zondag 6 november 2011

Knutsels en Frutsels

Vandaag is mijn schoonmoeder jarig, 83 jaar wordt ze. De eerste verjaardag alleen, na het overlijden van mijn schoonvader eerder dit jaar. Dat zijn altijd moeilijke momenten. We gaan dan ook vanmiddag naar haar toe om haar te verwennen en lekker samen te eten. Ze is gek op haar kleinkinderen en op ons. En andersom natuurlijk ook. Ik heb een schoonmoeder uit duizenden en ik besef heel goed dat ik daar geluk mee heb gehad want je hoort wel eens andere verhalen. Zeker na het overlijden van mijn ouders heeft ze me gesteund als een 2e moeder.

Ze belde deze week om te zeggen dat ze een verjaardagskadootje wist. De Enkhuizer Almanak !
Nou dat hebben we geregeld natuurlijk maar om nou alleen met een klein almanakje aan te komen is ook zowat. Ik heb dus een kadomandje gemaakt. Waarvan de foto is mislukt :-(
Gevuld met lekkernijen, geurstokjes, doucheschuim, een hyacint-bol in glas, warme handschoenen, een vlinder van papier en een gehaakt egeltje. Het egeltje komt uit het boekje Lieve Knuffels zelf Haken en ik heb daarvoor katoen Jessica van de Wibra (€ 1,69) gebruikt, heel zacht katoen met onregelmatige draad. Ze hadden er 3 herfstige kleuren van, crème, mocca en donkerbruin. Geeft een heel leuk effect.

Verder repte ik vorige week over een gezellige dikkerd waar ik mee bezig was, dat was niét dit egeltje maar......


EEN ZIJDE-RUPS !

Deze was superleuk om te maken, Komt uit het boekje Schattige Huisdieren Haken (alsof een rups een huisdier is maar okee). Hij is best groot, ca. 25 cm lang. Als oogjes heb ik plakoogjes gebruikt, weet niet of dit blijft zitten, we gaan het zien. Hebben jullie tips voor dierenoogjes? Ik heb ze wel gezien bij de Pipoos maar eerlijk gezegd schrok ik behoorlijk van de prijs, ik vond het echt wel duur. Ik heb ook al knoopjes gebruikt en oogjes geborduurd maar die echte oogjes zijn toch wel leuk.

Omdat ik inmiddels een heeeeeeeeeeeele verzameling mooie papiertjes heb waar ik eigenlijk nooit wat mee doe heb ik nu alle moed bijeen geraapt en een poging gedaan een klein kartonnen doosje (Hema) te beplakken oftewel te scrappen. Ik geloof niet dat dit mijn ding is, wat een gepriegel haha!
Het resultaat is wel leuk maar niet heel mooi gelukt zegmaar. Laura is blij met zo een lief doosje dus het verhuist naar haar kamertje. Het band Met Liefde heb ik ooit op naailes gekregen. Het zachtroze vlindertje is me wel goed gelukt maar dat is dan ook echt niet moeilijk. Voor ik het wist zat Laura aan tafel heel geconcentreerd te knippen en het resultaat is zo lief en ze was zo trots. Allemaal vlindertjes in mooie kleuren.


Een Fijne Zondag !

Liefs van Sylvia



8 opmerkingen:

  1. Allereerst gefeliciteerd met je schoonmoeder! Ik heb er gelukkig ook zo'n één. En wat een leuke dingen heb je gemaakt. Ik heb ooit eens kaarten willen maken, maar dat is ook niets voor mij...inderdaad een gepriegel ;)

    Groetjes Heidi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van harte! Erg leuk zo'n kadomandje met allerlei leuke dingen. Je gehaakte diertjes zijn echt schattig! Staat ook nog op mijn to-do lijstje.

    Groetjes, Simone

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gefeliciteerd met je schoonmoeder!

    Wat een schattig egeltje en hij staat zo leuk in de schaal met denneappeltjes. Ook het rupsje (of moet ik zeggen RUPS) is erg lief.

    Leuk om te zien dat je dochter het zo leuk vond om mee te helpen met knippen.

    Nog een fijne dag!

    Groetjes,
    Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hip hip hoera!!! verwen ze maar lekker, ze zal dat zeker heel hard op prijs stellen! k heb ook de grote chance zo'n schoonmoeder te hebben, hallelulja!!! super schattige wezentjes maak je daar! geniet van deze dag & van elkaar! lieve groetjes, mimi xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Proficiat voor je schoonmoeder!
    En jij bent weer goed bezig geweest! Dat egeltje is zoooo schattig!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een lieve reacties, dank jullie wel !
    Schoonma is heerlijk verwend en was heel blij met de kadootjes.
    Gemakkelijk Chinees laten brengen (want koken doet ze niet meer en uit eten is te vermoeiend), het was lekker en gezellig !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke beestjes, voor oogjes moet je eens op de albert cuypmrkt kijken bij Jan de grote klein vakman, Die heeft verschillende veiligheidoogjes die je er in kan zetten voor je het beestje opvult en ondanks ze wel duurder zijn dan de opplakoogjes, zijn ze wel goedkoper dan bij pippoos, bovendien hebben ze daar verschillende hebbendingetjes.

    Groetjes Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @ craftynette : dank voor de tip. Jn de grote kleinvakman ken ik wel ja, is wel jaaaaaaaaaaaaren gelee dat ik daar ben geweest maar die heeft heel veel inderdaad! Toch maar weer es naar de Cuyp dus ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel gezellig als je een reactie achterlaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...