dinsdag 15 november 2011

November op de Helft

We zijn pas op de helft van November maar wat gebeurt er toch altijd veel in deze maand !

In onze familie en vriendenkring zijn in november heeeeeeeel veel jarigen (hoe kan dat toch eigenlijk?). Voor de verjaardag van een nichtje nam ik o.a. dit mee :En natuurlijk waren de kids blij dat het dit jaar wél goed weer was om met de lampion de straat op te gaan. Vorig jaar was Sint Maarten letterlijk in het water gevallen. Dit jaar werd ook gelijk de snoep van vorig jaar opgehaald leek wel. Wat een mega-hoeveelheid snoep hebben ze opgehaald !!Die kikkers in het midden zien er zo leuk uit. Die kreeg ik als kind altijd in mijn schoen. Maar ik ril van de smaak ervan... en wat dát betreft hebben Laura & Christian dus mijn genen want ze namen een hap en...... afijn je had die gezichten moeten zien haha!

We hebben de chocola en ander snoep in aparte bakken gedaan, ik geloof dat ik voorlopig geen snoep meer hoef te kopen ;-)


Voor de verjaardag van Laura d'r hartsvriendinnetje die donderdag 12 jaar wordt heb ik een poppendekentje gehaakt in de lievelingskleuren van de poppenmoeder. De meiden zijn dan wel al (bijna) 12, met de poppen spelen vinden ze echt nog leuk. Gelukkig.... zou ik bijna zeggen.
Er wordt altijd geld gevraagd voor verjaardagen (ook door mijn eigen kids trouwens), maar alléén geld geven doe ik nooit.


Voor het lieve meiske zelf heb ik een sjaal gehaakt, zo een onwijs leuke wokkelsjaal. Hoewel er geen einde aan die rijen stokjes komt, vind ik het resultaat echt helemaal leuk. Laura heeft er uiteraard ook een bij me besteld.
Het patroon van de sjaal vond ik op de blog van Blij met Draadjes.

Voor deze sjaal heb ik sparkle garen van de Zeeman gebruikt (acryl/metaalgaren 1,99 per bol van 100 g), het voelt prettig aan om de nek. Laura heeft even model gestaan. Haar gezicht mocht er niet op hihi. De laatste toer heb ik in zwart gehaakt om het wokkel effect nog meer te benadrukken.Voor de tweelingbroer zal zo een sjaal niet echt iets zijn ben ik bang.... daar ga ik me gemakkelijk vanaf maken met een gevuld envelopje en een kleinigheidje.

De laatste dagen voel ik me zo moe.... zou dat door de drukte komen of heb ik een najaarsdipje?
Deze week begon gisteren alweer zo druk, een onderzoeksdag in het Audiologisch Centrum in Alkmaar gehad. Niet iedereen weet waarom we daarheen moeten natuurlijk. Ik zal het uitleggen.
Onze Christian is na een zwangerschap van 34 weken geboren met een gehoorgang-atresie aan beide kanten. Dat betekent in Jip & Janneke taal dat hij geen gehoorgangen heeft en dat het geluid van buitenaf dus niet zijn binnenoor kan bereiken. De eerste gehoortest, toen hij 2 weken oud was, leverde helemaal niks op. Dat wordt dan dus nog 2x herhaald maar ze konden niets meten. Dan kom je in een traject terecht en uiteindelijk bij het Audiologisch Centrum. Daar hebben ze hem getest en kort gezegd kwam eruit dat hij een behoorlijk gehoorverlies heeft. Vanaf zijn 3e maand draagt hij een BAHA (Bone Anchored Hearing Aid), dit apparaatje trilt het geluid door zijn schedel naar het binnenoor. Nu kan hij mét de BAHA redelijk horen. Als je op normale toon naar hem praat hoort hij dat als fluisteren. Heel vermoeiend voor hem, omdat hij zich ontzettend moet concentreren op de geluiden die hij binnen krijgt. Het is niet iets wat beter kan worden, opereren is ook niet mogelijk.
Christian heeft gisteren 3 uur lang moeten reageren op piepjes, wie bedenkt dat je een kind van 8 jaar zó lang gaat testen. Zonder BAHA, met BAHA, met Koptelefoon en dan ook al die dingen nog met en zonder ruis op het andere oor. Dan nog een test waarbij hij woordjes na moest zeggen. Hij was heeeelemaaal gesloopt gisteren en mama ook want die zat ernaast en viel bijna in slaap.

Toch mogen we niet klagen, het gaat goed met hem, ook op school komt hij aardig mee.


Ik weet het.... het is een rommelige post.......... ik heb nog veel meer te vertellen maar dat bewaar ik dan nog maar even.

Fijne dag !

Liefs van Sylvia6 opmerkingen:

 1. Heftig lijkt me dat, zowel voor jullie als je zoon. Maar goed om te horen dat het op zich goed met hem gaat! En wat heb je een prachtige cadeautjes gemaakt! Zelfgemaakte cadeau's zijn en blijven het allermooist.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo'n dag testen of "ziekenhuizen" kan je slopen, hij ziet er in ieder geval heel goed uit, die zoon van je, veel succes in dit proces!
  vele lieve groetjes, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, leuk dat je mij volgt. Je hebt zelf ook een gezellige blog. Ik kom snel nog eens kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jee, wat heftig zeg! Kan me voorstellen dat jullie helemaal gesloopt waren. Je hebt een dapper kereltje, daar kun je heel trots op zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Poeh, dat is niet niks voor jouw mannetje zeg. Logisch ook dat ie na zo'n dag gesloopt is! (en jij ook!) Maar even extra verwennen en uitrusten....?!
  Mooie dingen heb je gemaakt, heel leuk zo'n sjaal voor een hippe meid! Ga ik ook een keer proberen, zullen de dametjes hier vast prachtig vinden.
  Goede week verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Had er nog nooit van gehoord, wat vervelend allemaal voor je zoon maar ook voor jullie, al die testen zijn zo vermoeiend. Knuffel hem maar een keer extra, dat heeft hij wel verdiend.

  lieve groet
  petra

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...