maandag 9 januari 2012

Tassen Pret

Jee dames, wat heb ik het mezelf moeilijk gemaakt met het weggeven van een tas.
Ik wil jullie echt allemaal wel een tas geven.
Ik doe het toch een beetje anders dan aangekondigd. Ik heb inmiddels nóg een tas gemaakt voor Van Katoen en ik geef er 2 weg.Ik heb de reacties aan mijn moppies laten lezen. Christian had er helemaal niks mee, ja boeie mam. Maar Laura was wel bloedserieus.
Ik hoorde haar zeggen : oooooooh wat scháttig ! Mam, gaat dat jongetje dan ook met die tas boodschappen doen ? Ik denk het wel Lau... ja mam, dan moet je die tas aan dat jongetje geven.
Dus mini@tuur.... als je je adres even doormailt (sylstil@planet.nl), dan kun je je knul blij maken met een gezellige olifanten-tas.

En natuurlijk heb ik zelf ook de reacties goed gelezen. Er zat er ééntje bij waar ik direct een beeld bij had. Er gaat een oranje tas naar Marjo. En waarom? Omdat ik denk dat deze tas ook heel mooi zal zijn in een Afrikaanse uitvoering. Marjo heeft uit Gambia onwijs mooie stoffen meegenomen die vragen om een mooie bestemming. Het zou leuk zijn als Marjo binnenkort met een zelfgemaakte tas rond loopt. Die van mij gaat als voorbeeld dienen, het gaat je lukken! Marjo, mail je ook even je adres door?

Vandaag ga ik weer wat meer over m'n job horen. De job is voor mij, dat is al zeker maar er zitten toch nog wat haken en ogen aan. Hebben jullie dat gevoel ook wel eens, dat mensen ineens beginnen te pushen en te sturen in een richting die je niet wilt. En dat het allemaal snel snel moet. Ik krijg het er helemaal benauwd van, omdat ik het gevoel heb dat ik het zelf niet onder controle heb. Er moet nog het e.e.a. geregeld worden voor de kids (overblijf bedoel ik dan), maar als ik niet weet op welke dagen ik moet werken (ook nogal vaag), kan ik ook niks regelen nietwaar.
En ik heb sinds een paar dagen ook weer gigantische hoofdpijn, waarschijnlijk nog door die hersenschudding die ik een aantal maanden geleden heb opgelopen. Het voelt hetzelfde namelijk. Dat stressen en die onzekerheid helpen dan natuurlijk ook niet mee.

Verder zat ik vannacht om 12 uur rechtop in bed omdat Laura d'r wekker af ging. Ik schrok me rot.
Manlief naar boven.... de stroom was er af geweest en Laura heeft gewoon de wekker aangezet en verder niet gekeken. Vervolgens ging dat ding na 10 minuten wéér af. Had manlief met z'n slaperige hoofd die wekker op snooze gezet, hahaha, hij ging fijn! Gaaaaap.

Vandaag is het circus weer begonnen. Ik kan niet zeggen dat het allemaal helemaal soepel verliep vanmorgen. Maar het spul zit weer op school, toch ook wel weer lekker!
Ik ga vandaag maar een beetje kalm aan doen denk ik. Dat zeg ik altijd, maar lukt me toch nooit ...

Liefs, Syl

12 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je twee mensen blij hebt kunnen maken met een tas!
  Het gevoel van stres, alles snel snel, en gepusht worden herken ik heel goed. Ik denk dat je hoofdpijn vooral een reactie op je onrust en stres is. Doe het vandaag maar rustig aan, probeer lekker iets voor jezelf te doen! (echt voor jezelf! hihi) Ik hoop dat wat je nieuwe baan betreft, alles spoedig helder voor je wordt, zodat je alles goed kan regelen.
  Voor jezelf op komen hoor, gewoon om duidelijkheid vragen!
  Succes en sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook zware problemen om iedereen met alles op tijd op school te krijgen! Zij hadden er geen zin in, ik had er geen zin in. Maar het moet, he. En vanmorgen dus al duizend dingen gedaan die ik even had uitgesteld omdat de kinderen thuis waren.

  Succes met de job! Ik had hier ook een poging gedaan om te solliciteren, maar met een man die nooit thuis is en een uitleg van: je moet flexibel zijn, avondwerk en weekendwerk willen doen, komt dat toch wel moeilijk om te kijken om het op te lossen voor de kinderen...

  En ook ik herken dus de hoofdpijn bij drukke en stressvolle periodes. Nooit een hersenschudding gehad, maar ik weet heel goed wat migraine is, hoor!

  Hopelijk snel duidelijkheid en deze nacht geen wekkers die kuren hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goeiemorgen Syl,
  Bedankt voor je reactie, ja ben ook erg blij met de stofjes, kan er de hele dag wel naar kijken.

  Groetjes van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh ... mijn ... god ... die wekker: verschrikkelijk!!! maar swat ... hoofdpijn ... k weet er alles van of helemaal niks want soms blijft ze dagenlang hangen, met het ouder worden ervaar k wel dat stress of u druk maken over iets helemaal niet goed is om ze weg te krijgen, dus (sinds zeer kort) probeer k me over alles rustiger te houden, maar k geef toe dat k me toch nog wel s laat vangen ;-) heel lief van je dat je 2 mensen gelukkig maakt, dikke proficiat aan hun natuurlijk!
  doe t rustig aan Sil, liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super. Onze kapoen gaat hier niet weten wat hem overkomt....Er gaat zeker met uw tas gepronkt worden. Als er ergens een olifant opstaat dan moet iederen het weten en gezien hebben.
  Hartelijk bedankt alvast van mij en uiteraard ook van onze kleine spruit.

  Heel veel succes met de job. Verzorg u zelf een beetje.

  Morgen gaat alles wellicht wel beter om iedereen op school te krijgen. Dan zitten de routine er toch meestal al weer beter in...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Meis, het allerbelangrijkste is dat je je niet laat pushen hoor in een richting die je niet wilt. Wat dat betreft voet bij stuk houden, hoe moeilijk dat soms ook is. Het werkt van 2 kanten - zij willen jou graag en dus geven je de ruimte om dingen te kunnen regelen en zullen duidelijker moeten zijn en JIJ wilt graag en daarmee hebben ze dan een goede en gemotiveerde werkneemster!
  Lastig dat het zich dan omzet in hoofdpijn. Want hoe dan ook toch weer wat "kopzorgen" toch om alles op de rails te krijgen!

  Rustig aan meis .... en dan geef ik je nu een glaasje roosvice en zeg "komt goed schatje" ;-)

  Lief dat je 2 mensen zeker te weten blij hebt gemaakt met een mooie tas!

  Liefs Moos

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha Moos dank je voor de roosvicee... geloof dat 't helpt !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ohhhhhhhhh Syl, wat geweldig !!!! Ik ga de tas zeker namaken in een Afrikaans stofje(althans ik ga een poging ondernemen hihihi) en ik ga veel bekijks hebben met jouw tas, zeker weten ....ik vind hem prachtig ! Dank je wel (ik zal mijn adres even aan je doormailen zoals gevraagd)

  Ik ben heel blij voor jou met je job en ik hoop dat alles goed komt (ivm haakjes en oogjes ad job)

  Jiehaaaaaaaaaaa dank je wel, super !

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een rare gewaarwording een wekker die midden in de nacht afgaat. En dan nog een keer omdat 'ie op snooze wordt gezet hihihi
  wel grappig hoor.
  Vervelend van je hoofdpijn zo te lezen is het stressgerelateerd, doe maar rustig aan.
  Leuk dat je Mini@tuur en Marjo blij hebt gemaakt met een tas!

  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met de tas voor mini@tuur en Marjo!

  Hier is het 'gewone' leven ook weer gestart, lekker maar ook hier niet zonder 'probleempjes' de ene dame weer naar school en de andere naar oma (gastouder) en mama weer naar het werk.

  Liefs,
  Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hay meis,

  Het gevoel zoals je omschrijft is heel herkenbaar...
  Goed uitkijken wat je wil, en je zeker niet uit het veld laten slaan, en bij jezelf blijven.
  Ja en dan komt alles goed.
  En wat een heerlijke tassenpret hhihih...

  Ik wil je nog even zeggen, dat ik op dit moment erg druk heb met mijn aankomende boek, en daarom minder vaak berichtjes kan achter laten..
  Maar als ik het rustiger heb, dan kom ik graag weer bij je op visite...

  Dag meisie...fijne week,
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ Marijke : haihai.... ik had je al gemist maar houd je blog in de gaten hoor! Ik ben zoooooooo benieuwd naar je boek !

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...