maandag 21 november 2011

Genieten met een hoofdletter G

En óf het Genieten was dit weekend ! Genieten met een hoofdletter G !
Vrijdagmiddag vertrokken we met z'n viertjes richting Kaatsheuvel om ons een heel weekend lang in de watten te laten leggen. Dat is gelukt hoor, wat hebben we een plezier gehad !


Het sprookje begon al in de hotelkamer.


Vrijdagavond een diner in restaurant Applaus, gevolgd door Musical Droomvlucht in het Efteling Theater. Je vlucht mee in een droom vol met lieve feetjes en ontdeugende fauntjes. Ook voor de papa's en mama's was dit het bekijken en beluisteren waard.

Zaterdag een heeeeeeeeele lange dag in De Efteling doorgebracht, we hadden prachtig weer zo met het zonnetje erbij.


We hebben alle achtbanen bedwongen, soms meerdere keren achter elkaar, want het was heel erg rustig. Geen wachtrijen dus, heerlijk! Villa Volta vond ik ook apart, dat begon al met de kerstboompjes die omgekeerd in de potten stonden. Christian vond het zielig omdat het boompje dan vast dood zou gaan......
De hele Efteling was in winterse sferen. Alle bekende figuren waren lekker warm aangekleed met dassen en oorwarmers, zo grappig gedaan!


Dit heeft wat uitleg nodig.... de kinders mochten in het Wapen van Raveleijn zelf hun eten halen uit de keuken. En als ze een zwaard vonden in hun maaltijd (dat was gewoon de spies waar het fruit aan zat natuurlijk), dan mochten ze op de banken staan met het zwaard omhoog. Waarop er een ober kwam aangesneld met een leuk kado: een placemat van Raveleijn. Het was een soort van doe-het-zelf restaurant want ook ik kon - met een theedoek om mijn nek - een braadslee met kip ophalen in de keuken. Een goed concept en bovendien was het eten ontzettend lekker. Een echte aanrader dus!
De foto van mezelf zal ik jullie besparen, ik ben toch zó NIET-fotogeniek haha.

Zondag ochtend uiteraard weer het park in. Het park zag er sinister uit, verpakt in een dikke laag mist, best een beetje spookachtig. Het was ook ontzettend koud. Het plan was om eerst naar de achtbanen te gaan op aandringen van zoon-lief. Maar helaas..... door de weersomstandigheden waren Joris en De Draak én ook De Vliegende Hollander gesloten. Ai.... leg dat maar eens uit aan je zoon. Er vloeiden wat tranen. Afijn, óp naar de Bob-baan die gelukkig wel open was en toen een wandeling door het Sprookjesbos gemaakt. Jeugdsentiment. Wij hebben aan de kinderen uitgelegd dat er vroeger helemaal geen achtbanen waren maar dat we echt uuuuuuuuuuuren konden kijken naar De Fakir die op z'n tapijtje heen en weer vloog en ook naar de Indische Waterlelies. Dat vonden ze maar raar natuurlijk. Een paar uurtjes later hebben we voorzichtig gekeken of de achtbanen open waren en Hoeraaaaaaaaaaa ! Christian z'n dag was weer goed.


We hebben dankbaar gebruik gemaakt van de warmte van de verschillende kampvuurtjes op het park. Heel gezellig met een warme chocolademelk in je handen genieten van de sprookjesachtige omgeving en vooral van elkaar.

Het was een heerlijk weekend en nu........ nu gaan we UITRUSTEN !


12 opmerkingen:

 1. Wat een héérlijk weekend hebben jullie gehad. Leuk dat restaurant, weer eens wat anders dan keurig recht op zitten, hahaha.

  Genietse en relaxe!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dat klinkt als een heeeeeeeeeeerlijk weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal geweldig!!! Lekker hoor, zo met het gezin een weekendje eruit! Wat leuk dat alles daar in winterse sfeer is met kampvuurtjes en warme chocolademelk! Ik kan me helemaal indenken dat jullie hebben genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk om te lezen dat er meer mensen een geweldig weekend achter de rug hebben.Ik had nooit verwacht dat het ook in de winter zo leuk zou zijn in de Efteling maar het klinkt super allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker hoor! Dat genieten van en met elkaar nemen ze je niet meer af joh!!!! SUPER!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op de foto's is echt te zien dat jullie het naar jullie zin hebben gehad. Geweldig hoor!

  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, wow, dat lijkt me zooo gezellig. Heerlijk hoor, nu lekker nagenieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig! dat ziet er leuk en gezellig uit! Lijkt me erg leuk om ook eens met het gezin de Efteling te bezoeken, heb nu alvast even kunnen spieken via jouw foto's...

  groetjes, Elske

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De foto's zijn er super uit! Kan me voorstellen dat jullie heerlijk genoten hebben! Kun je weer even op teren ;)

  Groetjes Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 10. In een woord: HEERLIJK! De Efteling blijft iets magisch houden, zelfs als je volwassen bent..
  En die musical staat ook ergens heel hoog op mijn verlanglijstje!

  Groetjes Soesa

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ohhh...meis wat een ontzettend leuk verslag van jullie week-endje weg!
  De foto's zijn zo leuk...dit is pas echt genieten.
  En dan die musical...tof meis!
  En de kinderen vonden het ook helemaal geweldig..
  Een prachtige post..!

  Liefs,
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...