dinsdag 3 januari 2012

Kaartje gemaakt

Omdat ik me heb voorgenomen zoveel mogelijk zélf te maken dit jaar (en dan bedoel ik voor verjaardagen en andere festiviteiten) heb ik me vanavond gewaagd aan een kaartje voor mijn zusje die overmorgen jarig is. In de loop der tijd heb ik aardig wat spulletjes verzameld om kaartjes te maken, papier, lintjes, stempeltjes, noem maar op. Op de een of andere manier mislukt het altijd. Het is nog altijd niet mijn ding en dan kan ik soms best wel jaloers worden op al die mooie gescrapte kaarten die ik op vele blogs tegenkom. Vooral de nostalgische kaarten vind ik erg mooi.

Voor een eerste poging sinds lange tijd vind ik het lang niet slecht, niet geweldig maar kan er mee door. Ik heb nog een hoop te leren. Misschien toch een scrap-cursus ? Bestaat dat eigenlijk wel ? Of misschien maar gewoon blijven oefenen, zal ook helpen.

Dit is het geworden, niet eens echt een verjaardagskaart. Maar deze spulletjes had ik nog liggen en ik wil toch eerst die voorraad gebruiken.


Memory slaat in dit geval op het stukje van de Zak van Sinterklaas. De Zak waar Jolanda zó graag vanaf wilde omdat het vezeltjes af gaf. Ik vond het wel grappig haar toch een stukje terug te geven.
  
   

 En natuurlijk Love omdat ik zoveel van haar houd. We zijn 2 totaal verschillende "meiden" en we botsen dan ook regelmatig. Maar ik heb maar 1 zusje en daar ben ik heel erg zuinig op.
We gaan morgen lekker shoppen, dat doen we bijna nooit en daarom is het juist zo leuk.

Toen ik met dit kaartje bezig ging, wilden de kinders natuurlijk ook een kaart maken. Laura heeft van Sint een boekje van Hello Kitty gekregen. Daar hebben ze allebei een kaart uit gemaakt. Die van Laura zat voor ik het wist in een dichtgeplakte envelop voor haar lieve vriendinnetje. Daar kon ik geen foto meer van schieten. Christian deed heel geheimzinnig en was met z'n tong uit z'n mond bezig.

Zo lief, kijk nou toch. En hélemaal zelf gemaakt hè !

40 kusjes moesten er eigenlijk 50 zijn, zei hij er nog lief bij en nee dat is beide niet mijn leeftijd. Ergens er tussenin haha !

Buiten de tassen voor Van Katoen (ik heb er echt al heeeeeeeeeel veel gemaakt), ben ik aan het klavertjes aan het haken voor julian4life .
Heidi zamelt de klavertjes in zodat ze (als telefoonhanger) verkocht kunnen worden voor dit goede doel. Op haar blog vind je ook een patroontje, mocht je er ook een paar willen haken.

En verderheeft er hier in huis een stoelendans plaats gevonden. Wij hebben de lederen stoel die op de plaats van de kerstboom stond niet meer terug gezet. Dat waren we al eerder van plan om wat ruimte te creëren. Die stoel is nu televisiestoel in de kamer van Laura. De rieten stoel die dáár stond (en die nog van mij is geweest heel lang gelee) is naar de kamer van Christian. En de café stoel die z'n beste tijd had gehad is nu weg. Wel met pijn in m'n hart want ook die komt uit mijn ouderlijk huis. Maar de zitting was zo slecht, je kon er niet meer op zitten en dat is toch wel de bedoeling van een stoel. Voor het kussentje dat op de rieten stoel ligt, wil ik een stoere hoes naaien. En voor de Ikea krukjes ben ik nu bezig met een gezellig hoesje. Hier alvast een beginnetje :


De wol is zachte babywol van de Zeeman. Ik had er in eerste instantie nog meer kleuren bij gehaakt maar heb het toch weer uitgehaald. Kobaltblauw, groen en rood vond ik toch niet zo leuk hierbij. Zo is het wat rustiger. Even kijken hoe dit gaat worden.

Groetjes van Syl

9 opmerkingen:

 1. ACtief hoor!! En de kaart is zo slecht toch niet? Zusjes moet je zuinig op zijn inderdaad, heb er ook ééntje en ondanks dat het niet altijd als vanzelf gaat is het toch leuk om samen dingen te doen en ondernemen!

  Liefs,
  Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Druk bezig meis! Leuk!

  Ik vind je kaart echt mooooooi .... ik doe het je zeker niet na hoor!!!!

  Shops ze met je zus!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je actief bezig geweest. De kaart ziet er heel mooi uit.
  De hoes ook, leuk die kleuren blauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind je kaartje goed gelukt, daar is je zus vast erg blij mee. En wat kreeg jij een lief kaartje van je zoon, zo schattig! Veel plezier met shoppen!

  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind je kaart erg leuk geworden hoor! En het hoesje voor het krukje ook. Wat lief dat je zoon een kaartje met zo'n lieve tekst erop heeft gemaakt. Mijn dochter maakt ook af en toe van die lieve briefjes met wat schrijffoutjes hier en daar (en daar zeg ik natuurlijk niets van haha), maar dan smelt je toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke kaart is het geworden. Heel mooi gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. via via kwam ik hier op jouw blog terecht en herkende me in je verhaal. Ik vind je kaart erg leuk geworden en oefening baat kunst hoor! Gewoon lekker met die voorraad aan spulletjes wat gaan doen! (dat is ook mijn goede voornemen voor dit jaar)

  Gezellig blog, ik heb me bij je aangemeld!

  Groetjes Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tjonge, wat ben jij een bezige bij zeg! Vind je kaartje heel erg mooi geworden, doe het je niet na. Dat soort geknutsel is niet echt mijn ding om eerlijk te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...