donderdag 26 januari 2012

Kleur bekennen en Kringloopschatten No. 12


Ik merk dat veel van de plaatjes die ik uitknip eenzelfde kleurenpalet hebben. Zachte poederige tinten, groenblauw, zalm, lila, steeds weer kom ik hierop terug. Dit wil ik graag in mijn huiskamer. Dat gaat niet in 1x natuurlijk. Ik wil ook zoveel mogelijk hergebruiken, ik heb zoveel frutsels. Als je ze een ander plekje geeft, oogt het ook anders.

De behangstalen vond ik al dwalende door de Kwantum, kijk die kleurtjes dan toch.

Bij de Kringloop vond ik gisteren niet écht wat ik zocht, althans niet echt de goede kleuren. Ik heb toch wel iets meegenomen zoals de retro bloempot in heeeeeel zacht groenblauw, op de foto geeft het niet de juiste kleur, is een erg mooie tint vind ik. Die pot heb ik gevuld met gekleurde waxinelichtjes.
De 2 kleine glaasjes (waxinelichtjes) komen ook van de kringloop.
De gekleurde ijscoupes (Kwantum) zijn voor de verandering omgedoopt tot sfeerlichtjes.

De retro schaaltjes stonden in mijn vitrinekast. Ik ben er zuinig op want ze komen uit mijn ouderlijk huis en ik vind ze ook gewoon mooi. Ik weet ook nog precies wanneer ze op tafel kwamen. Op vrijdag avond, gevuld met dipsausjes (uit zo een zakje weet je wel), samen met een zak naturel chips. Dat was altijd een feest als we dan naar de Mounties mochten kijken.



De zachtgroene kandelaar die op de foto niet zo goed overkomt (omdat mijn camera een héél eenvoudige is, lukt niet best) komt ook van de Kwantum, een uitverkoopje, ik houd ervan.

De mooie bos tulpen komen van manlief, althans... hij heeft een nieuwe auto gekregen op z'n werk en daar kwam die bos bloemen bij. Ha, ik ben er blij mee !

En weet je waar ik ook zo blij mee ben ? Van de superleuke post die ik vandaag kreeg. Dank je wel lieve Moos voor de fijne oppepper, ik vind je een kanjer !
Kijk nou wat ik kreeg, daar krijg je toch gelijk een glimlach van op je gezicht of niet :

Als je een envelop krijgt met deze zegels word je al blij
(toch even gezelliger dan Beatrix) en heeeee past helemaal in mijn kleurenpalet haha!

Maar kijk nou wat een leukie !
Ze gaat een mooi plekje krijgen !

Volgende keer laat ik jullie weer wat haakwerk zien (als ik het niet vergeet), ik heb weer het e.e.a. klaar.

Morgenochtend ga ik nog even (thuis) werken en dan ga ik bedenken wat ik voor N ga maken. Zij is de moeder van een goede vriendin van Laura en vanaf de kerst weet ze dat ze borstkanker heeft. Gisteren is ze geopereerd. Ze staat nog aan het begin van de behandeling. We zijn ons allemaal rot geschrokken maar dit gaat goedkomen, dit moet goedkomen, alleenstaande moeder, het is zó erg. Ik vind het zelf moeilijk om mee om te gaan nu het dan best dichtbij komt, wat zeg je, wat doe je, wat doe je niet, wat geef je. Natuurlijk heb ik mijn hulp aangeboden waar nodig maar het hele zware werk, dáár moet ze zelf doorheen.
Tot weer,
Syl

18 opmerkingen:

  1. Wat een leuke spulletjes!
    Ik ben ook dol op kringlopen, vooral samen met mijn vriendin, de andere haakheks.
    Helaas hebben we er hier geen 1.
    Dus ben ik altijd extra blij als ik eens kan rondsnuffelen, ik zoek graag naar (kook)boeken en hobbyspullen en hebbedingetjes.
    En ach, vreselijk he....borstkanker, of welke vorm dan ook, en inderdaad moeilijk hoe je er mee om moet gaan.Doe maar wat je hart je ingeeft, dat is vaak het beste!

    groetjes Pauline

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk he, dat kringlopen... ik duik hier ook altijd op de boeken, genoeg te vinden ! Wordt vervolgd haha

      Verwijderen
  2. wat een schatje dat olifantje!!! hier wordt ook regelmatig gekringloopt ... zalig ... snuisteren tussen die afdankertjes ;-) liefs, mimi xxx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lief toch van Moos, zomaar gekregen van een medeblogster omdat ik een dipje heb. Ik word er heel blij van.

      Verwijderen
  3. Super leuke dingen zijn het weer die je ons toont.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik vind je blogposts altijd al zo leuk om naar te kijken ... de kleurtjes, de compositie ... heel mooi!
    Je kringloopschatten zien er geweldig uit! Doet me eraan denken dat ik toch maar weer eens naar de kringloop moet om te kijken of ik ook niet nog wat schatjes kan vinden :o)
    En je olifantje ... is gewoon TE schattig voor woorden :oD

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind het zo geinig dat jij de deur platloopt bij de kringloopwinkel :) Ik woon in een dorp en bij ons is zoiets er helemaal niet, daarvoor moet je echt een eindje verderop. Jammer eigenlijk want het is wel erg leuk om rond te neuzen en je vind er altijd wel iets.
    Wat een droppie van een olifant! Die krijgt vast een mooi plekje. Ja, heftig he als iemand in je omgeving met kanker wordt geconfronteerd. Ik heb het zelf nu 3x van heel dichtbij meegemaakt en in alle gevallen hebben deze mensen hun strijd niet kunnen winnen. Dat hakt er behoorlijk in en dat raak ik ook nooit meer kwijt.
    Ik denk dat het heel belangrijk is dat ze weet dat je er voor haar wilt zijn en dat ze haar hart af en toe eens kan luchten. Verdriet kun je ook samen delen al is dat niet altijd zo makkelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die kringloopjes zitten hier gevaarlijk dichtbij, op 10 autominuten.... tja dan ga je toch wel 1x per week als het even kan. Nu ik weer werk zal het wel minder worden, hoewel... ik ben een soort van verslaafd geloof ik.
      Het is zo een rotziekte, kanker. Mijn eigen paps ben ik er door kwijtgeraakt, die heeft de strijd ook niet kunnen winnen. Als je dan hoort dat wéér iemand het heeft, wordt de hele film weer terug gedraaid. Diep ademhalen en doorgaan.

      Verwijderen
  6. Ik lees het net bij je....
    ik had je post gemist.... staat wel gewoon in m'n lijst....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Eenig jouw vondsten en grappig dat je ondekt achteraf dat je voor bepaalde kleurstellingen valt, super leuk!!Nicole*

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuke kleurtjes heb je uitgezocht zeg. Je krijgt er wel een lentegevoel van...!
    En wat een grappig olifantje heb je daar, zo schattig. Lief van Moos.

    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Prachtige kleuren die zachte tinten, daar hou ik ook wel van. En even naar de kringloop om te snuisteren is helemaal leuk!

    Groetjes,
    Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ben blij dat je je olifantje leuk vind meis.
    Was ff flink proppen om hem in de envelop te krijgen hihihihi!
    En toen maar hopen dat het goed in de brievenbus en bij de post zou gaan .... maar het is gelukt!!!!!

    Wat een schokkend nieuws van N. Het zal een zware periode voor haar worden!

    Fijn weekend en liefs Moos

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    2. En dan bedoelde ik dus de berichten vóórdat ik las over de beslommeringen die je nu bezig houden, want op je andere blog is het minder leuk maar toch is het fijn dat je positief blijft. Sterkte meis.

      Verwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...