donderdag 27 oktober 2011

Potloodrol

Binnenkort wordt mijn neefje 11 jaar, de jongeman wenst geld... Afijn dat krijgt hij natuurlijk ook maar ik moet nog iets verzinnen om dat geld dan op een leuke manier te geven. Iets creatiefs wat wel eenvoudig te realiseren valt. Ik vind het toch altijd lastig voor jongens! Hebben jullie een idee?

Voor zijn beide zusjes neem ik ook iets mee. Voor de jongste (die is 3), heb ik een potloodrol gemaakt.
Ooit een tutorial van het www geplukt maar sorry... ik kan 'm zo snel niet meer vinden. Maar deze potloodrol is al vaak voorbij gekomen op de diverse blogs.
Met het eindresultaat ben ik niet helemaal tevreden, mijn onderdraad ging ineens heeeeeeeeeel erg raar doen, lussen, strakker gezet, nog steeds lussen, helluppie! Uiteindelijk maar een klein zigzagje gebruikt, dat ging wat beter maar het oogt wat rommelig. Ik geloof niet dat een 3-jarige daar last van heeft.


De grappige Barbapapa stof vond ik een aantal maanden geleden -je zult het niet geloven - bij de Zeeman ! In de vorm van een behoorlijk groot kussensloop. Ik heb er een aantal meegenomen, ook nog met een ander Barbapapa printje en een Hello Kitty print. Toen wist ik nog niet wat het moest worden maar voor 99 cent (!) per kussensloop leek het me nog niet zo gek. Het is gewoon katoen ook nog eens. De oranje stippenstof komt uit de voorraad, de bandjes ook.

Voor het andere zusje (die is 8) moet ik ook nog iets bedenken. Ik heb wel al een klein kadootje, soort van knutsel pijpenragers. Die zijn best lang, ik denk dat ik daar gewoon een tasje voor in elkaar zet. Hoe zouden jullie dat leuk verpakken?

Deze versie van de potloodrol had ik trouwens ook nog gemaakt een paar maanden geleden, probeerseltje. Deze is met een retro-stofjes en een paar restlapjes gemaakt. Ik wil nog even kwijt dat ik het zó leuk vind dat ik al meer dan 30 volgers heb! Ik ben achter de schermen druk bezig met het samenstellen van een leuk pakketje om weg te geven. Het heeft even tijd nodig, het moet natuurlijk wél de moeite waard zijn hè ;-))

12 opmerkingen:

 1. wat leuk je potloodrollen.
  jongens zijn inderdaad altijd wat moeilijker.
  kan je niet een leuke portemonnee maken voor de jongenman.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te maken, zo'n potlodenrol. En ook heel leuk als kadootje inderdaad.
  Tja, kadootje voor een jongen van 11..... inderdaad lastig....misschien een klein toilettasje en dan van wat stoerder stof???
  Of...allemaal muntgeld in een gelkaars verwerken?
  Succes, we horen wel wat je ervan gemaakt hebt!

  Groetjes Soesa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. uuuuuh Soesa.... ik moest wel even opzoeken wat een gelkaars is haha. Maar is echt wel een leuk idee.
  Of een pot gel met veel munten erin gnif gnif.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke potlodenrol! En die stof is super, ik ga morgen snel naar de Zeeman want mijn nichtje is ook dol op Barbapapa. Hopelijk hebben ze die slopen nog.
  Voor een jongen van 11 is ook wel wat te bedenken hoor. Een etui vast voor als hij naar de brugklas gaat. Of een mapje om yugiyo of pokimon kaarten in te doen. Ik krijg elke keer bestellingen van mijn zoon om voor zijn vrienden zulke mapjes te maken, hahaha. Van een lekker stoer spijkerstofje of skai. Maar die gelkaars lijkt me ook super! Voor een meisje van acht lijkt me een tasje of een toilettasje heel leuk!

  Groetjes, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. altijd leuk om te maken & om te geven die rollen! groetjes, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou zeg... kom ik eens een tijdje niet bij de Zeeman, kom jij met zo'n leuke stof!! Morgen toch maar even proberen om er naartoe te gaan, want dat is altijd leuk!
  Ze zijn allemaal erg leuk geworden trouwens, ook die retro!
  Groetjes Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gaaf die potlodenrol! Ik wil ook eens kijken of ik zoiets nog voor 5-12 in elkaar kan knutselen. Tja, en voor een 11-jarige jongen......Jack is ook 11 en hij zou zelf erg blij zijn met een etui of ook een potlodenrol b.v. Maar hij tekent altijd graag en sleept overal z'n stiften mee naartoe ;-) Dus dan is het niet zo moeilijk iets te bedenken, maar ieder kind is anders natuurlijk. Het idee van Sandra voor die kaartenmapjes vind ik ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke reacties allemaal, ik word er blij van.
  De tip van Sandra (kaartenmapje) vind ik wel erg leuk. Ik ben zelf niet zo van die kaarten en Christian ook niet, geen idee hoe groot dat moet maar ik ga eens op het net snuffelen!!Overigens dames.... die slopen bij de Zeeman... heb ik al een tijd geleden gekocht (voor de zomervakantie). Mocht ik ze hier tegenkomen zal ik ze meenemen voor de liefhebber of misschien ook leuk voor de Give-Away...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk zo'n potloodrol! Voor de jongen van 11 kun je misschien een portemonnee maken en daarin geld stoppen. Ik zag het hier: http://carooskaartjes.blogspot.com/2011/10/cadeautje-voor-felix.html

  Groetjes en fijn weekend,
  Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Margriet die portemonnee is wel heeeeeeeeeel mooi zeg! Maar ik denk niet daar ik dat kan, althans daar moet ik goed de tijd voor nemen... en volgende week zaterdag is het feestje al....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hallo,
  mijn zoontje is ook helemaal weg van 'papapapa' heb je nog van die stof?

  mirjampaas@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...