maandag 28 november 2011

Stoffenbeurs

Maaaaaaaanden heb ik er naar uitgekeken, naar de stoffenbeurs van gisteren. Ik heb dit jaar alle stoffenbeurzen gemist, omdat het gewoon niet uitkwam. Alleen de Lappendag hier in Zaandam heb ik bezocht maar een Lappendag met 1 (!!) stoffenkraam verdient de naam niet lijkt me, wat een aanfluiting. Ik kan er nog boos om worden haha.

Afijn, De Stoffenbeurs op het BovenIJ Winkelcentrum, daar was ik gisteren met Laura heen. We waren er niet al te laat, het regende en waaide hard. En het is niet echt lekker snuffelen terwijl de druppels vanaf de dekzeilen in je nek vallen. Er was veel van hetzelfde, veel synthetische doorschijnende lappen vielen me op. Maar die heb ik uiteraard niet gekocht. Ons doel was om met mooie tricots thuis te komen, geschikt voor tuniekjes en shirts voor Laura. Als je iets zoekt.... dan wil het meestal niet.
Maar toch hebben we wel één tricot gevonden waar Laura blij van werd (want dat is natuurlijk ook wel een vereiste... onze smaken zijn toch niet helemaal hetzelfde).


Hier ga ik een tuniek van maken met lange mouwen, uit Knippie nr. 3 Herfst 2008 met stolpplooien en een ballonrok.

Verder vonden we een zachte gebreide stof, net niet zo dik als fleece. 5 euro voor 2 meter... dat kon ik dus niet laten liggen. Wat 'we' hier gaan maken weten we nog niet. Laura begon alweer over een vest, die draagt ze graag dus waarom niet. Ik denk wel dat ik er wat zwart voor het tegenwicht bij moet hebben, dit is wat teveel denk ik.


En eindelijk een leuke stof gevonden voor de Elodie die al zooooooooooo lang op het lijstje staat. Nu moet ik 'm wel maken want de grootste maat 146/152 voldoet eigenlijk niet meer. Laura is echt een dunnetje dus ik houd deze maat gewoon aan en knip de rok iets langer, dan moet het goedkomen.
Ik heb alles gisteren geknipt en afgewerkt. Een blinde rits uit een rok van de kringloop gehaald (die rok zou een tas moeten worden.... ooit) en vandaag ga ik dus aan de gang. Want de jurk moet wel klaar zijn voor het kerstdiner. Het is een grappige stof een iets glimmende ondergrond met matzwarte zebra-achtige strepen. Feestelijk maar het heeft ook iets stoers vind ik. 2 euro per meter was die stof, 3 meter nodig dus daar kun je nog eens een jurk voor maken ;-)
De middelste op de foto is het.


Normaal gesproken was ik de stoffen eerst voor ik het verwerk maar...... toen wij op de markt liepen belde manlief met de mededeling dat de verwarmingsketel zo een beetje was ontploft. Nou is dat wat overdreven maar er was een onderdeel kapot en... lekkage... niet zo een klein beetje ook. De hele boel stond blank boven. Monteur was snel ter plekke maar - hoe kan het ook anders - het onderdeel was niet op voorraad. Vandaag waarschijnlijk.
Dat hopen we dan maar want het is best fris hier in huis zonder verwarming en warm water heb ik natuurlijk ook niet !
Afijn... de wasmachine staat naast die ketel... ik kon er dus niet bij gisteren om die lappen te wassen. Ik neem de gok maar hoor dat het niet krimpt. Mijn vingers jeukten om aan de gang te gaan met de jurk.

Verder hebben we nog even gekeken naar een blingbling stofje voor een bolero voor op de jurk maar echt een leuke zagen we niet. Die ga ik dan maar kant en klaar kopen, ik weet toch al niet wanneer ik het allemaal moet maken.

Laura en ik waren de regen een beetje zat en hebben lekker een tompouce bij de Hema gegeten, mjammie ! Nog een leuk shirt bij de Hema gescoord voor haar en wat Sint-kadootjes voor mijn zusje. Eigenlijk wilden we nog even de markt op omdat het inmiddels zelfs zonnig was geworden maar het was er zo druk dat we het maar hebben gelaten voor wat het was.

Ik ga deze ochtend doorbrengen achter de naaimachine.
Vanmiddag komt er niet zoveel van want ik moet met Laura naar de orthodontist, er worden foto's gemaakt en ze moet happen. Ze is best een beetje zenuwachtig maar het gaat vast helemaal goedkomen.

Vanavond rond 19.00 uur, misschien iets later.... maak ik de winnaar van de Give-Away bekend.
Ik vind het zelf ook hartstikke spannend !

Liefs van Sylvia

5 opmerkingen:

 1. Toch een geslaagd tripje meis!!!

  Ik vind vooral die eerste (die tricot) schitterend! Wat een apart patroon en mooie kleuren!!!!!

  En nu lekker aan de slag met de naaimachine. Ik wou dat ik dat kon hihihihihi maar daar heb ik geen aanleg voor :-)
  Ennnnn hopen dat de verwarmingsmonteur dus op de stoep staat met het ontbrekende onderdeel. Brrrrrrrrr ......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een geslaagde missie dus. Leuk om dat zo samen met je dochter te doen. Hoop mijn meiden over een paar jaar daar ook voor te porren zijn.
  De bovenste tricot vind ik ook geweldig mooi van kleur. De paarse fleece zal als vast heerlijk dragen lijkt mij. Enne, succes met de jurk. Ik heb afgelopen zomer ook de rokbanen flink verlengd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat het zo tegenviel! Gelukkig heb je toch nog wat mooie stofjes gevonden! Dank je wel voor je stem en 'reclame' ;-) liefs, nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jullie hebben een mooie buit gevonden, & hopelijk hebben jullie toch genoten van het "samen-zijn"! k kijk er ook al naar uit dat k dit samen met de dochter kan doen, nu vind ze nog alles veel te lief & te mooi, zodat het mij handenvol geld gaat kosten peins k ;-) liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een perfect dagje uit lijkt me. Jullie hebben een leuke buit mee.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...