binnenkort nog eens doen, al is het alleen maar om elkaars ogen bij te stellen :-p

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Klinkt super gezellig!
    Groet van De Juffrouw

    BeantwoordenVerwijderen
  21. De gezelligheid straalt van je verhaal af. Heerlijk om te lezen.
    Groetjes Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  22. haha wat een twee gezellige shoppers zijn jullie! Leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ook hier lees ik alleen maar gezelligheid ...geniet er van

    Liefs
    Marjo

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat leuk dat het dan ook in het echt zo met elkaar klikt! Jullie hebben een gezellige dag gehad zo te lezen. Die schilderijtjes en dat boekje een schat aan tulpen zijn heel erg leuk. Lief ook dat ze wat mee had genomen voor je kinderen. Pascale x

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Het kon niet missen hè ... een geweldige super dag!!!!
    Helemaal heerlijk meiden!!!!!!!!
    Enne een mooie kringloop-opbrengst hihihihihi

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Hey lieverd gisteren of was het eergisteren wilde ik al een leuke reactie achterlaten nadat ik beide jullie verhalen gelezen had, maar bij de jouwe kwam er wat tussen. Had volgens mij iets met manlief te maken en ons Engels bezoek ;). Maar het was wel een hele leuke gezellige dag heb ik gelezen met lieve kadootjes (en nog eentje van jou dat je op het allerlaatste moment Linda nog in de tas stopte ;)). Zekers voor herhaling vatbaar zo te lezen, maar hoe kan het ook anders! Knuff!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Oh wat een gezelligheid! Fijn dat jullie je zo goed vermaakt hebben :)

    Liefs,
    Rosalie

    P.s. sterkte morgen bij de 'kraker' ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Oh! Wat gezellig! Wil je volgende keer ook wel mee (-:

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat een oogst! En ja, het fijne aan bloggen is dat je mekaar goed leert kennen zonder elkaar te zien. Als je dan afspreekt is het alsof je oude vrienden bent. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat hebben jullie er samen een gezellige dag van gemaakt! Leuk om jullie belevenissen even mee te beleven :)

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...