woensdag 16 november 2011

Ideetjes gevraagd

Laura heeft vandaag op school lootjes getrokken voor het grote Sinterklaasfeest.

Ze is heel blij dat ze na een aantal jaartjes eindelijk een surprise voor een meisje mag maken !

Vorig jaar mocht ze iets maken voor haar meester, dat was natuurlijk best bijzonder. Omdat meester nog heel jong was/is en net op zichzelf woonde kreeg hij een klein koekenpannetje en een kookwekkertje in de vorm van een ei. Dit ei stak uit de kip die we samen hebben gemaakt van kippengaas en papier-maché.

Omdat Amber o.a. make-up vraagt hebben we nu bedacht dat we een make-up koffertje gaan maken. Een kartonnen doos hebben we al, maar hoe gaan we het nou verder aanpakken? Maken we de make-up van stof... vilt.... papier ? Gecombineerd met echt make-up dan....
Heeft iemand een idee hoe we een mooie surprise kunnen maken ? Ik geloof dat ik even een creatieve oppepper nodig heb....

Lieve groetjes,
Sylvia

7 opmerkingen:

 1. Hmm...starten met een schoenendoos of theedoos (kringloop?). Karton erin als dubbele bodem en dat beschikderen met rondjes vilt of papier (oogschaduw?), lippenstiften van takjes die je aan de bovenkant verft?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben ook wel eens een make up doosje gemaakt. Ik heb toen allemaal oude makeupjes van mezelf er in gedaan. Volgens mij was het wel een succes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh meiden.... werelds dat jullie ideetjes hebben!
  dank dank dank

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me moeilijk, een make-up doos. Wij hebben wel eens een spiegel gemaakt. Heel gemakkelijk, karton in een ovaal knippen, bekleden met aluminiumfolie en een roze kartonnen rand eromheen en de rand versieren.
  Succes!

  Groetjes, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heey meisie,

  Wat een geweldig idee om een make-up doos te maken..
  En nu dit idee nog uitwerken natuurlijk hhihihi..
  Vaak als je eraan begint dan gaat het vanzelf stomen, en ontstaan de leukste ideetjes...
  En net wat Karin hierboven al zei, begin met een schoenendoos, en dan oude gekke kleurtjes die je zelf niet meer of nooit hebt gebruikt, deze gebruik je ervoor.
  Meis hartstikke leuk...en het belangrijkste...lekker keutelen en ervan genieten, dan komt alles goed.

  Dag meis...wens je een mooi week-end,
  Marijke
  www.marijkevanooijen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. je kan natuurlijk ook een reuze lippenstift maken
  en daar het cadeautje in doen, een hele doos lijkt me wat bewerkelijk. maar mocht je er aan beginnen.. ik zou het van papier, stof en vilt doen. misschien dat je bij een drogist of aphotheker kleine lege doosjes kan krijgen die je dan kan beplakken. ben benieuwd wat je ervan maakt, reuze spannend, ik vond het ook altijd leuk om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hai dames..... dank voor alle goede tips.
  Ik heb een heeeeeele goede doos als basis, die je kan openklappen. De ideetjes zijn opgeborreld. Van een blister van de Hema waar kraaltjes enzo in hebben gezeten gaan we oogschaduwtjes maken. Helaas heb ik nog niet zo lang gelee mijn make-up uitgezocht en veel weggegooid (tja....soms is het dom maar ruimt wel lekker op). Het resultaat gaan jullie snel zien want het schiet al op en we zijn nog niet eens begonnen.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...